Gezond Ondernemen: Angela en haar bedrijven

Angela (29 jaar) is met recht een businessmom te noemen! Angela heeft meerdere bedrijven, genaamd Lizzmedia, Babylizz en Zoë Media Concepts. Daarnaast blogt Angela ook nog onder de naam businessmom op haar eigen website. Gezond Genoeg maakt kennis met Angela en haar bedrijven. Angela vertelt in deze blog haar drijfveren voor haar ondernemingen. Lees snel verder! 


Ik ben Angela, 29 jaar, getrouwd en moeder van 2 dochters Lizzie van bijna 4 en Zoë van bijna 2. Mijn bedrijven heten Lizzmedia (Online Marketing), Babylizz (webshop in babyartikelen) en Zoë Media Concepts (affiliate websites cq. Eigen projecten), ook heb ik een eigen blog ‘Businessmom‘.


Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Kort na de geboorte van mijn oudste dochter zou ik weer aan het werk gaan bij een koeriersbedrijf in Zaandam, ik had daar een vast contract en alles was geregeld, ik zou 2 dagen per week gaan werken en 1 dag ouderschapsverlof opnemen. Maar ik voelde dat het niet klopte, ik koos voor een kindje maar ik ging daarna toch weer werken. Mijn man en ik hadden alles op papier gezet hoe we er in ieder geval het eerste jaar door zouden komen als ik ontslag zou nemen. Financieel zouden we het gaan redden, maar dan konden we niet op vakantie en konden we ook weinig leuke dingen doen. Dat kon mij niet zoveel schelen, als ik maar bij Lizzie kon zijn, niet omdat ik geen zin had om te werken, maar omdat ik dolgraag het eerste o zo belangrijke jaar mee wilde maken.Ergens in Mei 2015 werd mij gevraagd om een Curriculum Vitae te vertalen van Engels naar Nederlands, kort daarna kreeg ik meer opdrachten en zo is het balletje gaan rollen. In Juni 2015 stapte ik naar de Kamer van Koophandel en werd Lizzmedia opgericht. Toen ik startte nam ik vrijwel iedere klus aan, om op die manier kenbaar te maken wie ik ben en wat ik doe. Na de geboorte van mijn jongste dochter Zoë, merkte ik dat ik niet meer op die manier verder kon gaan omdat ik meer vastigheid moest hebben. Ik ben mij gaan specialiseren in Marketing, en werk nu voornamelijk voor grotere marketingbureau’s of andere bedrijven die SEO als dienst willen aanbieden. SEO is mijn specialiteit, en ik heb de afgelopen periode enorm veel geleerd als het gaat om niet te veel hooi op je vork nemen.Ik doe waar ik goed in ben en niet meer dan dat. Afgelopen jaar heb ik tevens een webshop opgericht welke ook vernoemd is naar mijn oudste dochter; (klik hier om naar de webshop te gaan). Ook heb ik een bedrijf opgericht vernoemd naar mijn jongste dochter; Zoë Media Concepts onder dit bedrijf vallen allemaal websites waar affiliatie inkomsten uit worden gegenereerd, een passief inkomen dus. Wel zo handig als ik een keer een poosje niet kan werken, maar de inkomsten wel door moeten gaan.

 

Business

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en jouw ondernemingen?

Ik ben van mening dat ik mij onderscheid van de rest doordat ik met een persoonlijke visie kijk naar bedrijven. Het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt, ik duik in het bedrijf alsof ik de doelgroep ben. Tevens ben ik zeer flexibel, ik werk vanuit huis maar heb ook een eigen kantoor. Wil je een afspraak met me maken? Dan kan dat ook s ’avonds of in het weekend, dat is geen enkel probleem.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw ondernemingen Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Toen ik startte had ik voor ogen dat ik zo snel mogelijk moest groeien, want anders zou ik heel snel failliet gaan omdat ik lang niet de enige ben in mijn branche. Maar de afgelopen maanden heb ik geleerd dat dat alleen maar tegen mij gewerkt heeft. Niet zo zeer dat het slecht gaat met mijn bedrijf, maar wel met mij persoonlijk, ik nam te veel hooi op mijn vork en was daardoor uitgeput. Op dit moment zorg ik ervoor dat mijn bedrijf op een laag pitje verder kan groeien en ik eigenlijk alleen maar doe waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Ik werk momenteel 2 dagen fulltime en verder alleen wanneer het zo uitkomt. De zorg voor de kinderen heb ik zelf namelijk 3 dagen per week. In het weekend doen we het samen, en de 2 dagen dat ik werk zijn ze bij mijn moeder.

 


Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ik ken helaas ook tegenslagen, zoals het niet betaald krijgen van facturen. Maar ik ken ook heel veel successen, het is mooi om te zien hoe een bedrijf meer omzet genereert door mijn marketing tactieken. Van tegenslagen ben ik alleen maar sterker geworden, ik geef niet zo snel op gelukkig.

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en je onderneming Gezond Genoeg te blijven houden?

Neem niet te veel hooi op je vork, en doe alleen waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dat is echt mijn sleutel tot succes, als je namelijk alleen doet waar je goed in bent kun je ook meer vragen, waardoor je veel meer rust ervaart.

 

Tot slot

Eigenlijk wat ik hierboven al opnoem, doe gewoon waar je goed in bent en vraag daar iets meer voor om meer rust voor jezelf te creëren. Wat ik ook nog wel leuk vind om op te noemen is dat ik begin dit jaar genomineerd was voor Freelancer of the Year 2018, ik zat bij de 100 finalisten van de 1 miljoen ondernemers. Ik ben het niet geworden, maar het was zeker een leuke ervaring!

 

Ben je nieuwsgierig naar de bedrijven van Angela? Neem dan gerust een kijkje op haar websites om te ontdekken wat zij allemaal doet. Voor Lizzmedia klik hier en je komt gelijk op de website. Wil je meer weten over Babylizz? Klik dan hier! De blogwebsite van Angela vind je door hier te klikken. Nog meer ondernemersverhalen lezen? Klik dan hier en je gaat naar het volledige overzicht.