Gezond Ondernemen: Hertogs Ink.

Katrien Hertogs is freelancejournaliste, -vertaler en -revisor voor Nederlandse en Engelse teksten. In 2018 besloot zij haar droom te volgen en richtte zij haar eenmanszaak Hertogs Ink. op. Katrien deelt in deze blog haar drijfveren om te starten met een eigen onderneming en vertelt zij meer over zichzelf als onderneemster.

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Al van toen ik klein was, werd duidelijk dat ik een talenknobbel had. Ik leerde snel talen, schreef graag, maakte zelf krantjes en strips. Nadat ik in de film “Minoes” Tibbe leerde kennen, een journalist die heel hard werkte om voor de krant te mogen schrijven en die leefde voor zijn ‘stukjes’ nieuws, voelde ik het kriebelen. Mijn grootste drijfveer is dus mijn passie voor taal.

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Hertogs Ink.?

Ik pak elke opdracht aan alsof het een tekst/vertaling/… voor mezelf zou zijn. Mijn werk is mijn passie en ik ben dan ook heel gehecht aan wat ik doe, daarom vind ik kwaliteit het allerbelangrijkste. Ik ben ook heel leergierig en sta er altijd voor open om met andere ondernemers een koffie te gaan drinken en elkaar verder te helpen.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Hertogs Ink. ‘Gezond Genoeg‘ blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Onlangs ben ik begonnen met yoga en ik ga ook regelmatig lopen. Meditatie ben ik langzaamaan aan het integreren in mijn leven. Mijn eetpatroon wil ik ook aanpassen, omdat ik merk dat ik best gevoelig ben voor wat ik eet. Als ik ’s avonds bijvoorbeeld frietjes eet, heb ik de volgende ochtend vaak een zwaar hoofd of zelfs hoofdpijn. Door in het algemeen gezonder en bewuster te eten, wil ik beter voor mijn lichaam zorgen. Ik word er ook mentaal gelukkiger van.

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ik heb intussen al geleerd dat je in het begin moet ploeteren (en niet opgeven) voordat alles een beetje begint te lopen. Het is een leerrijk proces dat je leert om meer te durven en gewoon te doen. Je leert ook verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen succes.

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en Hertogs Ink. Gezond Genoeg’ te blijven houden? 

Ik wil elke dag mediteren en een vorm van sport doen, ook al is het niet lang. Zo wil ik beter leren omgaan met de afwisseling in mijn job, die soms wel wat stress met zich meebrengt.  

 

Neem na het lezen van deze blog zeker een kijkje op de website van Hertogs Ink. door hier te klikken. Wil je meer ondernemersverhalen lezen in deze serie? Lees hier meer