Gezond Ondernemen: MindPiece

Voor deze blog in de serie ‘Gezond Ondernemen’ reizen we digitaal af naar Curaçao waar onderneemster Anita (32 jaar) haar bedrijf MindPiece runt. Een armbandenmerk waarbij je je favoriete quote elke dag met je meedraagt ter inspiratie, motivatie of als herinnering aan levenslessen of momenten. In deze blog lees je over het waarom, hoe en wat van MindPiece. 

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Januari 2016 ben ik geëmigreerd naar Curaçao. In het eerste jaar heb ik gewerkt in een groothandel voor duikmaterialen. Ondertussen dacht ik na over wat ik, naast het wonen op een tropisch eiland, nou echt wil in het leven. Het liefste zou ik iets voor mezelf opstarten. Een nieuw avontuur dus.

Op een gegeven moment zocht ik voor mezelf een reminder met daarop mijn levensmotto ‘Dream, Believe, Achieve’ ter motivatie tijdens moeilijke momenten en tijden. En daar was het idee geboren: een armband met een motiverende positieve quote. Ik wilde graag dat deze positieve reminders beschikbaar zouden zijn voor andere vrouwen ‘to spread the power of optimism’. Van daaruit is mijn ondernemersreis met MindPiece begonnen.

 

MindPiece 1

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en jouw onderneming?

Mijn missie is ‘to spread the power of optimism’ en het armbandenmerk MindPiece helpt me daarbij. Als vrouw is het niet altijd makkelijk om optimistisch te zijn. We hebben niet altijd het vermogen om vol zelfvertrouwen te zijn over ons kunnen en over ons lichaam. Velen van ons denken vaak: “We kunnen het niet”. Of: “Wat zullen andere mensen wel niet van me denken?” Ik zou graag vrouwen willen steunen met wat optimistischer te zijn. Erg belangrijk, want een positieve mindset zet aan tot de juiste actie en beslissingen in het leven.

Een armband met een quote lijkt een kleinigheid, maar het is een dagelijkse reminder en motivator die je met je meedraagt en telkens ziet. Herhaling is de kracht van de positieve boodschap die je aan jezelf wilt geven.

 

MindPiece 3

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en MindPiece Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Ikzelf ben bezig met een healthy lifestyle met daarin de juiste voeding, sport, yoga en natuurlijk een positieve mindset. Als ik zelf lekker in mijn vel zit, zal mijn onderneming ook beter gaan. Het is een wisselwerking.

 

MindPiece 2

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ik ben nog steeds lerende. Je mag even zitten mopperen op en treuren om een tegenslag maar blijf er niet in hangen. Pak jezelf bij elkaar en stippel weer een route uit naar succes. Het liefste doe je dit niet alleen: praat met je (business) partner of coach. Zoek hulp en vraag om advies. We hoeven het niet alleen te doen. En daarnaast is het belangrijk om uit je comfortzone te stappen.

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en MindPiece ‘Gezond Genoeg’ te blijven houden?

Ik heb zoveel leerdoelen, ik ben nooit uitgeleerd. Zo zou ik bedrijfsmatig nog zoveel meer willen weten over online marketing bijvoorbeeld. En voor mezelf over mindset. We kunnen zoveel leren van anderen. Ik heb het dan niet eens over de bekende ‘guru’s’ maar vooral ook van mensen in onze omgeving.

 

MindPiece 4

 

Wil je ook zo’n mooie armband?

Geen zorgen over het feit dat ik meestal op Curaçao ben. Onze voorraad ligt voornamelijk in Nederland en als je bestelt heb je de armband de volgende dag in huis wanneer je voor 15:00 besteld. Je kunt de armbanden bestellen op MindPiece door hier te klikken. Volg MindPiece ook op Instagram.