Gezond Ondernemen: Jisca en haar Balans Planner

De Balans Planner gebruik ik nu al een aantal weken. Wanneer je mij volgt op Instagram, dan zie je geregeld in mijn stories wat foto’s en filmpjes voorbijkomen van deze Planner. Voor deze blog maakte ik een telefonische afspraak met Jisca, het gezicht achter de Balans Planner. Ik stel haar vragen om zo meer kennis te maken met haar als persoon. Je leest haar verhaal in deze blog. 

 

Ik ben de samenwerking aangegaan met Jisca op het moment dat ik enorm veel reacties kreeg van ondernemers voor een samenwerking voor de serie ‘Gezond Ondernemen‘. Mijn eerste gedachte op dat moment was: ‘hoe krijg ik dit allemaal goed gepland?‘ Ik stuurde Jisca een berichtje en ik ontving van Jisca een van haar mooie en eigen ontworpen Balans Planners waar ik mee aan de slag mocht gaan. Hoe mijn ervaring is met de Balans Planner, daarover volgt later een blog. Ik was na onze leuke en inspirerende gesprekken nog veel nieuwsgieriger naar het verhaal van onderneemster Jisca. En ergens herken ik me ook veel in haar verhaal. Waar ik ook blij van wordt, is het ontmoeten van andere christelijke ondernemers en bloggers!

 

Kan jij jezelf voorstellen, zodat lezers van GezondGenoeg.nl met jou kunnen kennismaken?

Ik ben Jisca, ondernemer, moeder, werknemer, vrijwilliger, vriendin en partner. Mijn leven is nu in balans, ondanks alle ballen die ik dagelijks in de lucht wil houden.

 

Jisca Balans Planner 2

 

Jij hebt de Balans Planner bedacht. Hoe ben jij op het idee gekomen om deze planner te maken?

Ik geniet van mijn gezin, mijn werk, ik voel me fit, geïnspireerd en uitgerust. Maar dat is wel eens anders geweest. Er is een periode in mijn leven geweest waarin ik het overzicht helemaal kwijt was; ik vergat afspraken, boodschappen, werk was vaak een race tegen de klok en ik voelde mij vaak erg gestrest. Het maakte mij onrustig, gejaagd, gespannen en ook een beetje boos: wanneer was er nou eens tijd voor mij? Ik ging op zoek naar een ‘hulplijn’. Wat ik zocht was een plek waar ik al mijn taken, klusjes en ideeën kwijt kon, zonder daarbij een onderscheid te hoeven maken tussen werk en privé. In je hoofd zit tenslotte ook geen tussenschotje. Als vormgever wist ik precies wat ik wilde; een planner die ik kon gebruiken als agenda, maar ook voor het noteren en afhandelen van al mijn taken, met bovendien genoeg ruimte voor journaling. Ik wilde een rustige en minimalistische stijl; het leven is al druk genoeg en ik wilde de ruimte om het naar mijn eigen smaak in te delen. Ik vond hem nergens, dus besloot ik hem zelf te maken. De Balans Planner was geboren. En het werkt: met deze planner lukt het mij om overzicht te creëren in het dagelijks leven, waardoor ik meer rust heb in mijn hoofd. Heerlijk voelt dat!

 

Hoe is het idee zich verder gaan ontwikkelen door de jaren heen tot aan nu? 

In 2017 printte ik elke week trouw het weekoverzicht dat ik had ontworpen. Elke keer als ik dat deed dacht ik: ‘Er zijn vast mensen die – net als ik – behoefte hebben aan balans en overzicht’. De verademing die ik elke keer voel als ik ermee werkte, gun ik anderen ook! Daarom besloot ik eind 2017 dat er daadwerkelijk een fysiek exemplaar moest komen. Uiteindelijk heeft dit traject negen maanden geduurd. En wat kwam er veel bij kijken! Sloeg aan het ontwerpen. Deed allerlei proefjes met papier en lamineersoorten. Ik deed ook een studie naar timemanagement, zodat ik een complete inleiding voor de planner kon schrijven. Vormde een testgroep die de planner wilde testen. Schreef de planmail. Liet een website bouwen en filmpje maken en ga zo maar door!

 

Balans planner quote

 

Waarom is de Balans Planner het aanschaffen waard? 

Eigenlijk zou je deze vraag moeten stellen aan de gebruikers van de planner, maar als ik afga op de reacties die ik krijg, zoals ‘eindelijk slaap ik ’s nachts goed’ en ‘ik wil nooit meer zonder’, dan zegt dat alles denk ik. Ook de reacties op de gratis planmail zijn zo tof: ‘ik kijk er elke week naar uit’ en ‘echt mijn zen-momentje van de week’.

Mijn eigen antwoord op de vraag is: Jij bent het waard om in te investeren! Voor de prijs van een massage van een half uur, kun je een jaar lang balans en overzicht creëren voor jezelf.

 

Waar geloof jij in als het gaat om de Balans Planner?

Ik geloof dat het nodig is; mensen die opstaan en vertellen dat je je leven niet hoeft te laten bepalen door ‘de waan van de dag’. Burn-out lijkt wel een epidemie; het is tijd om stil te durven staan, om daarna weer verder te kunnen. De Balans Planner blijft daar daarom steeds op wijzen. Met slechts een paar minuten per dag, win jij veel meer tijd voor de activiteiten die jij belangrijk vindt in het leven. Door bewuster en met aandacht te leven, ontstaat de balans die jij verdient. En vergelijk balans eens met jouw ‘interne batterij’; die moet je ook regelmatig opnieuw opladen om je goed te blijven voelen en om jouw doelen te bereiken.

 

Wat zijn jouw drijfveren? 

Ik vind het een eer om mensen te mogen inspireren en hen vooruit te helpen bij het creëren van meer rust, overzicht en ruimte in hun leven. Dat de Balans Planner door zoveel vrouwen wordt omarmd en dat de planner hen mag ondersteunen in het dagelijkse, maakt mij erg dankbaar.

Maar balans is niet iets dat je overkomt, dus daarom krijg je bij de Balans Planner gratis de ‘Planmail’. Daarin staan handige tips en tricks om met de Balans Planner zo dicht mogelijk bij het leven van jouw dromen te komen. De Planmail neemt je de eerste weken stap voor stap mee, hoe je je planner zo effectief mogelijk kunt inzetten. Daarna kun je meer de diepte in.

 

Wat is de Balans Planner?

De Balans Planner biedt een ideale combinatie van plannen en journaling. Het is een unieke planner waarin je al jouw inspiratie en ideeën kwijt kunt, zodat de planner perfect aansluit bij jouw leven. Je kunt starten wanneer het jou uitkomt; de Balans Planner is ongedateerd. Bovendien is de planner te bestellen in 6 stijlvolle designs.

 

Balans Planner

 

Wat heb jij persoonlijk geleerd in het proces van het opzetten van de Balans Planner?

De les die ik steeds opnieuw leer is dat leven met een gezonde balans een proces is. Tijdens de ontwikkeling van de Balans Planner ging er iets mis. Wie wel eens kuitkramp heeft gehad, weet hoeveel pijn dat kan doen. Deze kramp kreeg ik eerst in mijn nek en daarna schoot het ook in mijn schouders en rug. De pijn was onbeschrijfelijk en ik kon alleen nog maar in bed liggen. Weken lang…! Hopend en biddend dat de pijn zou zakken. Er was morfine en valium voor nodig om de kramp weer uit mijn spieren te krijgen. Van mijn super drukke leven moest ik letterlijk álles loslaten en afwachten of en wanneer het weer normaal zou worden. Al die ballen die ik sinds het gebruik van de planner zo mooi in de lucht had weten te houden moest ik laten vallen.

Die weken in bed is voor mij een wake-up call geweest, want terwijl ik plat lag realiseerde ik mij hoe dicht ik bij een burn-out gezeten heb.. Deze kwestie met mijn nek bleek uiteindelijk een ‘gevalletje pech’. Maar wat als ik niet op tijd grip op mijn leven had gehad en het was een burn-out geworden? Dan was ik in plaats van weken, maanden uit de roulatie geweest! Het ‘gevalletje pech’ heeft mij echt met de neus op de feiten gedrukt. Deze wake-up call kun je ook krijgen door de Balans Planner te gebruiken. Je wordt tijdens het invullen uitgedaagd de balans in je leven te blijven zoeken.

 

Hoe houd jij jezelf en je eigen onderneming Gezond Genoeg zodat je kan doen wat je nu doet? 

Om gezond te blijven moest ik leren luisteren naar mijzelf. Heel vaak negeerde ik de signalen die mijn lichaam mij gaf. Daarom beantwoord ik nu elke week de vraag in de Balans Planner ‘Hoe blijf ik deze week in balans?’ Naast dat gezond eten en voldoende beweging heel belangrijk voor mijn gezondheid bleek (verrassende uitkomst hè?), is het voor mij ook heel belangrijk dat ik voldoende rust neem. Ook leer ik steeds meer het belang inzien van stilte, offline zijn en me-time.

Mijn onderneming houd ik o.a. gezond door wekelijks mijn focus te omschrijven. Elke week staat er in de planner de vraag waar je die week op wil focussen. Dat moment helpt mij om na te denken wat er áán mijn bedrijf moet gebeuren en niet alleen ín mijn bedrijf.

 

Welke dromen/toekomstplannen heb jij nog met de Balans Planner? 

Op 1 september is de planner gelanceerd en ik krijg nu al zoveel mooie berichten van vrouwen die laten weten hoeveel het gebruik van de Balans Planner hun leven heeft veranderd. Ook van ondernemers die al jaren een bedrijf hebben, die laten weten dat zij met de planner eindelijk een realistische planning maken. Ik hoop in de toekomst nog veel meer vrouwen te mogen inspireren en hen vooruit te helpen bij het creëren van meer rust, overzicht en ruimte in hun leven.

 

Neem een kijkje op de website van Jisca door hier te klikken. Ben je enthousiast geworden en wil je de Balans Planner aanschaffen? Dat kan! Klik hier en ga direct naar de webshop en schaf de Balans Planner aan voor maar €29,50. Jisca is ook te volgen op Instagram, Pinterest en Facebook.