Gezond Ondernemen: B-inCharge

In deze blogreeks maak ik deze keer kennis met onderneemster Randa Elabeidi. Zij heeft haar eigen onderneming B-inCharge opgericht. Ik ben benieuwd naar Randa’s drijfveren. Daarnaast vraag ik in deze blog ook aan Randa hoe zij zichzelf als onderneemster en haar onderneming ‘Gezond Genoeg’ houdt, zodat ze kan blijven doen wat ze nu doet. Je leest het verhaal van Randa hier! 

 

Even voorstellen! 

Mijn naam is Randa Elabeidi, ik ben 41 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van 3 dochters in de leeftijd van 15,12 en 7 jaar. Mijn bedrijf heet B-inCharge. Een praktijk voor zelfbewuste persoonlijke groei.

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming? 

Ik heb 12 jaar thuis gezeten. Eerst herstellende van een burn-out en daarna heb ik de zorg van mijn kindjes op me genomen door thuis te blijven en niet te werken. Ik was er in die tijd ook nog niet aan toe om te werken dus dit was een prima oplossing. Maar na 12 jaar vond ik het wel genoeg en besloot ik om mijn eigen bedrijf te starten. Waarom een eigen bedrijf? Omdat ik dingen heel graag op mijn eigen manier doe en omdat werken voor een baas mij niet gelukkig maakt.

 

Wat zijn jouw drijfveren?

Mijn drijfveer is voornamelijk dat ik mensen wil helpen en leren dat je echt gelukkig kunt zijn, als je daarin bereid bent om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ik help en ondersteun mensen met een leven voor zichzelf te creëren waar zij naar verlangen en gelukkig van worden. Zoals zij dat willen, op hun eigen manier met hun eigen voorwaarden. Zonder zich te hoeven conformeren aan hun omgeving. Ik vind dat ieder mens recht heeft op een EIGEN leven. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Maar nogmaals: daar zal eenieder zelf ook echt voor moeten werken. Ze zullen zelfbewuster van zichzelf moeten worden en er komt ook veel mindset-werk bij kijken. Echt actie ondernemen is noodzakelijk. “Gelukkig zijn” komt je niet aanwaaien.

 

Randa Gezond Ondernemen


Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en 
B-inCharge?

Omdat ik beide kanten van de medaille door en door ken. Ik weet als geen ander hoe verstikkend het kan zijn als je niet het leven kunt leven zoals jij dat wilt. Als je niet je eigen keuzes kunt maken en niet je eigen weg durft te bewandelen maakt dit je op den duur letterlijk ziek. Zowel mentaal als fysiek. De andere kant van de medaille ken ik inmiddels ook heel goed. Met goede hulp en iemand die weet waar hij over praat en wat hij doet, is het echt zeer zeker mogelijk om naar een leven toe te werken waar jij weer gelukkig van wordt! Ik ben hier het levende bewijs van en ik geef al mijn kennis, expertise en ervaring met heel veel liefde door. Zodat mensen weer gaan leven in plaats van OVERleven.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en B-inCharge ‘Gezond Genoeg’ blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Dat kun je, als je het mij vraagt, maar op een manier doen en dat is ontzettend goed naar jezelf én je lichaam luisteren. Dit doe ik middels heel veel zelfreflectie. Ik voer echt regelmatig een evaluatiegesprek met mezelf. Ik ben mijn eigen personeel. Als ik dit niet geregeld doe, val ik terug in oude gewoontes en merk ik dat ik mezelf weer voorbijloop. Mijn lichaam is tegenwoordig écht mijn raadgever en zodra ik iets merk zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn of in mijn geval gaan mijn darmen vaak vervelend doen. Dan weet ik dat ik iets aan het doen ben waarin ik mijn eigen grenzen overschrijd. Ik keer dan naar binnen en ga bij mezelf te rade: “Oké lichaam wat wil je mij vertellen? Waar sla ik op dit moment de plank mis? Wat zie ik over het hoofd wat mijn aandacht nodig heeft?” En dan komen de antwoorden wel. Belangrijk is dus: wat doe ik met de antwoorden en signalen van mijn lichaam. Negeer ik het of onderneem ik actie? Ik kies altijd voor het laatste omdat ik maar al te goed weet dat negeren betekent dat ik mezelf niet met respect behandel en dit uiteindelijk ontzettend tegen mij zal werken. Dit maakt mij en ook mijn naasten niet gelukkig. En dus kies ik anders.

 


Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Het is niet dat ik al jaren ondernemer ben, maar wat ik echt geleerd heb is  ‘Start before you ready’, wacht niet totdat iets perfect is want dat is het nooit. Doe vooral wat bij jou past en wat jij ook echt leuk vindt om te doen. Als je gaat ondernemen zonder dat je er plezier uithaalt en het steeds meer een moeten wordt, gaat het geen succes worden. Uiteraard moeten er dingen, maar dit mag absoluut niet de overhand krijgen. En ZET DOOR! Hoe vaak ik al wel niet heb gedacht “Ik stop ermee!” Maar als ik iets van mijn businesscoach geleerd heb, is het om te blijven volhouden. Dus iedere keer als ik denk “Oké, ik geef het op, dit wordt me te lastig allemaal” dan denk ik aan haar en zet ik gewoon weer mijn schouders eronder en door. En ik doe meer van wat werkt. Dingen die niet werken pas je aan en dingen die wel goed werken in je bedrijf daar doe je meer van.

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en B-inCharge ‘Gezond Genoeg’ te blijven houden? 

Eigenlijk wat ik al beschreef, door ervoor te zorgen dat ik blijf doen wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg en wat vooral bij mij past. Ik heb ook weleens dingen geprobeerd omdat ik dacht dat het zo hoorde, of beter zou werken of omdat het moet. Maar dat werkt voor mij echt niet. Ik neem zeker veel tips mee van goede ondernemers. Maar ik blijf het echt op mijn eigen manier doen, ook al zou dit betekenen dat ik minder hard groei. Als ik ga doen wat niet bij mij past en waar ikzelf niet blij van wordt dan word ik ziek, raak ik gefrustreerd en loopt mijn bedrijf helemaal niet.

 

Be happy now, motivational positive vector banner

 

Nog een leuk weetje…

Afgelopen april ben ik ook met mijn gezin op televisie geweest in het programma “De opvoeders”. In dit programma lieten wij Nederland meekijken in het reilen en zeilen bij ons thuis en in de opvoeding. Ik heb hier bewust aan meegedaan omdat ik anderen wilde laten zien dat niemand perfect is, en dat we allemaal onze kwetsbaarheden hebben en het soms ook gewoon even niet goed weten. Maar ondanks dat, ik er toch voor kies om het op mijn manier te doen. En dat iedereen dus gewoon mag leven op zijn of haar manier als ze maar gelukkig zijn. Dit is namelijk ook exact de boodschap die ik uitdraag. Leef je leven op JOUW manier, waar jij je gelukkig bij voelt.

 

Ben je benieuwd naar B-inCharge? Neem gerust eens een kijkje op de website door hier te klikken. B-inCharge is ook te vinden op Facebook  en op Instagram