Maak kennis met Trood

In deze blog maken we kennis met ‘Trood’ en het verhaal achter deze naam. De persoon achter ‘Trood’ is Jill. Met enthousiasme ontving ik een e-mail van Jill om samen te werken in deze blogreeks. Daar zeg ik geen nee tegen! Jill vertelt je in deze blog hoe zij haar twee passies samenbrengt en deelt met haar als volgers. ‘Trood’ is niet zomaar een naam, hier heeft Jill goed over nagedacht. Lees snel verder! 

 

Passies

Er staan twee dingen hoog op mijn lijstje waar ik heel blij van word: mooie reizen en lekker en gezond eten. Een combinatie hiervan is natuurlijk helemaal geweldig en ik kan ondertussen wel zeggen dat dit mijn passies zijn!

 

Jill

 

Trood

Waar staat trood eigenlijk voor? Reizen: travel. Eten: food. Giet de passies Travel en Food bij elkaar en je krijgt TROOD! Daarbij maak ik ook regelmatig de combinatie tussen travel en food, want ik deel graag de lekkerste en leukste restaurantjes op de plekken waar ik kom in Nederland en de rest van de wereld!

 

Trood Indonesië - Bromo vulkaan

Reizen

De hele dag liggen op een strandbedje, dag in dag uit, twee weken lang; dat is voor mij geen reizen meer. De mooiste, meest bijzondere en interessantste plekjes van de wereld, daar ben ik naar op zoek!

Van tevoren zoek ik alles uit voor mijn reizen: de vluchten, goede hotels of andere verblijven, de mooiste bezienswaardigheden, de beste hotspots, hoe ik er kom, wat het kost en natuurlijk de lekkerste eettentjes. Dit zet ik in mijn reisschema en gebruik ik gedurende de reis.

 

Trood Ijsland - Gletsjers Jökulsárlón

 

Ontstaan van bloggen

Het idee voor mijn blog is ontstaan tijdens mijn rondreis door Indonesië die ik, net zoals al mijn andere reizen, helemaal had uitgestippeld en gepland. Het zou zonde zijn om deze informatie voor mijzelf te houden. Er zijn vast meer mensen zoals ik, die het heerlijk vinden dat (bijna) alles van tevoren is uitgezocht. Daarom besloot ik om mijn reisschema’s, informatie en ervaringen te delen met de rest van de wereld om zo de reis van een ander makkelijker en leuker te maken!

 

Lekker en gezond eten: mijn lifestyle

Naast mijn passie voor reizen, heb ik al een aantal jaar een voorliefde voor lekker en gezond eten. Onder lekker en gezond versta ik: geen of zo min mogelijk e-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen, toegevoegde (geraffineerde) suikers of andere niet natuurlijke zaken. Het liefst zo puur en gevarieerd mogelijk, ook wel: cleaneating en dit is ondertussen echt mijn lifestyle geworden. Op het aantal calorieën let ik niet per se en verder eet ik gewoon koolhydraten, vetten, gluten, zuivel, eieren en ga zo maar door, alleen geen vlees. Hierin probeer ik mij te onderscheiden van andere blogs.

 

Trood Aarbeiencheesecake met dadel-notenbodem

Wat zit er in mijn eten?

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in de kwaliteit van mijn eten. Wat zit er eigenlijk allemaal in? Is dat wel goed voor je? Wat voor voedingsstoffen zitten hier in?

Want laat ik eerlijk zijn: vroeger at ik ook gerust een heel pak koekjes vol met geraffineerde suikers, cola en andere frisdranken, light-producten en veel maaltijden uit pakjes en zakjes bomvol e-nummers. Langzaamaan ben ik mijn manier van eten gaan veranderen.

 

Foodie die geniet! 

Eet en drink ik dat nu dan helemaal niet meer? Nee eigenlijk niet. Natuurlijk eet ik in het weekend wel eens (of eigenlijk heel vaak!) een zak chips, een patatje of een lekker (zelfgemaakt) taartje en ik eet echt niet altijd volgens de manier waar ik achter sta. Wat ik wel belangrijk vind, is dat ik weet wat er in zit en dat ik bewust ben van wat ik eet! Een foodie? Ja, zeker, maar wel één die ontzettend geniet van veel(!) en lekker eten. Ik voel mij goed, fit en gezond bij deze leefstijl.

 

Trood Notengranola

 

Het delen van kennis over gezond eten

Ik merk om mij heen dat veel mensen bezig zijn met diëten en/of gezond eten, maar soms nog niet weten waar ze moeten beginnen en wat ze wel of niet mogen/kunnen eten. Eigenlijk is de vraag: ‘Wat is gezond eten nou eigenlijk?’

Ondertussen durf ik wel te zeggen dat ik precies weet welke producten ik in de supermarkt wel kan kopen en waar ik op moet letten als ik de ingrediëntenlijst doorlees als het gaat om cleaneating. Zo is de andere helft van het idee voor mijn blog ontstaan! Ik wil mijn kennis op dit gebied delen door tips te geven over producten, mijn recepten te verspreiden en mensen een duwtje in de rug te geven om gezond(er) en bewust(er) te eten.

 

Wat eet je dan wel?

Dit is een vraag die mij heel vaak gesteld wordt! Mijn antwoord? Alles, behalve vlees, geen of zo min mogelijk e-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen en toegevoegde (geraffineerde) suikers. De reactie hierop is vaak dat men denkt dat er dan geen producten overblijven in de supermarkt en je dus alleen sla eet…

Ik wil met mijn blog laten zien dat dit vooroordeel echt niet waar is en dat je met mijn lifestyle ontzettend veel producten kunt kopen en ook echt lekker (misschien nog wel lekkerder) kan eten. Mijn blog met gevarieerde en lekkere recepten is daarvan het bewijs en het aantal recepten breidt zich alleen maar uit.

 

Trood Gnocchi in een licht pittige saus van pompoen, tomaat en paprika

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Volg Trood dan op Instagram, Facebook en/of Pinterest en houd mijn blog goed in de gaten voor verantwoorde en lekkere recepten, uitgebreide reisverslagen en de beste tips op het gebied van Travel en Food. Lees hier andere gastblogs.