Gezond Ondernemen: Soak-Store

Deze week maak ik kennis met onderneemster Lindy. In deze blogreeks vertelt zij meer over zichzelf als onderneemster en haar eigen onderneming: Soak-Store. Je leest alles over het juiste moment van ondernemen voor Lindy, de basis van haar producten en hoe zij ervoor zorgt dat ze zowel zelf als haar onderneming Gezond Genoeg blijft. Lees de blog nu! 

 

“Ik ben Lindy, 30 jaar en sinds maart 2017 trotse eigenaresse van Soak-Store. Een webshop vol met (h)eerlijke producten voor huid, haar en gezicht. Producten die verantwoord zijn geproduceerd en de huid en het haar goed doen. Voor dames, heren en kinderen.”

 

“We moeten tegenwoordig al zoveel en staan constant aan.
Dit is alleen vol te houden als je regelmatig wat tijd
voor jezelf neemt.”

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Een eigen onderneming is iets wat ik al van kinds af aan ambieer. Het was alleen wachten op het juiste idee, het juiste moment en voldoende lef. Mijn huid is erg gevoelig en ik vond het altijd lastig om fijne producten te vinden in een mooie verpakking. Totdat ik in aanraking kwam met de producten van Meraki. Deze producten doen mijn huid goed en zien er ook prachtig uit. Hier is de basis gelegd voor de start van Soak-Store. Met Soak-Store wil ik de drempel naar verantwoorde verzorging verlagen en klanten bewust maken van het feit dat we soms wat meer tijd voor onszelf moeten nemen.

 

Soak-Store

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en jouw onderneming?

Omdat iedereen zichzelf van tijd tot tijd een fijne bodylotion of gezichtsmasker cadeau zou moeten doen. We moeten tegenwoordig al zoveel en staan constant aan. Dit is alleen vol te houden als je regelmatig wat tijd voor jezelf neemt. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om een kleine ondernemer te steunen. Het contact met mijn klanten probeer ik zo persoonlijk mogelijk te houden. Heb je vragen, schroom niet en stuur mij een mailtje of berichtje via Instagram. Ook elke bestelling wordt met veel zorg ingepakt. Van een handgeschreven kaartje tot fijne proefmonsters. 

 

 

“Het scheelt dat ik kan doen wat ik leuk vind.”

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw onderneming Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Het fijne van een webshop is dat de investering relatief laag is. Ik heb geen hoge huur of personeelskosten. Uiteraard investeer ik een hoop in voorraad en daarom selecteer ik producten ook zorgvuldig. Zou ik een product zelf niet aanschaffen? Dan vind je dit ook niet terug in het assortiment. Hierdoor denk ik een product aan te bieden dat ook verkoopt. Naast financieel gezond blijven is het ook heel erg belangrijk dat ik als startende ondernemer gezond ben. Naast de webshop huur ik een ruimte in een conceptstore waar ik regelmatig zelf sta en werk ik nog fulltime als Office Manager. Dit zorgt vaak voor een overvolle agenda. Het scheelt dat ik kan doen wat ik leuk vind, want anders had ik dit niet vol kunnen houden. Meer dan ooit houd ik mij vast aan mijn eigen visie om vaker rust te nemen en me-time in te plannen. Waar ik vroeger praktisch elke avond op pad was, geniet ik nu vaker van een avondje op de bank met een maskertje. 

 

Soak Store 2


Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Wat ik met name heb geleerd, en nog dagelijks in de praktijk ondervind, is dat het leven van een ondernemer nooit stabiel is. De ene week schieten de bestellingen door het dak en de andere week is het heel rustig. Het is goed om je hier bewust van te zijn en een buffer te hebben. Een grote tegenslag heb ik in de afgelopen 1,5 jaar gelukkig nog niet meegemaakt, maar ik hou er rekening mee dat dit hoe dan ook een keer gaat gebeuren. Geen succes zonder tegenslag, toch? Successen ervaar ik dagelijks! Een nieuwe bestelling, positieve reactie van een tevreden klanten, mijn website die ik grotendeels zelf heb gebouwd. Naar mijn grootste succes ben ik momenteel aan het toe bouwen… fulltime ondernemen!

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en je onderneming Gezond Genoeg te blijven houden? 

Social Media is tegenwoordig natuurlijk heel erg belangrijk en zal steeds belangrijker worden. Ik wil mij hier graag verder in verdiepen en een groter bereik creëren. Daarnaast heb ik het doel om wat meer voor de samenleving te doen door middel van de webshop.

 

 

Wat Lindy jou nog wilt meegeven…

Voor iedereen die twijfelt om een eigen onderneming te starten wil ik het volgende meegeven. Kan je het jezelf financieel permitteren om het risico te nemen? Doe het dan! Niet geschoten is altijd mis en het is zo zonde om later terug te kijken op een gemiste kans. Daarnaast wil ik iedere ondernemer meegeven dat het juist goed is om hulp te vragen. Als ondernemer heb je opeens 20 rollen en je zal niet in elke rol uitblinken. Bouw een netwerk op en vraag hulp! 

 

Neem een kijkje op de website door hier te klikken en maak kennis met de producten van Lindy!