Wok& Rotterdam, gezonde hotspot!

Wok& in Rotterdam Noord stuurde mij een uitnodiging via Instagram om kennis te komen maken met hun restaurant en gerechten. Van Nawal Hasan krijg ik een korte uitleg over waarom Wok& een gezonde hotspot is. Ik ben meteen enthousiast. Ik ben heel benieuwd, want de naam Wok& zegt mij nog niets. Samen met een goede vriendin, die zelf geen foodblogger is maar wel van lekker eten houdt, spreek ik af bij Wok& in de Zwart Janstraat 67A in Rotterdam. 

Ik kom letterlijk binnengestormd omdat de regen deze avond echt met bakken uit de lucht komt. Wok& zit gevestigd op de hoek van de straat, maar mist nog een duidelijk uithangbord zodat ik in een oogopslag kan zien waar ze zitten. De raamstickers vertellen me dat ik goed zit. Binnen is het heel rustig en ben ik de enige. Een van de medewerksters is ondertussen druk bezig. Want ondanks dat er geen klanten in de zaak zitten, hebben ze het wel heel druk met het bezorgen van maaltijden. Na wat telefoontjes is er even tijd om te vertellen over het ontstaan van Wok&. ‘Wil je alvast wat drinken? Zo’n smoothie proeven?’ Ja, daar heb ik wel zin in.

 

Wok& Smoothies

Ik kies voor de ‘Goofy Green’, een smoothie met spinazie, broccoli, pastinaak en appel. Je kan in totaal uit zes verschillende smoothies kiezen. Van die smoothies zijn er vier in de smaken van fruit en twee in de smaken van groente. De smoothies zijn in er in medium (300 ML) en large (400 ML). De smoothie wordt vers voor mij bereidt met groente uit diepvries. Voor deze dag heerlijk verkoelend omdat het echt warm is. De smaak vind ik heel zacht en niet overheersend. Ik proef vooral spinazie, maar daar houd ik persoonlijk het meest van bij een groentesmoothie!

 

Wok& het concept

Nawal Hasan is franchisenemer van Wok& in Rotterdam. Nawal vertelt: ‘We zijn vooral gezond. In onze keuken werken wij met verse producten In onze gerechten maken we geen gebruik van suikers of andere toevoegingen.’ Wok& heeft in Rotterdam een locatie. En even voor de duidelijkheid: het is geen wokrestaurant zoals de meeste van ons die kennen! De gerechten worden met de wok bereidt. Salade, rijst of noodles krijg je gratis bij je wokgerecht. ‘Wij wegen alles af voor de juiste balans!’.

Gezond Genoeg | Wok& interieur

Wok& gelegenheden

Wok& kan eindeloos gecombineerd worden. ‘Daar staat het &-teken ook voor. Wok& salades, sandwiches maar ook gelegenheden zoals kerst.’ Hierdoor kan Wok& zich aanpassen aan de gelegenheid die zich voordoet. Ik vind dat ze daarin persoonlijk wel onderscheidend in zijn ten opzichte van andere restaurants. Ik krijg alleen niet echt inzicht hoe ze inspelen op die verschillende gelegenheden met de gerechten?

 

Aandacht voor klant

‘Wij geven veel aandacht aan de klant door onze service. Mensen die hier komen, daar hebben wij ook meer persoonlijk contact mee. We hebben ook echt gesprekken met hen. De sfeer is vrijblijvend.’ Maar toch vraagt Nawal zich af hoe het komt dat Wok& nog zo weinig naamsbekendheid heeft in Rotterdam? En ondanks de vele aanvragen voor bezorgmaaltijden, zitten er ook deze avond weinig mensen in het sfeervol ingerichte restaurant. Vanuit haar de vraag aan ons hoe dit komt…

 

Wok& sfeer

Vanaf de buitenkant valt het niet meteen op dat het een restaurant is. Door de koeling met frisdrank, de hoge statafels en de lage toonbank geeft het ons beide het gevoel meer een afhaalrestaurant te zijn. Zo zonde, want het interieur is heel sfeervol ingericht met leuke meubels. Maar de klanten worden niet aangespoord om te komen zitten voor ons gevoel, maar om echt snel wat af te halen en weer te gaan. Mogelijk dat een andere toonbank en de frisdrankkoeling op een andere plek minder het idee van afhaalrestaurant kan geven?

 

De ‘bites’

Je kan uit verschillende gerechten kiezen. Wij starten met ‘bites’, een aangepaste selectie voor ons bestaande uit een 1 vegetarische mini loempia, 1 knapperige groente loempia en 1 crunchy garnaal met daarbij een chilisaus om te dippen. Ik proef nauwelijks het verschil tussen de vegetarische en de groente loempia. Beide smaken ze erg lekker. Na het eten van de loempia’s en de crunchy garnaal heb ik geen last van vette vingers. Dit vind ik zelf heel fijn en krijg ik ook niet het gevoel vette bites op te hebben.

 

Gezond Genoeg | Wok& bites

De wokgerechten

Bij het hoofdmenu kan je kiezen voor ‘medium’ of ‘large’. Als basis kan je kiezen uit: rijst, noodles of salade. Wij maken daarna een keuze voor ons wokgerecht. Ik ben dol op kip en kies de ‘Chicken Teriyaki’ met als basis een salade. In dit gerecht zitten kipfiletstukjes met peulen, champignons, broccoli, rode ui, Chinese kool en teriyakisaus. Mijn vriendin gaat voor de ‘Green Curry Chicken’ met noodles. Haar gerecht bestaat uit dezelfde ingrediënten als dat van mij alleen heeft zij in plaats van teriyakisaus een groene curry. We krijgen ons gerecht in een mooie zwarte kom geserveerd waar het lang warm in blijft. Het smaakt erg lekker allemaal en ons gerecht heeft ook voldoende kipfiletstukjes. Wat we jammer vinden is dat we een plastic vork krijgen. Dit geeft ons nu juist het gevoel alsof we een afhaalmaaltijd eten. Voor de klanten die echt daar komen eten zou ik echt bestek aanraden in plaats van plastic.

Gezond Genoeg | Wok& kip tereyaki

De menukaart

Wok& werkt met halal vlees. Nawal vertelt in ons gesprek dat hier bewust voor is gekozen. ‘De Zwart Janstraat is een multiculturele straat.’ Op de deur is een sticker geplakt met ‘Halal’ erop. Ze bezitten ook een certificaat waarop staat dat ze ook echt halal vlees hebben. Het vlees dat ze bij Wok& hebben is: kip of biefstuk. Verder is er keuze uit garnalen en tempeh. De menukaart biedt verder de volgende keuzemogelijkheden:

– Wokgerechten (medium €7,80 of large €9,80 met extra optie per topping €0,75).
– Salades (€7,50).
– Sandwiches (€4,50).
– Kindermenu (€5,00).
– Side dishes (€3,50/€4,00).
– Bites (€3,00 – €4,50).
– Smoothies (medium €4,00 of large €5,00).

 

Wok& healthy

Ik ben uitgenodigd omdat Wok& zegt voor gezonde voeding te staan. Nawal legt uit dat ze naast verse producten ook op andere manieren bewust met healthy bezig zijn. ‘Wij hebben gezonde dranken. Wij verkopen geen frisdrank. Alleen het trekt minder aan omdat klanten niet weten hoe het smaakt en omdat het duurder is dan een blikje frisdrank.’ Naast de toonbank staat ook een kleine vriezer vol met ijsjes. ‘Deze zijn gemaakt van fruit. Als mensen op dieet zijn dan nemen ze vaak zo’n ijsje.’

Gezond Genoeg | Wok& ijs

Doelgroep

Ondanks dat de Zwart Janstraat volgens Nawal achteruitgaat, denkt zij er niet over om te verhuizen. De locatie heeft genoeg potentie in zich. De gerechten zijn ook betaalbaar volgens haar. ‘Onze doelgroep is de leeftijd 20 – 45 jaar. We trekken nu meer jonge gezinnen. Studenten bestellen ook veel bij ons, maar die gaan gelijk naar huis.’ Ze bieden ook een kindermenu en dat werkt volgens Nawal goed. ‘Kinderen worden blij van een speeltje dat ze krijgen!’

 

Wok& ambities

‘We blijven ons focussen op gezond. Daarnaast zijn we renoverend en willen we dit ook bereiken door bijvoorbeeld ook onze noodles te gaan maken voor veganisten. In tegenstelling tot andere locaties van Wok& in andere steden verkopen wij alleen halalvlees.’


Wil je meer weten over Wok& en over de locaties in Nederland en de openingstijden? Klik dan hier. Ben je enthousiast geworden en wil je graag wat bestellen of ben je heel benieuwd naar de menukaart, klik dan hier.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *