Once upon a place in Rotterdam: Evermore

Koffie- en theeliefhebbers opgelet! Deze hotspot in Rotterdam moet je zeker een keer gaan bezoeken. Evermore is te vinden aan de Coolhaven 158A. Een authentieke locatie met een verhaal. Maar dat past goed bij dit gepassioneerde familiebedrijf. Deze familie heeft namelijk een eigen verhaal met Evermore. Hun verhaal delen ze graag met liefde met elke koffie- en theeliefhebber die bij hen langskomt. Zij hebben met Evermore een missie!

 

Ik maak nog last minute een afspraak met Eline Sandberg om bij hen langs te komen voor een blog. Doordat een andere afspraak komt te vervallen heb ik op zaterdagmiddag de tijd om samen met een vriendin op de thee te gaan bij Evermore. Hiervoor waren we al wezen ontbijten bij KOOZIE Rotterdam (lees hier mijn blog). We zijn van harte welkom! Ik ben blij met mijn navigatie-app op mijn telefoon om deze hotspot te vinden. Het ligt namelijk verscholen in Coolhaven. Midden in de wijk op een locatie waar ik het niet zou verwachten. Ik heb mijn bestemming bereikt volgens mijn navigatie en sta voor een loods…

Gezond Genoeg | Evermore interieur

 

Evermore is uniek

Ik ben verrast! Wat een geweldige koffie- en theebar is er te vinden in deze loods. Het interieur vind ik uniek, stijlvol en geeft sfeer. Een industriële uitstraling door de stoere leren bank en de fauteuils en de tekeningen op de muur. Voor mij klopt dit helemaal met Coolhaven! Robuust, aanpakken maar toch sfeervol. En ik zie meteen dat het hier draait om thee, koffie en chocolade!

 

Hoe het ooit begon…

Eline vertelt dat ze als gezin met Evermore zijn begonnen in 2008. Ze wilde haar zoons leren hoe een onderneming te starten. ‘Onze zoon Lowik bedacht het logo van Evermore: de zwarte raaf.’ Al snel werd het een ware passie van het hele gezin. Zowel Eline als haar man Ian Pieters runnen Evermore naast hun huidige baan. In hun vrije tijd besteden beide zoons hun tijd ook graag aan Evermore.

 

Gezond Genoeg | Evermore thee

 

Evermore kiest met zorg

‘Wij streven ernaar om alle thee biologisch en fairtrade te krijgen.’ Grotendeels is dit ook het geval, maar nog niet alle thee die zij verkopen zijn dat. De thee die je bij Evermore kunt drinken of kan kopen, is door de familie met zorg uitgekozen. ‘De meeste theesoorten die wij verkopen, daarvan hebben wij ook de theeplantages bezocht’, vertelt Eline. Bij het transport van de thee kiezen ze bewust voor milieuvriendelijke opties. ‘Als het kan met zo min mogelijk motoren, om zo het milieu zo min mogelijk te belasten.’ Uit alles blijkt dat ze bezig zijn met duurzaamheid, ook hier in Nederland. ‘We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van duurzame verpakkingen voor de verkoop van losse thee.’

 

Eigen koffie

De koffie branden ze bij Evermore helemaal zelf. In hun loods staat een eigen koffiebrandmachine. Een van hun zonen heeft zich ontpopt tot ware barista. Voor de echte koffieliefhebber is Evermore zeker een plek waar je naar hartenlust eerlijke en pure koffie kan proeven. De koffie is echt de specialiteit van Ian. In de webshop is de mogelijkheid om een proefabonnement te nemen om zo de verschillende soorten koffie te proeven!

 

Gezond Genoeg | Evermore Koffie

 

Lekkers voor erbij

Bij een kop koffie of thee hoort natuurlijk iets lekkers. Daar is bij Evermore ook aan gedacht. ‘Doordat mijn ene zoon vegan is, verkopen wij ook deze producten.’ Ze maken deze zoveel mogelijk zelf. Op zaterdag en zondag is er ook de gelegenheid om op het gemak te ontbijten met de ‘Breakslow’. Dit bestaat onder anderen uit een toast met zelfgemaakte spread van abrikozen en zongedroogde tomaten. ‘We hebben ook vegan croissants!’ vertelt Eline.

 

Evermoment

Eline zet voor ons een heerlijke kop groene uit Korea. Bij de thee krijgen we een klein kokos-appelkaneel gebakje en een bananenbrownie. Heerlijk van smaak. Eline verteld dat de thee die wij nu drinken komt uit Jeju. Dit is gelegen in het zuiden van Korea en staat vooral bekend als vakantie-eiland onder de Koreanen. De thee is heerlijk van smaak, ik proef echt de kwaliteit van de groene theebladeren!

 

Het pand

Het pand waarin Evermore gevestigd is, heeft ook een geschiedenis! ‘Hiervoor zat een taxicentrale gevestigd en het is ook eerder een locatie geweest van het Leger des Heils.’ Achter de loods hebben ze een geweldige ruimte waar ze kookworkshops geven. ‘Er wordt hier ook gekookt op elke laatste vrijdag van de maand voor een vast bedrag waar mensen gebruik van kunnen maken.’ Dit wordt gedaan door Kookstudiomix, die ook de spread en hapjes maakt voor Evermore. ‘Samen met Kookstudiomix delen we de achterruimte voor exposities, workshops en dergelijke. We doen veel activiteiten gezamenlijk.’

 

Gezond Genoeg | Evermore keuken

 

Assortiment

Naast koffie en thee verkoopt Evermore ook hoge kwaliteit chocolade. Wij mogen ze proeven. Dit zijn echte pure chocolades. Eline weet ook precies waar ze vandaan komen. ‘Duurzaamheid is ook bij chocolade voor ons belangrijk.’ Eline laat ook met trots haar collectie theepotten zien. Ook deze hebben een mooi verhaal, waarvan ik vind dat je die eigenlijk zelf moet gaan vragen en ontdekken door naar Evermore te gaan!

 

Evermore is geopend van donderdag tot en met zondag. Wil je meer informatie over Evermore? Klik dan hier en neem een kijkje op hun website! Je ontdekt daar tevens ook hun online aanbod zodat je thuis al wat kan proeven.