Gezond Ondernemen: Romana Switzer

Romana Switzer is Orthomoleculair health & lifestyle coach in haar praktijk ‘Romana Switzer’. Naast onderneemster is Romana  moeder van Lilly (10 jaar), Milou (8 jaar) en drie bonuskids. Romana woont samen met Wouter. In haar praktijk coacht Romana volwassenen op hun leefstijl zodat zij zich weer fit en energiek gaan voelen.  Haar eigen praktijk is Romana gestart vanuit haar eigen ervaring met diëten, een lijf dat in de weg zit en het hebben van vage klachten. In deze blog vertelt Romana meer over haar drijfveren en hoe zij zichzelf en haar onderneming Gezond Genoeg houdt, zodat ze kan blijven doen wat ze nu doet. 

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Na jaren in het speciaal onderwijs te hebben gewerkt, wilde ik wat anders. Ik wilde weer met volwassenen gaan werken. Een jaar of zes geleden begon mijn passie voor een healthy lifestyle. Vanuit mijn eigen ervaring met heel veel afvallen (min 40 kilo op eigen kracht) wilde ik heel graag andere mensen coachen en begeleiden hierin. Ik ben mij toen gaan omscholen.

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en praktijk ‘Romana Switzer’?

Omdat ik als ervaringsexpert echt weet waar ik het over heb. Ik weet hoe frustrerend diëten kan zijn, een lijf te hebben dat je in de weg zit, vage klachten te hebben waar je de vinger niet op kan leggen. Ik wil dat voor mijn cliënten in kaart brengen en hen coachen op leefstijl om zich weer fit en energiek te gaan voelen. Met als bonus een slanker lichaam doordat je je leefstijl aanpakt.

 

RomanaSwitzer_14


Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw 
praktijk ‘Romana Switzer’ Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Heel hard werken. Er komt veel kijken bij het runnen van een onderneming. Ik heb een passie voor gezonde voeding, leefstijl en coaching. Daar ligt mijn kracht. Maar dat is iets heel anders dan het runnen van een onderneming. Daar moest ik de eerste maanden echt mijn draai in vinden. Ik heb me toen aangemeld bij de Dutch Girlboss Academy om het ondernemen in de vingers te krijgen. Daar heb ik heel veel tips en tools meegekregen. Nu zorg ik er vooral voor dat ik goede doelen stel zodat ik mijn focus behoud. Wat mij daar nu erg bij helpt, is dat ik een tribe aan fantastische vrouwen om me heen heb verzameld, die ook allemaal ondernemen. Hierin (onder)steunen we elkaar, helpen waar kan en er is altijd iemand die net wat verder is dan jij en jou van alles kan leren. Heel erg waardevol!

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ik voel dingen niet als falen, maar als enorme leermomenten. En ja, van die momenten mag je heus wel balen. Maar je groeit ervan. En na het balen maak ik gelijk ruimte voor positieve energie. Erin blijven hangen heeft geen zin, er lering uit trekken des te meer. Wat kan er volgende keer beter of anders? En daarmee aan de slag gaan.

 

RomanaSwitzer_24


Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en 
praktijk ‘Romana Switzer’ Gezond Genoeg te blijven houden? 

Een valkuil bij mij is nog wel dat ik graag snel wil: snel willen groeien, snel resultaat en snel een grote onderneming. Terwijl ik anderzijds, toen ik een jaar geleden begon, mezelf had beloofd echt drie jaar de tijd te nemen om mijn praktijk een goede kans te geven. Daar moet ik mezelf soms even aan herinneren, wanneer ik te ongeduldig word.

 

Tot slot

Geef jezelf de tijd, verzamel mensen om je heen die jou inspireren, die een voorbeeld voor je zijn. Creëer met deze mensen een soort ‘tribe gelijkgestemde’ zodat je van elkaar kan leren. Zo hoef je niet alles zelf uit te zoeken. Mensen willen je graag helpen en op jouw beurt kun jij weer iets terugdoen.

 

Nieuwsgierig geworden naar praktijk Romana Switzer? Klik hier en je komt op de website van Romana waar je meer informatie kunt vinden! Blijf op de hoogte van de laatste blogs door mij te volgen op Instagram of Facebook! Wil je meedoen als ondernemer aan deze serie? Neem dan contact met mij op via de pagina ‘Contact’ en wie weet welke leuke samenwerking wij kunnen aangaan!