Gezond Ondernemen: Bold Sourcing & Licensing door Remke

Voor ‘Gezond Ondernemen’ maak ik deze week kennis met onderneemster Remke Vet. Zij heeft een eigen bedrijf opgericht, genaamd Bold Sourcing & Licensing. In deze blog vertelt Remke je meer over belangrijkste drijfveer om als freelancer te werken. Daarnaast deelt ze met ons hoe zij zichzelf en haar onderneming ‘Gezond Genoeg’ houdt. Lees het verhaal van Remke hier! 

‘Ongeveer 4,5 jaar geleden ben ik gestart met freelancen vanuit mijn eigen bedrijf. Ik was het zat om altijd naar een “baas” te moeten luisteren die mij precies vertelde hoe ik iets moest doen. Omdat ik best eigenwijs ben, had ik altijd het idee dat ik het wel (beter) wist. Ik werk beter als je mij het uiteindelijke doel vertelt dan de wijze waarop ik iets moet doen. Dus toen het bedrijf waar ik werkte verhuisde naar een plek 1,5 uur verder rijden, was het voor mij een extra zetje in de rug om voor mezelf te beginnen.

Mijn belangrijkste drijfveer is dat ik nu dingen op mijn eigen manier wil aanpakken, en als buitenstaander of freelancer krijg je die ruimte vaak. Daarnaast wil ik dingen doen die ik leuk vind, dus geef ik nu ook workshops en doe ik fotografie opdrachten. En wat ik van het freelancen zo fijn vind, is dat het projecten zijn met een kop en een staart. Ik ben dol op projecten met een duidelijk doel en deadline.’

 

Mockup Scene Creator

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en jouw onderneming?

Van nature ben ik een verbinder. Ik houd er van om met mensen samen te werken en mensen aan elkaar te koppelen (zakelijk dan 😉 ). Ik heb inmiddels best een groot netwerk en ik weet bijna altijd wel iemand die je kan helpen als je een probleem hebt. In mijn freelance-opdrachten doe ik graag iets met mijn passie voor productontwikkeling, sourcing (inkoop in China of Europa) en marketing. Daarnaast heb ik door mijn ervaring veel verstand van het licentie vak, dus ook daar komen vaak opdrachten uit voort.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw onderneming Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

In het begin deed ik veel inkoop/sourcing opdrachten bij kleine bedrijven. Erg leuk om te doen, maar dat schoot niet echt op financieel. Totdat ik ook interim werd gevraagd bij een grote retailer waar je gewoon een mooi uurtarief kan doorbelasten, dat bood mij de mogelijkheid de kleine minder rendabele opdrachten ernaast te blijven doen. Een prima combi die financieel elkaar goed aanvullen.

 

cheatsheet flatlay

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Toen ik een half jaar bij V&D zat interim, ging het bedrijf failliet. Mijn laatste twee facturen (2 maanden werk) zijn daardoor niet (volledig) betaald. Daar baalde ik enorm van, maar het heeft mij ook geleerd beter te onderhandelen over dingen als betalingstermijn en nog beter op te letten op de financiële positie van een bedrijf. Als ik het gevoel heb dat ‘t niet goed gaat bij een bedrijf, ga ik er nu niet meer mee in zee.

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en je onderneming Gezond Genoeg te blijven houden? 

Ik wil blijven streven naar een afwisseling van grotere en kleine opdrachten. Dat maakt dat ik ook ja kan zeggen tegen dingen die ik super leuk vind om te doen, zoals bijvoorbeeld fotografie-opdrachten, maar die iets minder geld opleveren. Van die afwisseling wordt ik echt gelukkig, zonder dat ik geldzorgen heb. En dat maakt dat ik Gezond Genoeg blijf, zowel financieel als geestelijk. Daarnaast vind ik het belangrijk om ook als zelfstandig ondernemer te blijven investeren in jezelf.  Ik volg elk jaar een cursus om mezelf bij te scholen of ga naar een seminar om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 

En daarnaast..

Naast een gezond bedrijf vind ik een gezond lichaam ook erg belangrijk.  Ik ben veel bezig met gezonde voeding en sporten. Hierover heb ik ook een blog gemaakt en een Instagramaccount  dat vind ik heerlijk om te doen in mijn vrije tijd. Mijn passie voor fotografie kan ik hier ook goed in kwijt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Remke en wat zij op zakelijk gebied voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op haar website door hier te klikken. Je kunt haar ook volgen op Instagram! De foto’s van Remke zijn gemaakt door Bonny Vrielink