Gezond Ondernemen: Creashop Corbijn

Creashop Corbijn is in april 2018 opgericht door Henriëtte Corbijn – van Luik (30 jaar). Creashop Corbijn is onder anderen een webshop in bedrukte (cadeau)artikelen en baby en kinderkleding dat Henriëtte op bestelling maakt. Daarnaast levert Henriëtte diensten in naai- en verstelwerk. Ik laat je graag kennismaken met Henriëtte en haar onderneming. 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

I.v.m. rugproblemen kon ik mijn werk in de zorg niet langer doen. Ik heb toen een andere baan gekregen, maar dat was niet helemaal wat ik wilde. Uit het werk kon ik geen voldoening meer uithalen en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging in mijn leven, mede omdat wij kinderloos zijn. Ik ging nadenken over wat ik nu eigenlijk wilde en zo heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Zo naaide ik al jaren voor mijzelf en voor familieleden. Omdat ik graag nog meer mensen blij wil maken en ik het belangrijk vind om de gaven die ik van God heb gekregen goed te besteden, was dit voor mij een uitgelezen kans om voor mijzelf te beginnen. Bij Creashop Corbijn kun je dan ook terecht voor de meest uiteenlopende producten. Te denken valt aan bedrukte rompers, keukentextiel, zeeppompjes maar ook het maken van kleding op maat.

Creashop Corbijn slab babypark

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Creashop Corbijn?

Een lastige vraag! Ik denk voor een stukje persoonlijk vakwerk. Zo heb ik bijvoorbeeld contacten met een winkel waar ik nieuwe producten voor naai, om zo een eigentijdse lijn voor die winkel te creëren. Bij mij kun je niet alleen terecht voor standaardartikelen maar ook voor productiewerk. Wil je bijvoorbeeld voor de gasten van je vakantiewoning leuke zeeppompjes met het logo van je huis erop? Geen enkel probleem!  Maar ook voor een jurk op maat kun je bij mij terecht. Want hoe lastig kan het voor vrouwen zijn om een jurk precies op maat te vinden in de winkel? Of dat leuke stofje wat je zag voor je zoon of dochter… maar je kunt zelf niet naaien, door het bij Creashop Corbijn te brengen kun je toch een leuk kledingstuk er van laten maken. Er zijn tegenwoordig veel dames die geen naaimachine hebben en niet zelf kunnen naaien. Maar om zomaar een kledingstuk weg te gooien terwijl er maar een kleine aanpassing aan nodig is doe je niet zo snel. Daarom denk ik dat vooral ook verstelwerk een gat in de markt is. In ieder geval hier in mijn omgeving want sinds ik begonnen ben met mijn diensten aan te bieden heb ik zo al aardig wat klusjes geklaard.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Creashop Corbijn ‘Gezond Genoeg’ blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Ik denk door een nuchtere kijk op de situatie te hebben! Wat niet kan, kan niet. Wat wel kan, doen we. En het scheelt heel veel dat ik hiervan niet afhankelijk ben wat inkomsten betreft omdat mijn man een volledige baan heeft. Zodoende kan ik mijn werk ook doseren en heb ik naast mijn webwinkel zekerheid wat betreft de dienst die ik lever aan een zakelijke relatie. Door steeds nieuwe producten toe te voegen aan mijn webshop, probeer ik de site fris te houden. Ook komen er geregeld leuke acties voor.

 

Creashop Corbijn rolmaat

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ik heb geleerd om scherp te blijven op inkoop en klanten blijven werven. Ondanks tegenslagen vanwege mijn gezondheid ben ik samen met mijn man heel blij dat we toch doorgezet hebben! Ook heb ik geleerd om door voor mezelf te gaan beginnen, positiever naar mezelf te kijken. En ik toch nog geschikt ben voor een baan in de maatschappij. Mijn klanten zijn tot op heden stuk voor stuk tevreden over wat ik lever en dat maakt dat ik positief gestemd ben!

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en Creashop Corbijn ‘Gezond Genoeg’ te blijven houden? 

Een leerdoel voor mij is dat ik mij niet alles persoonlijk aan moet trekken. En niet bij alles moet denken: ‘Zou het wel goed genoeg zijn?’ Ik ben behoorlijk perfectionistisch en dit is geregeld een valkuil voor mij. Met name in het naaiwerk. Alles moet tot in de puntjes kloppen, terwijl ik niet beter dan mijn best kan doen. Ik denk dat ik, als ik nuchterder naar alle zaken kan kijken, ik ook een gezondere onderneming krijg!

 

Creashop Corbijn zwangerschapsaankondiging NL

 

Tot slot

Als je deze blog hebt gelezen en je bent nieuwsgierig geworden neem dan vooral een kijkje in de webshop. Ondanks dat we niet heel centraal wonen is er veel mogelijk. Stuur gerust eens vrijblijvend een mail als je vragen hebt over het een of ander of als je gebruik wilt maken van een dienst. Ook sta ik altijd open voor eventuele samenwerking. En vergeet ons vooral niet te liken op Facebook en te volgen op Instagram. Geregeld doen we leuke like deel en win acties!

 

Klik hier en je komt gelijk op de website van Creashop Corbijn. Wil je meer ondernemersverhalen lezen? Dat kan! Klik hier en je komt op de webpagina van ‘Gezond Ondernemen‘.