Gezond Ondernemen: Florentina Dutch Design

In deze blogreeks maak ik kennis met verschillende ondernemers. Ik stel hen dezelfde vragen en ben daarmee voor mijzelf op zoek naar de vraag: ‘Wat is Gezond Ondernemen?’ en ‘Hoe houd jij als ondernemer jezelf en je onderneming Gezond Genoeg?’ Deze week maken we kennis met de jonge onderneemster Fleur van Erve en haar onderneming Florentina Dutch Design. Zij vertelt hoe zij gestart is met haar eigen onderneming en waarom ze doet wat ze doet! 

Even voorstellen! 

Ik ben Fleur van Erve, 22 jaar en woonachtig in Tilburg. Als 21-jarige meid heb ik besloten om alleen nog maar dingen te doen ík echt leuk vind! Mijn eigen onderneming is dan ook al snel tot stand gekomen: Florentina Dutch Design.

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Zoals ik hierboven al zei, op mijn 21besloot ik om alleen nog maar dingen te doen die ik echt leuk vind. Fashion is er daar één van! Ik vind het fantastisch om met kleding bezig te zijn. Ik heb er dan ook bewust voor gekozen om het écht eigen te maken door een eigen t-shirtlijn op te zetten. Deze T-shirts zijn uniek en hebben een eigentijdse én authentieke stijl. Wij bieden bijvoorbeeld T-shirts aan waarvan het detail terugkeert in een sjaaltje. Andere kledingstukken en accessoires koop ik.

Mijn drijfveren zijn onder andere het zelfstandig en onafhankelijk zijn. Je leert het meeste door zelf te doen, te vallen en weer op te staan.

 

 

Florentina Dutch Design 2

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Florentina Dutch Design?

Mensen kunnen bij ons unieke T-shirts kopen. Deze zullen ze dan ook nooit terugvinden bij een andere kledingwinkel/-webshop. Wij focussen ons op de klant, klantgericht én klantvriendelijk. De dames kunnen bij ons ook terecht voor persoonlijk advies. Al onze items zijn aantrekkelijk geprijsd. Prijs-kwaliteit verhouding staat bij ons hoog in het vaandel.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Florentina Dutch Design Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet. Wanneer je dat niet hebt, zal jij je onderneming niet lang gezond kunnen houden. Ik heb plezier in wat ik doe, dus zal ik mijn onderneming langer gezond kunnen houden.

De klant is ook een belangrijk onderdeel van je onderneming. Zonder klanten, geen onderneming. Ik probeer dan ook zo goed mogelijk in te spelen op de behoeftes van mijn klanten en ze tevreden te houden.

 

Florentina Dutch Design 3 

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Het belangrijkste is om het daadwerkelijk te doen. Je leert het meeste als je zelf een fout maakt. Je zal het nogmaals/anders moeten proberen. Vallen en weer opstaan.

 

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en Florentina Dutch Design Gezond Genoeg te blijven houden?

Ik zou me graag meer verdiepen in het gebruik van sociale media en het laten groeien van de onderneming.

 

Ben je heel benieuwd naar de collectie van Fleur met Florentina Dutch Design? SPECIAAL VOOR DE LEZERS VAN GEZONDGENOEG.NL HEEFT FLEUR EEN LEUKE KORTINGSCODE! TOT EN MET 31 OKTOBER 2018 KRIJG JE 10% KORTING OP JE ONLINE AANKOPEN WANNEER JE DE CODE “GEZONDGENOEG” GEBRUIKT (niet geldig op actie-artikelen)! Neem een kijkje op haar website door hier te klikken.  Volg Florentina Dutch Design ook op Instagram of Facebook.