Gezond Ondernemen: Marcelina

Pas schreef ik een blog over de kaarten van Marcelina die ik mocht reviewen. In deze blog maken we kennis met Marcelina zelf. Zij vertelt in deze blog over haar drijfveren om een eigen onderneming te beginnen. Met deze stap is een wens van Marcelina uitgekomen: het hebben van een eigen webshop! Naast een eigen webshop heeft Marcelina ook een blog waar zij schrijft over onder anderen creativiteit. Een echte duizendpoot is Marcelina wel te noemen, want naast deze activiteiten is zij getrouwd met Dirk, is zij werkzaam als juf en heeft ze een begeleider. Maak kennis met deze jonge onderneemster en haar net gestarte bedrijfje! 

 

Lees ook zeker mijn blog waarin ik een review schrijf over deze leuke kaarten van Marcelina. Je kunt deze blog hier lezen. Ik schreef in deze blog al dat ik Marcelina al een tijdje volg op Instagram. Hoe leuk dat ze nu ook deze stap heeft gezet en voor zichzelf is begonnen. Daarom heb ik gevraagd of ze wil meewerken aan mijn blogserie ‘Gezond Ondernemen’ en daar zei ze geen nee tegen.

 

Wie ben jij en hoe heet jouw bedrijf?

Ik ben Marcelina, 23 jaar, getrouwd met Dirk en in het dagelijkse leven ben ik juf/begeleider. Wij hebben een puppy die Beer heet en ik ben verslaafd aan online shoppen. Ik heb een blog www.dmontheroad.nl waar ik schrijf over creativiteit, lifestyle en reizen. Ook ben ik daardoor actief op instagram. Mijn bedrijf is nog niet officieel een bedrijf, maar ik heb een webshop genaamd Marcelina.eu.

 

Marcelina kaart

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Ik wil al heel lang een eigen webshop hebben. Het ontwerpen van stationery leek me geweldig. Totdat ik ontdekte dat heel veel mensen een webshop hebben met stationery. Ook breidt de Action hier steeds meer mee uit. Voor een kleine ondernemer is dat haast niet te doen en moet je dus hele hoge prijzen vragen. Dus ik had mijn droom al opgegeven, toen mijn man me stimuleerde om wat kleiner te denken. Ik ben de hele zomer bezig geweest met het ontwerpen van kaartjes, want ik besloot om een webshop te openen met 3 verschillende soorten kaartjes. Uiteindelijk zijn dat er 2 geworden. Ik heb mijn webshop helemaal zelf gemaakt en ingericht. Het is mijn eigen mini hobby projectje geworden. Ik heb besloten om er gewoon voor te gaan ook al zou ik niets verkopen. Dit is iets wat ik al heel lang wilde doen en ik besloot om die droom achterna te gaan.

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en jouw onderneming?

Omdat ik klantvriendelijk ben, zo snel mogelijk iedereen wil helpen en omdat ik natuurlijk superleuke kaartjes verkoop. Het allerleukste is, dat ik met mijn prijs niet ver van de inkoopprijs af zit. Dit heb ik bewust zo gedaan, omdat ik het niet te duur wilde maken voor mijn klanten. Mijn kaartjes kosten dus maar €0,90 per stuk. Verder ben ik dus nog in ontwikkeling, want ik ben net een maand bezig. Natuurlijk wil ik uitbreiden, maar eerst maar eens kijken hoe mijn webshop verder loopt.

 

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw onderneming Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Door nu niet de focus te leggen op zoveel mogelijk te verkopen. Natuurlijk maak ik wat reclame voor mijn webshop, maar ik wil er vooral plezier in blijven houden. Als het opeens een fulltime job moet worden qua promotie, dan is het niet zo leuk meer voor mij om te doen. Ik wil het als een hobby project houden naast mijn andere, drukke baan. Mijn focus ligt op mensen blij maken met een kaartje waar ze anderen (als het goed is) weer blij mee mogen maken.

 

Marcelina kaart 2

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Het wilde bij mij ook niet echt lukken aan het begin. Ik had al dagen werk zitten in het ontwerpen van kaartjes, maar niets was goed genoeg. Ook vergeleek ik mijzelf steeds met anderen die al groter waren of die veel meer succes hadden met een mini bedrijf, doordat hun Instagram pagina groter was dan die van mij. Dit heb ik van me af gezet. Ik heb geleerd om blij te zijn met een mini onderneming. Echt successen heb ik nog niet, ik ben pas net een maandje bezig. Tegenslagen zal ik verder nog wel tegenkomen denk ik.

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en je onderneming Gezond Genoeg te blijven houden?

Mijn doel is vooral om mensen blij te kunnen maken met een kaartje. Kaartjes worden veel te weinig nog gestuurd en ik wil daar verandering inbrengen. Ik word zelf ontzettend blij van een kaartje. Verder heb ik als ultieme doel natuurlijk om nog uit te breiden. Dat zou ik super leuk vinden 🙂 Om mijn bedrijfje ‘Gezond Genoeg’ te houden, wil ik er de tijd insteken die mijn bedrijfje nodig heeft, fouten maken wil ik leren accepteren en ik wil graag stukje bij beetje groeien met mijn kleine onderneming.