Gezond Ondernemen: Motivation Media

Nathalie (24 jaar) is sinds eind september 2016 eigenaar van Motivation Media. Online is haar bedrijf het meest bekend als Fibromyalgieblog.nl, wat een onderdeel is van haar onderneming. In deze blog vertelt Nathalie meer over het waarom, hoe en wat van Gezond Ondernemen. Daarnaast komen we meer te weten over Motivation Media zelf. 

 

Waarom ben jij gestart met Motivation Media en wat zijn jouw drijfveren?

Eind 2015 ben ik begonnen met bloggen op Fibromyalgieblog.nl maar werkte destijds nog 21u in de gehandicaptenzorg. Echter merkte ik dat ik steeds meer tijd stak in mijn blog en er ook zoetjes aan geld mee begon te verdienen. Ik besloot me in te schrijven bij de KvK, niet zo zeer omdat ik persé een eigen bedrijf wilde en de gehandicaptenzorg wilde laten varen, maar meer om het zelf allemaal wat serieuzer te nemen. Later werd ik ook gevraagd om teksten te schrijven voor andere websites en webshops en begon ik steeds meer inkomsten te genereren.

Eind 2016 kwam ik thuis te zitten met een burn-out en eind april 2017 liep mijn contract af welke – verrassend genoeg 😉 – niet verlengd werd. Noem me zweverig, maar dit voelde voor mij als hét moment om volledig voor mezelf te gaan werken. Dus dat ben ik gaan doen. Ik wilde kunnen werken op mijn tempo, wanneer ik me daar goed genoeg voor voel en dingen doen die ik leuk vindt. Mijn eigen onderneming was dus een perfecte uitkomst.

 

Motivation Media Nathalie

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Motivation Media?

Há! Lastige vraag voor zo’n bescheiden typ als ik, haha. Ik voel goed aan wat anderen nodig hebben, waardoor ik makkelijk en snel kan inspelen op de situatie. Daarnaast ben ik optimistisch, eerlijk en direct waardoor ik snel to the point kom. Zowel fijn in contact met klanten als met andere ondernemers. Ik werk veel vanuit gevoel en intuïtie waardoor ik anderen ook echt verder kan helpen. Dit is – zeker met mijn huidige blog over fibromyalgie – erg prettig. Zowel voor mij als voor degene die met een vraag/ dilemma zit. Wat betreft teksten schrijven ben ik goed in het verwoorden van een verhaal, omschrijven van een product of dienst en kan ik dingen duidelijk verwoorden.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Motivation Media ‘Gezond Genoeg’ blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

De coach die ik gevonden had tijdens mijn burn-out heb ik nu nog steeds; ik ben veel bezig met zelfontwikkeling en persoonlijke groei en dat helpt me om niet alleen mezelf, maar ook mijn bedrijf te kunnen laten groeien. Ik ben me heel bewust van mijn planning en probeer in- en ontspanning zo veel mogelijk af te wisselen zodat het allemaal ook haalbaar voor me is. Daarnaast ben ik chronisch ziek en herstellende van een burn-out dus weet maar al te goed hoe belangrijk het is om mezelf voorop te zetten. Het is voor mij soms nog een leerpunt maar wel heel belangrijk om mijn grenzen aan te geven, bij mezelf te blijven en mezelf te laten horen zodat ik nog meer voor mezelf kan staan.

 

Motivation Media Nathalie

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Het heeft me als persoon wel sterker gemaakt; je hebt ineens onwijs veel verantwoordelijkheden en geen baas die je zegt wat je wel en niet moet doen. Je zult zelf discipline moeten tonen om op te staan, je werk te doen, contact te houden met klanten en moet er zelf achteraan als klanten niet betalen. Ik vond dit best pittig, zeker omdat ik startte vanuit een niet zo stabiele maar uiteindelijk had ik dit allemaal niet willen missen.

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en Motivation Media ‘Gezond Genoeg’ te blijven houden?

Heel dicht bij mezelf blijven, blijven luisteren naar mijn lichaam en ‘ja’ zeggen als dingen ook écht bij me passen. Zolang ik ervoor zorg dat het goed met mij gaat, ik voldoende energie heb en lekker kan werken gaat het ook goed met mijn bedrijf.

 

Tot slot…

Begin januari heb ik een nieuw concept gelanceerd omtrent positief leven, namelijk Positieveling.nl. Via Positieveling deel ik al mijn kennis, tips en ervaring met positiviteit, mindset, zelfontwikkeling en spiritualiteit. Daarnaast sta ik klaar om je 1-op-1 te begeleiden naar een leuker, positiever leven. Je kunt me volgen via Facebook & Instagram @Positieveling – Positief zijn kun je leren, begin vandaag nog!

 

 

Neem een kijkje op de website van Nathalie door hier te klikken. Meer ondernemersverhalen lezen? Je vindt hier het complete overzicht.