Gezond Ondernemen: Doing You

Doing You, het bedrijf dat Anouk heeft opgericht waarbij ze als mindset coach het doel heeft om ambitieuze vrouwen helpt de stap te zetten richting ondernemerschap. Anouk vertelt in deze blog hoe zij als onderneemster haar eigen bedrijf heeft opgericht en hoe zij zichzelf en Doing You Gezond Genoeg houdt. Daarvoor reizen we samen af naar Noorwegen, waar Anouk samen met haar gezin woont. Een positieve mindset is volgens haar belangrijk om te hebben als ondernemer. Maak kennis met Anouk en haar bedrijf in deze blog! 

Wie ben jij en hoe heet jouw bedrijf?

Ik ben Anouk, 29 jaar jong, moeder van Sebas (15 maanden) en woon met mijn gezin in een heel fijn huisje aan de rand van het bos in Noorwegen (in de buurt van Oslo). Een half jaar geleden ben ik gestart met mijn bedrijf ‘Doing You’, waarbij ik als mindset coach ambitieuze vrouwen help om de stap naar ondernemerschap te zetten. Waarom? Omdat ik zoveel mogelijk vrouwen wil helpen om meer vertrouwen in zichzelf krijgen, zodat ze hun leven in gaan richten op de manier die voor hen het allerfijnste is. Ik geloof dat ondernemerschap daar een belachelijk goede mogelijkheid voor is.

 

Anouk Doing You

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Een korte versie van het verhaal. Toen in nog in Nederland woonde, werkte ik als project manager voor grote organisaties. Daarnaast was ik ‘verslaafd’ aan persoonlijke ontwikkeling en las ik elk boek en volgde ik elk seminar dat ik maar kon vinden. In mijn werk ging ik hier ook steeds meer op focussen, maar toch mistte ik iets. Ik wilde het helemaal op mijn eigen manier doen! Toen mijn vriend een baan aangeboden kreeg in het buitenland en ik eenmaal daar ook nog eens zwanger bleek, wist ik: dit is het moment. Ik besloot mijn verlof te gebruiken om mijn eigen bedrijf op te zetten en als coach aan de slag te gaan.

Mijn grootste drijfveer is mijn zoontje (van inmiddels 15 maanden). Ik wil hem laten zien dat je je dromen waar kunt maken en dat iedereen de wereld klein beetje mooier kan maken. Daarnaast is persoonlijke ontwikkeling, en dan vooral mindset, mijn grote passie. Ik doe niks liever dan hierover lezen en leren: de verslaving is er nog steeds! Maar misschien nog wel het belangrijkste is een niet te omschrijven drive om ambitieuze vrouwen te helpen om te gaan STAAN voor wat ze willen en hun eigen bedrijf te beginnen. Ik wil vrouwen die de stap niet durven te zetten het liefste door elkaar heen schudden en álles doen, zodat ze de stap wel zetten. Gelukkig weet ik dat dit niet de manier is, dus help ik ze als coach met hun mindset, zodat ze zelf de stap durven te zetten ;-).

 

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Doing You?

Omdat we als ondernemer volgens mij allemaal overtuigd zijn van hoe mooi ondernemerschap is, en dit willen verspreiden. En daarnaast is het, ook als je al wél de stap naar ondernemerschap hebt gezet, ontzettend belangrijk om aan je mindset te werken. Zonder een positieve mindset ben je als ondernemer nergens en is een succesvol bedrijf in combinatie met een fijn leven onmogelijk.

 

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Doing You Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Door te blijven investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling en mindset, te blijven leren en groeien. Zodat ik steeds weer, zowel op persoonlijk vlak als in mijn onderneming, naar de next level kan gaan.

 

Goals

 

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

De belangrijkste les die ik heb geleerd in het afgelopen jaar is dat opgeven geen optie is. Als je dit tot diep in je core gelooft, en opgeven écht geen optie voor je is, dan ga je er sowieso komen. Dan zórg je ervoor dat er een weg komt, ook al heb je nog geen idee hoe. Mijn tegenslagen en de momenten waarop ik het allemaal totaal niet meer zag zitten, ben ik door gekomen door deze overtuiging én doordat ik een super duidelijk beeld heb van waar ik over een jaar wil staan. Niet alleen in mijn onderneming, maar in mijn hele leven. Ik weet tot in detail hoe ik wil dat mijn leven er dan uit ziet, waar ik wakker word, wat ik aan heb en hoe ik me voel. Op mijn desktop staat een bestand waarin ik mijn dag op 22 augustus 2019 heb beschreven en elke keer als ik even vast zit of me down voel lees ik dat bestand door en kan ik er weer tegenaan.

 

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en Doing You Gezond Genoeg te blijven houden? 

Ik wil het komende jaar vooral veel leren over het bouwen van een bedrijf. Nu help ik als mindset coach mensen 1 op 1, en hoe gaaf en mooi dat ook is, ik wil mijn bedrijf uitbouwen en nog veel meer mensen helpen. Daarvoor moet ik erachter komen welke verdienmodellen voor mij werken en hoe ik goede systemen in mijn bedrijf bouw. En vooral hoe ik dat doe op een manier die past bij het leven dat ik wil leiden.

 

 

Tot slot, om over na te denken

Heel leuk natuurlijk, een inzichtje in mijn ondernemersavontuur. Maar hoe kun jíj werken aan je ondernemersmindset? Begin eens met voor jezelf opschrijven wat jouw gedachten zijn over ondernemen. Schrijf gewoon alles op dat in je opkomt, bijvoorbeeld ‘ondernemen is kei hard werken’. Ben je uitgeschreven? Kijk eens wat er allemaal op papier staat, en wat doen deze gedachten met jou als ondernemer? Helpen ze je? Of juist niet? Zo niet, dan weet je dat je wat te doen hebt aan je mindset 😉 Zoek voor die gedachten naar een gedachte die je wél helpt, zoals ‘ondernemen hoeft niet veel tijd te kosten, als je aan de juiste dingen werkt’. Succes!

 

Nieuwsgierig geworden naar het bedrijf van Anouk? Klik hier en je komt op de website van Doing You terecht waar je meer informatie kunt vinden. Je kunt Anouk ook volgen op Instagram. Wil je met jouw onderneming meedoen aan deze serie? Stuur mij dan een berichtje via ‘Contact‘ en laten we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.