Gezond Ondernemen: Lisa van Heusden Coaching

Maak kennis met de jonge onderneemster Lisa. In deze blogreeks vertelt zij meer over zichzelf als onderneemster en haar eigen onderneming Lisa van Heusden Coaching. Je leest hier het persoonlijke verhaal van Lisa en hoe zij haar eigen kracht als bron heeft gebruikt om een eigen onderneming te starten zodat zij ook anderen kan helpen om van het leven te genieten. 

 

Wie ben jij en hoe heet jouw bedrijf?

Ik ben Lisa, 24 jaar en ik heb mijn eigen coaching onderneming, Lisa van Heusden Coaching. Dit is iets waar ik heel veel energie uit haal en met veel plezier doe. Ik woon in het prachtige Haarlem en geniet elke dag weer van de mooie plekjes die Haarlem te bieden heeft. Ik geniet sowieso ontzettend veel van het leven. Zo kan ik ook heerlijk genieten van lekker eten met vrienden of even een wandeling maken op het strand met zonsondergang. Je kan wel zeggen dat ik een echte levensgenieter ben. Dit is niet altijd zo geweest en dat is ook de voornaamste rede dat ik mijn onderneming gestart ben.

 

Waarom ben jij gestart met Lisa van Heusden Coaching en wat zijn jouw drijfveren?

In 2011 is mijn vader overleden. Op dat moment was ik 17 jaar. Ik heb mijn havo afgemaakt en ben meteen gaan studeren. Ik bleef doorgaan. Totdat ik terugkwam van mijn stage in San Francisco in 2016 en wist dat ik het helemaal anders wilde gaan aanpakken. Ik wilde weer de balans in mijn leven terug. Ik wilde die energie weer terug en die kracht van binnen weer voelen. De eerste stap had ik in San Francisco al gezet en dit ging ik voortzetten in Nederland. Ik ging de dingen doen die ik wilde doen, niet omdat iemand anders die van mij verwachtte. Ik bleef mijzelf uitdagen en ik ging werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Daardoor voelde ik mijzelf groeien en man wat voelde dat goed!

Ik ging van overleven naar leven. Wat tevens ook mijn levensmotto is geworden. Doordat ik zo erg gegroeid ben, wil ik anderen hier namelijk ook mee helpen. Na drie maanden nam ik ontslag bij mijn eerste echte baan als projectmanager, waar ik begonnen was toen ik afgestudeerd was. Ik wist dat dit niet was wat ik wilde doen. Het kostte mij te veel energie en ik kon veel meer betekenen dan een paar facturen versturen en mailtjes beantwoorden. Hoe spannend ik deze keuze ook vond, want ik was net afgestudeerd en ik mocht blij zijn dat ik een baan had toch? En ik ben nog zo jong, wat wil ik anders gaan doen dan? Dat waren gedachtes die door mijn hoofd spookte. Nee, zei ik tegen mijzelf. Dit is het niet waard. Ik kan veel meer dan dit. Ik kan anderen helpen die hetzelfde hebben meegemaakt als ik, die op dat punt staan van overleven. Die wil ik weer helpen terug in hun kracht te komen. Ik wil hen helpen weer van het leven te genieten en weer te laten leven.

Lisa Gezond Ondernemen


Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Lisa van Heusden Coaching?

Ik weet hoe het is om om te gaan met een heftige situatie en de nasleur die het met zich meebrengt. Niemand verdient het om daarin te blijven hangen. Ik wil iedereen helpen die het gevoel heeft dat er meer in het leven zit dan dat ze er nu uithalen, maar niet goed weten hoe. Mensen die op de automatische piloot leven en constant moe zijn. Mensen die de balans kwijt zijn. Want het leven is te kort om niet te leven. Je moet ervan kunnen genieten en je krachtig voelen.

Ik heb al de nodige levenservaring opgedaan waardoor ik mij al goed en sterk heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik vandaag de dag ben. Daarbij houd ik ervan om in gesprek te gaan met mensen en nieuwe mensen te leren kennen. Van elkaar kunnen we zoveel leren en samen kunnen we zoveel meer bereiken.  

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw onderneming Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Hiernaast werk ik nog parttime, omdat ik nog maar een paar maanden bezig ben. Hierdoor hoef ik mij geen zorgen te maken om de financiën, maar heb ik wel de tijd om goed aan mijn onderneming te kunnen blijven werken. En daarbij blijf ik mijzelf uitdagen, wat natuurlijk niet heel moeilijk is met een eigen onderneming. Maar dat helpt mij ook om het interessant te houden. Ik kom ook graag in contact met andere ondernemers, omdat die mij altijd erg inspireren en daardoor opnieuw motiveren.

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Geduld is een schone zaak. Het gaat echt niet allemaal zo snel als je soms op sociale media voorbij ziet komen van andere ondernemers. En je moet er heel veel tijd en aandacht aan besteden wil je er iets voor terugkrijgen. Je moet echt gemotiveerd zijn, anders wilt het ook niet lukken. Ik heb in de zomerperiode een dipje gehad door persoonlijke omstandigheden, maar nu gelukkig weer helemaal back on track! Maar de bovenstaande dingen moet ik mijzelf ook echt af en toe aan helpen herinneren als het even niet mee zit. Gelukkig komen er ook heel veel positieve dingen op mijn pad en ontmoet ik heel veel leuke andere ondernemers, waardoor ik zeker weet dat ik goed bezig ben en dat ik dit ook hoor te doen!

 

Lisa Gezond Ondernemen 2

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en je onderneming Gezond Genoeg te blijven houden? 

Mijzelf rust gunnen als ik dat nodig heb. En me er niet meteen schuldig over voelen. Maar ook blijven investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling en opleidingen.

 

Ben je benieuwd naar wat Lisa voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op haar website door hier te klikken! Wil je als ondernemer meedoen aan deze reeks of wil je een gastblog schrijven? Neem dan contact met mij op door een bericht te sturen via het contactformulier en klik hier.