Gezond Ondernemen: Sunworld UV Health Center

Frank Veldman (47 jaar) is al ruim 25 jaar eigenaar van Sunworld UV Health Center in Eindhoven. In zijn branche is Frank op zoek naar hoe hij anderen kan helpen. De wereld van zonnebanken is er één waar je verschillende boodschappen hoort: de één zegt dat het gezond is om zo nu en dan gebruik te maken van de zonnebank waar de ander zegt dat dit totaal niet zo is. Frank wil bij Sunworld UV Health Center juist daar het verschil kenbaar maken, zo zegt hijzelf. De gezondheid van de klant staat centraal. Ik ben benieuwd naar het ondernemersverhaal van Frank!  

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Ik heb altijd ondernemer willen worden. Het moest vooral leuk zijn, ik wil graag iedereen helpen en tevreden naar huis zien gaan, en daarin de beste zijn.

 

Frank Sunworld

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Sunworld UV Health Center?

Iedereen houd van de zon, maar bijna niemand weet nou precies hoe je daar het beste mee om kan gaan. Ik leg je dat graag uit, en daarnaast kan ik je ook inzicht geven wat een zonnebank voor je kan betekenen. Zo ver ik weet zijn we nog steeds de enigste UV Health center in de wereld, die vooral de gezondheid centraal stelt van de gebruiker. Mensen worden enorm geconfronteerd met hun gedrag en denkwijzes over de juiste omgang met de zon. Men word bewust van de mogelijkheden, waardoor hun gedrag gaat veranderen en hopelijk tot een mooie nieuwe ervaring voor het eigen lichaam gaat leiden.

Veel ondernemers zouden dit ook kunnen toepassen op de gezondheid van hun medewerkers. Hierdoor is er weer veel minder ziekteverzuim. Ik ben mijzelf nu aan het verdiepen van het effect van blauw licht waar medewerkers heel de dag aan worden blootgesteld, via laptops, iPads, computers en mobiele telefoons, dit zijn stille sluipmoordenaars voor het lichaam, wat vrijwel niemand weet. Super interessant.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Sunworld UV Health Center ‘Gezond Genoeg’  blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Hard werken, samen met mijn team van medewerkers. Iedere dag weer je stinkende best doen, voor jezelf en voor je klanten. Ondertussen jezelf blijven bijscholen, deze kennis voor jezelf eerst helder krijgen en weer doorgeven aan je klanten en medewerkers. WIN WIN dus voor iedereen.

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ik heb denk ik vrijwel alles meegemaakt. We hebben voor de crisis hoogtijdagen gedraaid. Wat was heel hard werken, maar daar tegenover kwam er ook genoeg geld binnen. Maar ook tegenslagen, zoals de crisis en de geluiden over de zonnebank dat deze huidkanker veroorzaken. Daarnaast heb ik met mijn medewerkers zeven gewapende overvallen gehad. Dat wens je niemand toe. Terwijl mijn onderneming in de hoogste versnelling zat, werd mijn jongste dochter geboren, die helaas lichamelijk en geestelijk zwaar gehandicapt is. Ik draaide zakelijk toen maximaal, en thuis ook, alleen toen geheel op een ander niveau. Zo dicht kunnen succes en tegenslag bij elkaar liggen. Nu 12 jaar later is die druk er inmiddels af en woont mijn dochter alweer zeven jaar extern in een omgeving die nog beter bij haar past. Dit heeft mijn kijk op de wereld wel verandert. Het heeft mij veel dankbaarder gemaakt voor het feit dat je een gezond lichaam hebt én deze enorm mag koesteren.

 

Sunworld

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en

Sunworld UV Health Center Gezond Genoeg’ te blijven houden?

Scherp blijven kijken naar ontwikkelingen in de maatschappij, de wereld gaat enorm snel op dit moment dankzij internet. Super interessant. Ik blijf mijzelf graag op de hoogte houden van nieuwe kennis rondom zonlicht en het menselijk lichaam, en probeer daarbij steeds mijzelf te blijven uitdagen met samenwerkingen waarvan ik denk dat we door synergie nog meer met elkaar kunnen bereiken.

 

Meer lezen over Sunworld UV Health Center? Klik hier voor de website. Sunworld UV Health Center kan je ook volgen op Instagram. Meer ondernemersverhalen lezen? Klik hier voor het volledige overzicht.