Gezond Ondernemen: Samen Wijzer Duin- en Bollenstreek

Myrthe van Til heeft sinds juni 2017 een eigen praktijk genaamd ‘Samen Wijzer Duin- en Bollenstreek’. Ze ontdekte dat ze een passie heeft voor kinderen die meer nodig hebben dan andere kinderen in het onderwijs. Vanuit die passie heeft Myrthe een geheel eigen concept ontwikkeld. Dat haar praktijk zo goed zou lopen, had Myrthe niet verwacht. Wat doet Myrthe precies en hoe houdt zij zichzelf en haar onderneming Gezond Genoeg? Lees het in de blog!

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Ik ben begonnen met mijn praktijk, omdat ik niet meer afhankelijk wilde zijn van een werkgever en mijn werk beter zou kunnen plannen rondom de werkzaamheden van mijn partner. De jaren voorafgaand aan mijn praktijk heb ik zowel in het speciaal onderwijs als in het regulier onderwijs gewerkt. In die 7,5 jaar ontdekte ik dat mijn passie ligt bij kinderen die meer nodig hebben dan andere kinderen. Ik wil kinderen zien, met ze levelen, ze laten merken dat ze door mij gezien worden en ze ondersteunen en begeleiden bij de dingen die ze lastig vinden. Maar als leerkracht van een groep van 14 in het speciaal onderwijs en 24 – 30 in het regulier onderwijs kom je hier niet aan toe, door alles wat al moet vanuit onder andere de verschillende leerlijnen en handelingsplannen die moeten worden geschreven en uitgevoerd. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn passie als basis te nemen voor mijn “nieuwe werk” en van daaruit heb ik mijn concept ontwikkeld. Ik werk nu zowel in het regulier onderwijs als in het voortgezet speciaal onderwijs waar ik jongeren met autisme begeleid vanuit PGB.

 

Samen Wijzer Myrthe

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Samen Wijzer?

Andere ondernemers en klanten zouden kennis moeten maken met mij en mijn onderneming, omdat mijn onderneming vanuit passie is ontstaan. Wat ik nu doe en nu kan bereiken met kinderen geeft mij energie, zoals werk mij nog nooit heeft gegeven. Ik vind mijn huidige werk heel erg leuk en ga er voor honderd procent voor. Daarnaast sta ik altijd open voor ideeën, feedback en kritiek om nog beter te worden, mezelf en mijn praktijk te ontwikkelen en nog meer kinderen het gevoel te geven dat ze worden gezien.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Samen Wijzer Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Dat doe ik door gezond te eten, voldoende rust te nemen en met regelmaat te sporten en aan yoga te doen. Dat zijn voor mij belangrijke dingen in mijn dagelijks leven die eraan bijdragen dat ik lekker in mijn vel zit. Als ik lekker in mijn vel zit dan kan ik alles geven op mijn werk en draait mijn praktijk, zoals ik dat wil.

 

Myrthe

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ik heb geleerd dat als je iets heel graag wil, ergens vertrouwen in hebt en daar vol voor gaat dat het je tegemoetkomt. Ik realiseer mij heel goed dat ik heel veel geluk heb met hoe snel mijn praktijk goed is gaan draaien. Toen ik begon had ik nooit verwacht dat ik binnen een half jaar uit loondienst zou zijn. Inmiddels ben ik alweer een jaar verder.

Van tegenslagen leer ik dat ik ze moet accepteren en weer verder moet. Als ik ervoor kies om mij door tegenslagen tegen te laten houden zal ik nooit verder komen. Ik trek er dus lering uit en ga weer door.

 

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en Samen Wijzer Gezond Genoeg te blijven houden? 

Ik wil mezelf verder ontwikkelen met behulp van een thuisstudie en een aantal scholingen, zodat ik nog meer tools krijg om kinderen nog beter te begeleiden en hen te zien.

Daarnaast wil ik meerdere projecten opzetten, waarmee ik meer kinderen en hun ouders, leerkrachten, schoolbesturen en samenwerkingsverbanden kan bereiken en ik op die manier mijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van een kind en aan passend onderwijs.

 

Myrthe 2

 

Tot slot

Mochten andere ondernemers een keer koffie willen drinken, willen samenwerken of een project willen doen dan sta ik daar zeker voor open. Dat ik nu hoofdzakelijk in het onderwijs werk, betekent niet dat daar mijn focus voor altijd alleen maar daar zal blijven liggen. Ik geloof heel erg in empowerment en dat alles loopt, zoals het moet lopen. Mijn doel is hoofdzakelijk dat ik wat kan betekenen. Dat is nu voor kinderen en jongeren, maar wie weet voor wie nog meer.

 

Nieuwsgierig geworden naar de praktijk van Myrthe? Neem dan een kijkje op haar website door hier te klikken. Je komt dan gelijk op haar website terecht. Myrthe kan je ook volgen op Instagram. Ben jij ondernemer en lijkt het je leuk om mee te doen aan deze serie? Neem dan contact met op via het de webpagina ‘contact‘ en wie weet staat binnenkort jouw verhaal ook online!