Gezond Ondernemen: Bregje Boer Teksttovenaar

Gezond Ondernemen maakt kennis met onderneemster Bregje Boer. Bregje is trotse eigenaresse van tekstbureau Bregje Boer Teksttovenaar. Daarnaast heeft Bregje ook een persoonlijke lifestyle blog onder de naam ‘Breg Blogt’. Na een coachingstraject kwam Bregje erachter waar zij echt heel enthousiast van wordt: schrijven! Ze zei haar baan op en begon voor haar zelf. 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Ik heb altijd geroepen: ‘Ik ben geen ondernemer, laat mij maar lekker voor een baas werken!’
Tot ik begin 2018 niet meer goed op mijn plek zat bij mijn toenmalige werkgever. Ik startte met een coachingstraject om ervoor te zorgen dat ik meer structuur in mijn werk kreeg en dat mijn baan daardoor weer beter zou passen. Ik stond daarbij totaal niet stil bij wat ík echt wilde. De uitkomst van het coachingstraject was heel anders. Ik zei mijn baan op en begon voor mezelf! Ik leerde dat er iets is dat ik écht belangrijk vind en waar ik écht van ga kwispelen: schrijven. En dat kan ik het beste als ik alle vrijheid heb om te creëren, en zo geschiedde.

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en jouw onderneming?

Als tekstschrijver vertel ik verhalen van ondernemers in de branches horeca, hospitality en lifestyle. Ik heb zelf veel (werk)ervaring in deze branches en voel daardoor goed aan hoe een boodschap verwoord moet worden. Ondernemers kunnen bij mij terecht voor teksten voor hun website, menukaarten en voor hun offline communicatie. Mensen zijn geïnteresseerd in échte verhalen. Wat drijft een ondernemer? Waarom staan bepaalde gerechten op de kaart, wat is het verhaal achter de producten in een winkel en ga zo maar door. Ik help om de boodschap van de ondernemer te vertalen naar een fijn leesbare tekst. Ik doe daarbij niet aan standaard tarieven en lever altijd maatwerk. Dit zorgt ook voor een fijn contact met mijn klanten, omdat je echt met aandacht voor elkaar aan het werk gaat!  

Op mijn blog lees je artikelen over persoonlijke ontwikkeling, lifestyle, boeken, eten en nog veel meer. Ik werk samen met bedrijven door middel van productreviews en advertorials, waarbij een persoonlijke insteek van mijn kant altijd centraal staat.

Teksttovenaar

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw onderneming Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Ik heb fibromyalgie, waardoor mijn lijf mij regelmatig terugfluit. Het is dus heel belangrijk om de balans tussen werk en privé gezond te houden. Ik breng mijn zoon elke dag te voet naar school, sport (meestal ?) twee keer per week en beweeg tijdens mijn werkdag ook regelmatig door even iets in huis te doen of een boodschap te doen. Dit komt mijn creativiteit ook weer ten goede, wat op zijn beurt weer een positief effect heeft op mijn bedrijf.

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Door de jaren heen leerde ik om te vertrouwen op mijn onderbuikgevoel en om dicht bij mezelf te blijven. Dat klinkt wellicht een beetje cliché, maar voor mij werkt het. Ik merk dat ik niet teveel naar anderen moet kijken, omdat dit onrust geeft. Door mijn eigen koers uit te stippelen en goed te kijken wat wel en niet bij me past groei ik elke dag weer als mens en zeker ook als ondernemer. Het is verleidelijk om jezelf te vergelijken met anderen of, zoals mij weleens overkwam, dingen te kopiëren van een ander. Dit zal nooit werken, omdat je door te kopiëren niet de passie en de gedachte van die ander mee kopieert. Dat is namelijk iets authentieks dat hoort bij die persoon. Ik doe dus gewoon mijn eigen ding en weet dat het tijd kost om een bedrijf op te bouwen. Die tijd neem ik ook en gebruik ik om steeds een stapje verder te zetten.
Ik ben niet bang om hulp in te schakelen en heb inmiddels een fijne groep mensen om me heen waar ik altijd bij terecht kan voor advies, hulp en tips. Dat is heel fijn, want als zzp’er ben ik het grootste deel van de dag alleen. Er zijn echt weleens dagen dat ik mezelf afvraag waar ik in hemelsnaam aan ben begonnen en dan is het fijn om even te kunnen sparren. Samen sta je sterk en kun je zoveel meer bereiken, dus ik raad andere ondernemers ook zeker aan om contacten te leggen met gelijkgestemden.

tekstschrijver voor horeca bregjeboer.nl

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en je onderneming Gezond Genoeg te blijven houden? 

Focus en structuur blijven valkuilen voor een chaotische creatieveling als ik. In het verleden zag ik het chaotische als een tekortkoming, als iets slechts. Dit werd door werkgevers ook zo benoemd en ik geloofde dat. Inmiddels weet ik dat het bij mij hoort en dat ik het op eigen kracht kan ombuigen, zodat ik in mijn eigen chaos een structuur vind die bij mij past. Dit helpt me ook om te focussen en op die manier een stevige basis neer te zetten voor mijn bedrijf.  

Tot slot…

Ik ben heel dankbaar dat ik deze stap heb kunnen zetten, mede dankzij de steun van mijn verloofde. Ik heb daardoor alle vrijheid en ruimte om mijn bedrijf op te bouwen en dat alleen al geeft zoveel energie! Als je me twee jaar geleden had gezegd dat ik nu eigen baas zou zijn, had ik je ZO hard uitgelachen. Nu kan ik alleen maar met een gelukzalige grijns trots zijn op de stappen die ik heb gezet en die ik nog ga zetten.

Wil je meer lezen en weten van Bregje Boer Teksttovenaar? Neem dan een kijkje op haar website door hier te klikken! De blogs van Bregje kan je op haar website vinden door hier te klikken. De foto’s van Bregje zijn gemaakt door Fotografie Charlotte. Wil je meer ondernemersverhalen lezen? Kijk dan hier en lees de andere blogs!