Gezond Ondernemen: Lux & Luz

We maakten eerder deze week al kennis met MindPiece. Vandaag maken we kennis met Raquel Castanon en haar bedrijf Lux & Luz. Vanuit België is zij weer teruggekeerd naar Nederland. Raquel is druk bezig om alles weer op te zetten met Lux & Luz. Ik ben heel benieuwd wat haar drijfveren zijn achter Lux & Luz en hoe zij zichzelf en haar bedrijf Gezond Genoeg houdt. Want ondanks alles, draait de shop gewoon door. Je leest het in deze blog!

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Ik ben hiermee gestart omdat ik zelf op zoek was naar kwalitatief goede, gepersonaliseerde sieraden. Ik kwam daarbij al snel op sieraden van massief goud uit. Al surfend op zoek naar iets anders ontdekte ik het materiaal gold filled. Qua kwaliteit, levensduur en zorg heb je hiermee dezelfde perks als van sieraden van massief goud maar dan voor een ander prijskaartje! Ik wilde dit graag met andere mensen delen omdat niet iedereen het geld heeft om zomaar 18K of 24K gouden sieraden te kopen. Op deze manier is het wel toegankelijk(er) voor een heleboel mensen.

 

Lux & Luz kettingen

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en jouw onderneming?

Onze shop is echt uniek. Alle gepersonaliseerde sieraden zijn echt one-of-a-kind en een groot deel van de rest van onze sieraden ook. De designs zijn allemaal van lux & luz en je zal dus nergens anders deze sieraden vinden. Daarnaast kun je uiteraard voor een groot deel van alles zelf personaliseren, denk aan bijvoorbeeld lettertype en kleur.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw onderneming Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Persoonlijk ben ik hier de laatste jaren erg mee bezig. Ik heb twee kleine kinderen en toen de eerste werd geboren kreeg ik een enorm gevoel over mee heen dat alles puur moest zijn. Zij was immers ook het meest pure wat ik ooit in mijn handen had gehad. Ik heb toen heel veel gelezen en onderzocht over allerlei zaken waar we eventueel mee in aanraking kwamen. Zoals zalfjes, luiers, eten, shampoo, badschuim, kleding etc. Alles moest zo natuurlijk mogelijk zijn en ook duurzaam. Je wilt immers een goede en mooie wereld achter laten voor je kinderen. Tot op de dag van vandaag zijn we hier nog altijd erg mee bezig. Onze sieraden zijn bijvoorbeeld ook duurzaam alsmede ook de doosjes waar ze in bezorgd worden.

 

Lux & Luz sieraden

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ik ben nog steeds heel erg veel aan het leren, iedere dag weer. We zijn net vorige maand terug verhuisd vanuit België naar Nederland. Hierbij komt veel meer kijken dan ik dacht. Dus ik leer nu wat dit allemaal precies inhoudt ;-). Wat me erg bij is gebleven is dat een tegenslag precies dat is, een tegenslag. Het betekent niet dat er geen redden meer aan is en vaak is het allemaal nog prima te overzien. Als je maar een beetje afstand kan nemen en het kan relativeren dan kun je ook altijd wat uit leren en weer verder gaan. Nog beter verder gaan dan daarvoor zelfs! Ik heb gemerkt wanneer je dit bewust doet het ook nog niet eens zo moeilijk is gelukkig.

 

Lux & Luz ketting

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en Lux & Luz ‘Gezond Genoeg’ te blijven houden? 

Mijn leerdoelen op dit moment hebben vooral met technische dingen te maken voor de shop. Ik zou hier zelf meer over willen leren zodat ik er ook meer mee kan doen. Het is een hele andere tak van sport maar het technische spreekt me juist ook erg aan omdat dat eigenlijk de motor is waar alles op draait. Daarnaast wil ik nog altijd leren om beter te plannen! Dit is niet een van mijn sterkste kanten en is toch heel erg belangrijk om zo efficiënt en gezond genoeg te blijven.

 

Ben je benieuwd naar de sieraden van Lux & Luz? Neem dan eens een kijkje op de website door hier te klikken