Gezond Ondernemen: Stylishbeeld

Stylishbeeld is de onderneming van Bianca. De keuken is haar domein. Bianca is een echte foodie, maar daarnaast is zij altijd op zoek naar het mooiste plaatje. Daar hoort stylen, opdienen en het fotograferen van gerechten bij. In deze blog maken we kennis met het ondernemersverhaal van Bianca en haar verhaal achter de naam. Een twee in één blog dus! 

 

Maak kennis met Bianca van Stylishbeeld

Ik ben Bianca van Stylishbeeld! Mijn IG-naam is stylishbeeld.inthekitchen, en dat heeft natuurlijk een reden. Ik ben een echte foodie, dus de keuken is mijn domein! Altijd op zoek naar het mooiste plaatje; het stylen, opdienen en fotograferen van de gerechtjes is mijn passie. Ik fotografeer al jaren, en heb ook mijn eigen taartenbedrijfje gehad. Dat ik voor het vak van foodfotograaf heb gekozen, komt niet zomaar uit de lucht vallen!

 

Motivatie en drijfveren achter Stylishbeeld

Ik ben Stylishbeeld gestart omdat je als fotograaf de meeste vrijheid hebt als je zelfstandig bent. Het is natuurlijk ook wel redelijk standaard; een fotograaf in loondienst is niet echt gebruikelijk en dat zou je creativiteit natuurlijk wel iets beperken.

 

Stylishbeeld op Instagram

Ik ben begonnen met Instagram toen Facebook mij steeds meer ging tegenstaan. Veel negativiteit, terwijl Instagram veel positiever en socialer is. En, voor mij niet onbelangrijk, ook meer draait om het plaatje. Het is leuk om dingen te delen met, en feedback te krijgen van gelijkgestemden. Een stukje waardering en sociaal contact met mensen die ongeveer dezelfde interesse delen (of soms juist helemaal niet :)).

Stylishbeeld

Het delen van foodfoto’s

De hoofdzaak is het delen van mijn foodfoto’s. Dit is mijn grote passie en wil ik ook zo veel mogelijk uitdragen. Verder deel ik in mijn teksten en stories ook gewoon mijn andere persoonlijke belevenissen en ervaringen, natuurlijk. Ik wil graag uitstralen dat ik gek ben op mooi eten, drinken, en mooie foto’s. En dat ik kwaliteit belangrijk vind hierin.

 

Styling op gevoel

Mijn foto’s en styling is vaak net even iets anders dan anderen. Dat zit ‘m vooral in omdat ik veel op gevoel doe, en niet op techniek of ‘volgens de regeltjes’. In de praktijk blijkt dat meestal mijn handtekening zit in kleurgebruik, belichting en gebruik van onscherpte.

 

Meerwaarde voor andere ondernemers

Ik denk dat mijn ‘product’ een perfecte aanvulling is voor ondernemers die ‘iets met food’ doen, zoals restauranthouders, koks, schrijvers van kookboeken. Foodfotografie is een vak op zich. Je merkt dat men steeds bewuster met eten en de kwaliteit daarvan bezig is. Dan ligt het voor de hand om het gebruikte beeldmateriaal ook ‘mee te laten groeien’ met deze kwaliteitsslag.

 

Stylishbeeld en Gezond Genoeg

Soms realiseer ik me dat het niet alleen om lekker of ‘mooi’ eten gaat, maar dat er meer is: ik probeer dan ook om steeds meer gebruik te maken van verse groenten, vers brood, etc. Deze samenwerking met Gezond Genoeg is weer een goede reminder om ook ‘healthy’ te blijven denken!

 

Stylishbeeld 2

 

Stylishbeeld en Gezond Ondernemen

In principe zet ik natuurlijk elk gerecht op de foto, gezond of ongezond. En ik houd zelf ook van lekker eten. Ik probeer er wel op te letten om zo veel mogelijk met verse en eerlijke producten te werken omdat dit beter is qua smaak, gezondheid en uiteindelijk ook voor de kwaliteit van het gerecht op de foto.

 

Waarom kennismaken met Stylishbeeld?

Ik heb mijn eigen, unieke benadering van styling en fotografie. Dat zou interessant kunnen zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in iets wat niet het veilige ‘bekende pad’ volgt, maar wel kwalitatief goed is.

 

Hoogtepunten en successen

Het werken met eten en de fotocamera is sowieso altijd een hoogtepunt voor mij. Wat ik heel gaaf vond om te doen, was de shoot met de nummers 2 en 3 van Masterchef Nederland 2018, Robert en Ashley, in hun pop-uprestaurant. Die verfijnde smaaksensaties van die gerechten … heel bijzonder! En natuurlijk een feestje om die gerechtjes te fotograferen.

 

Leren van tegenslagen en successen van een eigen onderneming

Mijn onderneming is nog jong, maar wat zich al wel duidelijk aftekent is dat je ook anderen nodig hebt om te kunnen slagen als ondernemer. Dat valt mij nog wel eens lastig, omdat ik gewend ben om veel zelfstandig en op mijn manier te doen, maar dat leer je snel genoeg!

 

Wensen voor de toekomst om Gezond te Ondernemen

Uiteraard uitbreiden. Dus een groter gedeelte van mijn tijd kunnen besteden aan het werken met lekker en mooi eten en drinken, met de camera in mijn hand. Dan bloei ik op, en leef ik! In de opstartfase is het natuurlijk flink aanpoten, en daar houd ik ook van. Daarna is het doel om een goede balans te vinden tussen werken, genieten en aandacht te geven aan zaken die ik belangrijk vind. Op het gebied van ‘food’ houdt dat voor mij in: mooie kwaliteitsproducten kopen, minder dingen uit ‘zakjes’, etc.

 

Meer weten en lezen over Stylishbeeld? Klik hier en je komt gelijk op de website van Stylishbeeld en je kan Stylishbeeld ook volgen op Instagram. Lees meer verhalen in de serie Gezond Ondernemen door hier te klikken.