Gezond Ondernemen: Lief gedragen

Lief Gedragen is een van de twee bedrijven die onderneemster Kimberly zelf heeft opgericht. Met Lief Gedragen geeft Kimberly coaching bij zwangerschapsverlies. Haar eigen bedrijf is Kimberly gestart nadat zij zelf in 2017 is bevallen van een stil geboren zoontje. Ze heeft zelf ervaren hoeveel dit met een moeder doet en dat is voor haar een drijfveer om andere vrouwen met zo’n zelfde verlieservaring te coachen. Lees het verhaal van Kimberly en van haar bedrijf Lief Gedragen in mijn blogserie ‘Gezond Ondernemen‘.  

 

Ik ben Kimberly, 33 jaar, getrouwd met Patrick en moeder van Evi (2012). Mijn twee bedrijven heten Beebs and Moms (Mama- en Lifestyleblog) en Lief Gedragen. Ik richt me verder in dit artikel op Lief Gedragen.

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Doordat ik begin 2017 bevallen ben van ons stil geboren zoontje, ben ik begin 2018 gestart met Lief Gedragen: Coaching bij Zwangerschapsverlies. Met Lief Gedragen vind ik het heel belangrijk om meer balans te kunnen geven aan moeders die hun kindje(s) tijdens of vlak na de zwangerschap zijn verloren. Dat doe ik door middel van coaching, het aanbieden van een besloten community met lotgenoten, laagdrempelige ondersteuning via online coaching en gratis online liefdevolle gesprekken. Er heerst nog veel onduidelijkheid en een niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit rondom zwangerschapsverlies. Veelal krijgen moeders opmerkingen vanuit de buitenwereld of worden zij heel medisch benaderd. Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap verandert een moeder. Het maakt haar minder onbevangen en ook de wereld trekt aan haar terwijl zij in een rouwproces zit. Ik wil de moeders begrip geven, herkenning, erkenning, rust en balans. Dit zodat zij hun verlies kunnen verweven in hun leven en genieten van hun leven.

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Lief Gedragen?

Omdat Lief Gedragen iets relatief nieuws biedt, laagdrempelig en belangrijk voor vele moeders die hun kindje tijdens de zwangerschap verloren.

 

Lief Gedragen

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Lief Gedragen Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Ik heb een mooi netwerk van professionals om mij heen en goede collega’s uit verschillende branches waarmee ik spar. Dat zorgt ervoor dat ik op verschillende manieren naar mijn bedrijf kijk en niet met een tunnelvisie. Doordat ik zelf vooral zorggericht ben – zeker na bijna 13 jaar in de zorg gewerkt te hebben – blijf ik soms worstelen met het zakelijke gedeelte van mijn bedrijf. Dan is het fijn als iemand daarin tegengas geeft en je weer in laat zien dat je van liefdadigheid alleen de rekeningen niet kunt betalen. Daarnaast vind ik het belangrijk om goed voor mijzelf te zorgen, dan kan ik ook beter voor anderen zorgen. Als ik een dag coaching geef zorg ik ervoor dat de dag ervoor en de dag erna niet volgepland staat. Zo heb ik tijd om bij te tanken en voor te bereiden, heel belangrijk want de coaching die ik verleen is intens.

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Een eigen onderneming hebben is vooral ook leren. Met anderen in gesprek gaan om te kijken hoe zij bepaalde dingen aanpakken. Ik schakelde een coach in die mij ondersteunde in het online zichtbaar worden en sterker maken van mijn ‘why’. Want waarom wilde ik dit werk gaan doen, wat is mijn missie en wat wil ik uitdragen? Dit werd voor mij op deze manier een stuk duidelijker en daardoor ook voor de mensen die ik graag wil bereiken. Het is belangrijk om niet te lang bij je missers stil te blijven staan, die zijn er en dan weer door. Neem ze mee en zorg ervoor dat het niet weer gebeurt. Daarnaast vieren we de kleine successen thuis. Het eerste onlinegesprek, de eerste contacten via WhatsApp, de eerste leden van de community op Facebook, de eerste betalende cliënt. Ik vind het heel belangrijk om bij al deze momenten stil te staan en ze aandacht te geven. Een bericht van iemand die zich herkent in een tekst die je op sociale media plaatst, een berichtje van een moeder die eigenlijk niet zo goed weet waarom maar wel jou weet te vinden. Dat is waar ik het voor doe, door die succesmomenten te vieren volgen andere mooie (kleine) momenten denk ik.

 

Lief Gedragen

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en Lief Gedragen Gezond Genoeg te blijven houden? 

Ik mag wel meer ruggengraat kweken. Nooit hoefde ik mij zakelijk te vermannen of te profileren. Nu moet dat wel en daar mag ik echt nog wel e.e.a. in leren. Ook bij mij moeten er rekeningen betaald worden en alles gratis doen of voor een veel lagere prijs is dus iets wat ik in de toekomst echt moet aanpakken. Daarnaast vind ik dat nog meer mag focussen met mijn missies voor beide bedrijven. Wat wil ik uitdragen en wat onderscheidt mij van de anderen? Zekerder worden van mijzelf als professional en ondernemer hoort daar denk ik ook bij.

 

Tot slot…

Inmiddels is het ook meerdere keren al gebeurd dat iemand anders mijn volgers benaderde voor haar eigen bedrijf (onder mijn sociale media posts) en onderdelen van mijn coaching overnam. Het is ontzettend rottig omdat je overal goed over nadenkt, energie in stopt en ervoor zorgt dat het goed bij jouw bedrijf past. Qua energie, naam en mogelijkheden. Het is dat rot als je gekopieerd wordt. Probeer jezelf niet uit het lood te laten slaan erdoor en volg je hart in wat je doet. Mensen voelen dan toch wel aan waar zij moeten zijn. Ga door, laat je niet op je kop zitten en baker je eigen grenzen af. Het schijnt helaas bij ondernemen te horen maar blijft jammer. Ik probeer het maar als een compliment te zien dat ik dus goed bezig ben. Volg je eigen pad en focus op wat jou nou echt jou maakt!

 

Wil je meer weten over Lief Gedragen na het lezen van deze blog? Klik hier en ga direct naar de website waar je meer informatie kunt vinden over Lief Gedragen. Kimberly heeft nog een ander bedrijf, Beebs and Moms. Benieuwd wat zij daar precies doet? Klik dan hier en ga direct naar deze website toe om daar achter te komen. Wil je als ondernemer of blogger meedoen aan een van mijn series? Stuur dan een berichtje via contact