Gezond Ondernemen: IMAKIN

IMAKIN is het bedrijf van onderneemster Jinske Verpalen. Jinske maakt alles-in-één DIY-pakketten die de materialen en instructies bevatten die je stapsgewijs helpen om zo je eigen woon- en mode accessoires te maken. IMAKIN is daarnaast een webshop met hobbymaterialen. Jinske heeft pas haar eigen boek uitgebracht, ‘Doe het lekker zelf!’ Ontdek het ondernemersverhaal van Jinske en van het bedrijf IMAKIN. 

 

Wie ben jij en hoe heet jouw bedrijf?

Mijn naam is Jinske Verpalen en mijn bedrijf heet IMAKIN. Met mijn bedrijf maak ik Do It Yourself leuk en makkelijk. Ik maak alles-in-één DIY-pakketten die de materialen en stap-voor-stap instructies bevatten om je eigen woon- en mode accessoires te maken. Daarnaast verkoop ik de mooiste hobbymaterialen in mijn webshop. Op mijn blog en in mijn boek deel ik stap-voor-stap DIY-projecten waar je zelf mee aan de slag kunt.

IMAKIN

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Mijn eigen onderneming is ontstaan doordat ik niet de juiste materialen kon vinden voor de leuke DIY-projecten die ik had gezien op Pinterest. Ik dacht: ‘Wat zou het handig zijn als alle benodigdheden samen met stap-voor-stap instructies in één pakket zouden zitten.’

Ik had niet de ambitie om ondernemer te worden en begon IMAKIN in eerste instantie als een leuk project voor naast mijn baan. Al gauw kwam ik erachter dat ik ondernemen zo leuk vond, dat ik besloot de focus te verleggen naar mijn eigen bedrijf.

Wat mij drijft is het zien van de resultaten van mijn klanten. Als ik hen heb kunnen inspireren met mijn DIY-projecten en ze blij zijn met hun resultaat.


Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en IMAKIN?

Met IMAKIN wil ik anderen stimuleren vaker creatief aan de slag te gaan. Veel mensen vinden het leuk om creatief zijn, maar door smoesjes als “Geen tijd”, “Dat kan ik toch niet” en “Ik kan de materialen niet vinden,” komt het er weinig/niet van. Zo zonde, want zelf iets maken is zo leuk! Met mijn bedrijf probeer ik deze drempels weg te nemen en te laten zien dat Do It Yourself vooral leuk en makkelijk kan zijn.

Ook vind ik dat Do It Yourself een stuk moderner en stoerder kan. Mijn missie is dan ook om DIY weg te halen van het knutselfrutsel niveau en je te inspireren met DIY-projecten die geïnspireerd zijn op de laatste lifestyle trends.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en IMAKIN ‘Gezond Genoeg’ blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

In mijn bedrijf is een duidelijk hoogseizoen te zien: van oktober t/m maart is het voor mij keihard werken. Het is dan soms lastig om de balans te bewaken. Toch probeer ik ook in deze drukke periode tijd voor mezelf te maken door te sporten, mediteren en creatief te zijn. Daarnaast probeer ik in de rustigere maanden af en toe een extra dagje vrij te nemen om weer op te laden en zo veel mogelijk voor te bereiden en klaar te zetten voor het hoogseizoen. Zodat ik me in het hoogseizoen geen zorgen hoef te maken over content maken.

 

IMAKIN 3


Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Het ondernemen zit vol met pieken en dalen. Het ene moment sta ik te dansen van blijdschap omdat ik een leuke opdracht/samenwerking ga doen, het andere moment heb je een teleurstelling te verwerken omdat een beurs minder goed ging dan verwacht. Dat hoort erbij en dat maakt het ondernemen ook juist zo leuk. Natuurlijk baal ik ook van een tegenslag, maar ik probeer altijd positief te blijven en te kijken hoe ik het de volgende keer anders kan aanpakken. Ik geloof heel erg in een positieve mindset en vertrouwen in wat er komt.


Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en IMAKIN ‘Gezond Genoeg’ te blijven houden? 

Een belangrijk leerpunt voor mij is om (meer) taken te kunnen uitbesteden. Op dit moment doe ik bijna alles nog zelf en vind ik het lastig om de controle uit handen te geven. Tegelijkertijd merk ik dat het tijd is om bepaalde taken uit te besteden, zodat ik me kan richten op de dingen waar ik goed in ben zodat IMAKIN verder kan groeien.

 

sfeerfoto-boek

Een eigen boek

Mijn allereerste boek ‘Doe het lekker zelf!’ is net uit. Voor dit boek heb ik 30 gloednieuwe DIY-projecten gemaakt in 10 verschillende materiaalthema’s, waaronder hout, papier en metaal. In het boek laat ik stap-voor-stap zien hoe je de projecten ook kunt maken. Het zijn géén knutselfrutsels, maar moderne woon- en modeaccessoires. Het boek is een ontzettend leuk cadeau voor je creatieve vriendin/moeder/zus of voor jezelf natuurlijk. Klik hier en je komt gelijk op de website van IMAKIN bij het boek.

 

 

Wil je een kijkje nemen op de website van IMAKIN? Klik hier en je komt dan gelijk op de website. Meer verhalen van ondernemers lezen? Je vindt ze hier