Gezond Ondernemen: Geraldine en b-iconic

Gezond Ondernemen maakt kennis met Geraldine. Deze onderneemster ken ik via sociale media en ik vind het om die reden extra leuk dat Geraldine haar verhaal wilt delen. Als onderneemster daagt Geraldine zichzelf en andere vrouwelijke onderneemster om uit die comfort zone te stappen. Je dromen waarmaken en in jezelf geloven zijn belangrijke peilers voor haar. Lees het verhaal van Geraldine en haar bedrijf hier! 

 

Wie ben jij en hoe heet jouw bedrijf?

Hallo, ik ben Geraldine en mijn zaak heet b-iconic, mijn core business is de organisatie van bedrijfsevenementen (offline communicatie) samen met social media coaching (online communicatie). Ik voel het als mijn missie om vrouwelijke onderneemsters te stimuleren en te inspireren om die stap uit je comfort zone te durven zetten en te geloven in je eigen potentieel, om zo je dromen waar te maken.

 

Geraldine job

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Tijdens de herstelperiode van een zware burn-out met depressie droomde ik ervan om op een dag mijn eigen baas te zijn, zelfstandig. Het is fijn om een eigen bedrijf te leiden en geen verantwoording te hoeven afleggen aan een overste, geen controle, je bent zelf verantwoordelijk voor jouw resultaten, ik voel me vrij om zelf mijn agenda te beheren en in te plannen en ik krijg energie om klanten en projecten aan te pakken op mijn eigen persoonlijke manier van aanpak en communicatie.

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en b-iconic?

Dankzij een brede background – ik heb voor verschillende bedrijven gewerkt in uiteenlopende functies – pas ik me heel gemakkelijk aan. Ik zal projecten op een holistische manier behandelen, wat wil zeggen dat ik al mijn kennis en ervaring zal delen. Ik maak als het ware graag “tijdelijk” deel uit van het bedrijf van de klant. De bedrijfscultuur wil ik opsnuiven, begrijpen wat hun missie/visie is, hun waarden. Om zo een evenement te organiseren dat helemaal past bij de branding van de klant. En indien gewenst, verzorg ik hierbij ook hun online communicatie. Daarnaast open ik graag mijn uitgebreid netwerk voor mijn klanten. Ik werk alleen en wordt omringd door freelancers, ieder met zijn/haar expertise en ervaring. Dat werkt zeer krachtig en aanvullend. Ik creër graag win-win situaties.

 

Geraldine 3

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw onderneming Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Doseren is voor mij het sleutelwoord. Na de burn-out heb ik mezelf beter leren kennen en geleerd dat ik mijn grenzen dien te stellen. Daarnaast zal ik zeer bewuste beslissingen nemen door te luisteren naar mijn intuïtie en door heel dicht bij mezelf te blijven. Ik plan mijn agenda graag efficiënt en effectief in, met ruimte voor marge en tijd voor mezelf zodat ik de batterijen tussendoor oplaad. Ik laat me omringen door mensen die me naar een hoger niveau tillen. Doe wat ik graag wil doen en neem bijkomende opdrachten – soms vrijwillig – aan zoals mentor zijn van een mentee, gratis advies geven aan startups, … Last but not least, ik leer graag continu bij en dat is belangrijk om vooruit te komen, jezelf verder ontwikkelen op privé en professioneel vlak. Blijf investeren in jezelf.

 


Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ik heb geleerd om verschillende inkomstenstromen te genereren. Mijn core business is business event management, tijdens de zomermaanden ligt dat nogal stil. Vandaar dat ik sociale media coaching heb toegevoegd aan mijn diensten. Dat zijn projecten op langer termijn.

Een eigen onderneming runnen is zoals topsport. Het vraagt doorzettingsvermogen, hard werken, focus, time management, goed voor jezelf zorgen, een growth mindset (flexibel omgaan met situaties) en geloof in jezelf. Daarnaast is het belangrijk om zich te durven tonen, authentiek en kwetsbaar te zijn. Ook online, en dat wekt herkenbaarheid op en zo trek je bijgevolg ook de juiste klanten aan.

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en je onderneming Gezond Genoeg te blijven houden? 

Ik wil blijven bijscholen rond social media, internet marketing, et cetera. Zo wil ik een passief inkomen creëren en ik heb nog aandachtspuntjes op vlak van vitaliteit: meer regelmaat inbouwen en meer bewegen.

 

Ben je benieuwd naar b-iconic? Neem dan een kijkje op de website door hier te klikken. Geraldine is ook te volgen op Instagram