Gezond Ondernemen: BudgetVertalingOnline

BudgetVertalingOnline is het bedrijf van onderneemster Greetje den Holder. In 2011 is Greetje met haar eigen vertaalbureau begonnen. Zij vertaalt van het Engels naar het Nederlands. Naast haar vertaalbureau heeft Greetje nog tal van andere activiteiten waarin zij haar creativiteit kwijt kan. Een van die activiteiten is bloggen. Maak kennis met Greetje en haar ondernemersverhaal.  

 

Even voorstellen

Hallo! Mijn naam is Greetje den Holder. In 2011 ben ik mijn vertaalbureau BudgetVertalingOnline begonnen. Ik vertaal naar het Engels en het Nederlands. In 2015, toen mijn vrouw zwanger was, ben ik de blog Meemoeder.com begonnen. Deze is eigenlijk steeds groter geworden en nu hoort daar zelfs een YouTubekanaal bij. Deze combinatie maakt mijn werk heel divers en zo kan ik ook mijn creativiteit kwijt.

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

In 2008 ben ik afgestudeerd voor de master American Studies. Het was alleen crisis en niemand wilde een net afgestudeerde letterenstudent. Daarom ben ik terug naar de schoolbanken gegaan om een bedrijfskundige studie te doen. Dat werd de master International Business & Management. Heel anders, maar ook dit lag me.

In 2011, met twee masterdiploma’s op zak en enig herstel in de economie, nodigde iedereen me ineens wel uit voor sollicitatiegesprekken. Ik kwam iedere keer tot de laatste ronde, maar ik verloor het altijd net van die ander. “Je bent zó goed en je hebt zóveel potentie, maar je past nét iets minder bij deze functie, dus we zijn voor de ander gegaan.”

Ik kan het niet hebben als andere mensen mijn toekomst bepalen, dus ik stelde mezelf een ultimatum: nog één sollicitatieronde die verkeerd gaat en ik richt mijn eigen bedrijf op. Een week later stond ik ingeschreven bij het KVK met mijn vertaalbureau BudgetVertalingOnline. Ik had in mijn studietijd al vertalingen gedaan en ik vind het heerlijk om andere startups, zzp’ers en mkb’ers verder te helpen. Met communicatie in een andere taal bereik je een grotere doelgroep en het biedt mooie zakelijke kansen. Ik vind het heerlijk als ik daaraan mijn steentje kan bijdragen.

Had je me dit aan het begin van 2018 verteld, dan had ik moeten lachen. Wat een verschil kan een jaar brengen! Uiteindelijk vind ik dus wel beide studies terug in mijn dagelijks werk.

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en BudgetVertalingOnline?

Ondernemers kunnen bij mij terecht voor betaalbare en professionele vertalingen. Ik kan ook teksten nakijken die in het Nederlands of Engels zijn geschreven. Zo krijg je een goede, nette afspiegeling van het bedrijf of de ondernemer, zowel online als offline. Tegenwoordig kopen mensen nauwelijks iets bij een bedrijf als hun website niet in de taal van de klant is geschreven, dus als ondernemer loop je kansen mis als je de website alleen in de eigen taal houdt. Bij mij krijg je snel je teksten correct vertaald terug, zodat je je direct weer kunt richten op de verkoop.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw onderneming Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Ik ben heel gedisciplineerd en kan goed tijd vrijmaken voor mijn taken én voor mijn ontspanning. Kijk, als je wilt, kun je 24/7 werken als ondernemer. Er ligt altijd wel werk op je te wachten.  Ja, ik zit af en toe ’s avonds te werken, maar ik kan ook rustig tijd vrijmaken voor dingen die ik leuk vind om te doen. Mijn dinsdag- en donderdagavonden zijn voor basketbal. Dat is goed voor mijn lichaam en voor de sociale contacten. Ik werk alleen, dus lekker lachen met andere mensen is heel belangrijk. Bovendien heb ik tegenwoordig een tweejarige, dus dan móét je af en toe stilstaan en de werkzaamheden laten voor wat ze zijn. Die rust zie je terug in de kwaliteit van je werk.

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ik heb bij tegenslagen een vrij Amerikaanse gedachte. In Nederland kunnen we nogal eens lang gaan stilstaan bij wat er allemaal mis is gegaan en hoe stom dat wel niet is. In Amerika denken ze daar anders over. Daar heb je het geprobeerd en is het gewoon niet gelukt. Leer van je ervaring en doe het de volgende keer beter. Zo voelt het dus ook niet als falen. Je stopt het in je rugzak en bij de volgende kans pak je alles net iets anders aan.

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en je onderneming Gezond Genoeg te blijven houden?

Ik blog elke week zakelijk op de website van mijn vertaalbureau over ondernemen, vertalen, (digitale) marketing en social media. Zo blijf ik constant op de hoogte van de ontwikkelingen in gebieden die belangrijk zijn voor mijn werkzaakheden en voor mijn opdrachtgevers, zowel voor BudgetVertalingOnline als Meemoeder.com. Daar wil ik graag mee doorgaan.

Voor Meemoeder.com stap ik constant uit mijn comfortzone. Eerst was ik een vertaler, die achter een computer verscholen zat.  Nu heb ik wekelijks mijn gezicht over het hele internet en praat ik op evenementen met mensen uit de hele wereld, die ook mijn video’s bekijken. Dat is een wereld van verschil. Ik groei er zeker door als mens en dat zie je ook terug in de groei van mijn social media en YouTubekanaal.

 

Tot slot

Mensen vragen zich weleens af of dat nou nog nodig is, zo’n blog en YouTubekanaal voor LHBT’ers. Dat is toch allemaal goed geregeld en geen punt meer? Ik krijg echter heel veel privéberichten van mensen voor wie het helemaal niet vanzelfsprekend is om uit te kast te komen. Voor deze mensen is het vaak niet eens mogelijk om zo’n evenement te bezoeken. Ik haal zoveel voldoening uit het werk dat ik nu doe. Ik breng die evenementen naar die mensen thuis, zodat ze weten dat ze niet alleen zijn. Ik krijg dan te horen dat ik een klein lichtpuntje ben in hun dag. Dat is toch het mooiste wat je kunt horen?

 

Wil je meer weten over BudgetVertalingOnline? Klik dan hier en je komt gelijk op de website van Greetje. Ben je nieuwsgierig naar de website van Meemoeder? Klik dan hier, en je komt dan terecht op haar blogs. Meemoeder.com is ook te vinden op Instagram en Youtube. Wil je nog meer ondernemersverhalen lezen? Ga dan naar mijn webpagina met alle ondernemersverhalen door hier te klikken