Gezond Ondernemen: Esther Foppen – Tekenen & meer

Esther Foppen heeft haar eigen praktijk: Esther Foppen – Tekenen & meer. Esther is creatief intuïtief coach, volgens haar het mooiste beroep van de hele wereld. In deze blog vertelt Esther meer over wie zij is en over haar onderneming. Ze vertelt wat haar reden is om te beginnen met haar eigen praktijk. Hoe zorgt zij ervoor dat ze kan blijven doen wat ze nu doet? Lees het in deze blog! 

 

Ik ben moeder van twee superlieve en prachtige kids, woon samen met mijn kids en lief en heb ook nog twee prachtige bonuskids. Ik weet dus wat het is om moeder te zijn, om je plek op te eisen, om grenzen te stellen, hoe het is als er flink tot op je ziel over je grenzen heen wordt gegaan en hoe je daar weer sterker uit komt. Daarnaast weet ik hoe het is om vrouw te zijn met alles wat daarbij komt qua natuur, lijf en leden en hoe je je beweegt of bewegen kunt in deze maatschappij. Hooggevoelig? Ja vast, maar in ieder geval gevoelig en fijn contact met m’n intuïtie: ik ben Esther.

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Nadat mijn droombaan ophield, moest ik ‘iets’ anders. Omdat ik een huis had gekocht moest ik gelijk aan het werk. Dit werd administratief/receptiewerk en sloot aan op mijn Schipholwerk. Er moest geld op de plank komen. Ik heb kinderen, dus werkte ik parttime en kreeg altijd maar tijdelijke contracten: de crisis was begonnen! Ondertussen veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan. Moeder worden had een HUGE impact op mijn wereld, wensen en idealen. Ik volgde mediumschap opleidingen, intuïtieve ontwikkeling en trainingen. De opleiding voor Spiritueel Kunstzinnig Tekenen ben ik begonnen en dat was, of liever gezegd, is het! Op een creatieve en intuïtieve manier moeders en vrouwen laten zien dat er met weinig veranderingen een heel ander leven kan ontstaan met meer rust in je hoofd en lijf, verbinding met jezelf en meer kleur en magie! Mijn ideaal is namelijk een mooiere wereld met meer compassie en welzijn voor alles en iedereen. Dit start bij de moeders. Zij geven dit door aan hun kinderen, staan aan de basis van een nieuwe generatie. Wanneer mensen vaker naar hun intuitie luisteren en creatief aan de slag gaan, maken ze zich niet zo druk om wat anderen vinden en komt er rust en compassie naar voren waar de hele wereld baat bij heeft.

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en jouw onderneming?

Meer rust in je hoofd, verbinding met jezelf, kleur en magie in je leven… wie wil dat nu niet?

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw onderneming Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Door het voor te leven. Genoeg me-time in te plannen, naar mijn lijf en leden te luisteren, nieuwsgierig te blijven, te onderzoeken en accepteren van wat er is. Bewustwording. Wanneer ik een ‘baaldag’ heb, stel ik mijn doelen naar beneden bij en dit geeft al rust. Vaak heb ik dan aan het eind van de dag toch heel veel gedaan. Een rustiger hoofd en universeel bewustzijn is goed voor de mens.

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Mee stromen met wat zich aandient, me afvragen of het bij me past of voor me werkt en dan de beslissing maken. Elke keer leer ik nog weer bij en kan ik mijn manier van werken ‘fine-tunen’, zodat ik het echt helemaal op mijn ideale klant en mezelf heb afgestemd. Dan kom ik nog beter tot mijn recht, kan ik echt geweldige dingen neerzetten en blijft het ook in balans.

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en je onderneming Gezond Genoeg te blijven houden? 

Het blijven ook wel mijn (leer)doelen en soms is het ook wel mezelf een schop onder m’n kont geven, door niet uit te stellen waar ik tegenop zie. Om hulp vragen en desnoods uitbesteden wat echt niet voor mij werkt.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website van Esther Foppen door hier te klikken! Lees nog meer verhalen van ondernemers hier