Gezond Ondernemen: Upsa

Lilian Krijt is onderneemster en heeft een eigen bedrijf: Upsa! Met Upsa heeft Lilian de missie om vrouwen te helpen zichzelf te accepteren hoe ze zijn. In deze blog vertelt Lilian hoe zij vormgeeft aan het ondernemen. Hoe zorgt Lilian ervoor dat zij zichzelf en Upsa ‘Gezond Genoeg’ houdt? Lees snel verder!

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Ik heb altijd al ideeën om producten te laten maken in mijn hoofd gehad en op een gegeven moment besloot ik er een ervan uit te voeren.  Allereerst vind ik het een mooi avontuur om een eigen onderneming te hebben, van het uitwerken van het idee, producenten erbij zoeken en t laten maken en natuurlijk het vermarkten. Ik verkoop basic underwear waaronder broekjes voor onder een jurk of rok, die helpen tegen schurende benen. Wat ik merk is dat er vrouwen zijn heel blij van mijn product worden, dat is een van mijn drijfveren. Verder heb ik ook een missie met mijn bedrijf, dat is vrouwen helpen om zichzelf te accepteren hoe ze zijn en trots te zijn, zichzelf mooi te vinden. Ik vind dat bijna iedere vrouw te veel aandacht geeft aan negatieve punten van haar lijf, terwijl zij niet kijkt naar het grote gedeelte dat echt mooi is.

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Upsa?

Voor ondernemers: ik kijk op een frisse manier tegen je onderneming aan en kan problemen platslaan waardoor je makkelijker punten aan kunt pakken en door de bomen weer het bos kunt zien. Verder heb ik ervaring met het laten produceren en importeren van kleding en kan mijn kennis delen. Voor klanten: ik ga voor een persoonlijke benadering en behandel iedere klant met veel respect en ‘liefde’. Ik luister naar een klant, naar de problemen waar zij tegen aan lopen en probeer een oplossing te vinden met mijn producten.

 

Upsa Kleding

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Upsa ‘Gezond Genoeg’  blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Ik volg een online academy, samen met andere ondernemers, om mijn kennis op peil te houden en ideeën op te doen om mijn onderneming en verhaal goed neer te zetten. Via deze academy heb ik een business buddy. We houden elkaar scherp en zijn voor elkaar een soort stok achter de deur.

Om mijzelf gezond te houden sport ik en probeer ik gezond te eten en minder te snoepen, al is dat best lastig nu met al dat lekkers.

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Ondernemen is echt letterlijk vallen en opstaan, zo gaat er veel mis. Bijvoorbeeld bij de productie van mijn broekjes, dat je een eerste sample opgestuurd krijgt dat zo lelijk is en zo de plank misslaat dat je wel kunt huilen. Je gaat altijd door. Na de foute sample heb ik aangegeven hoe ik het broekje wel wilde hebben en het 2e sample was al een stuk beter. Uiteindelijk komt het meestal goed en ben je extra trots doordat je juist tegenslagen hebt gehad. En als het niet goed komt dan sla je weer een andere weg in.

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en je onderneming Gezond Genoeg te blijven houden? 

Leerdoelen: bedrijf kunnen uitbreiden zodat ik ervan kan leven en tegelijkertijd kan genieten van mijn leven en gezin.

 

Nieuwsgierig geworden naar Upsa? Neem dan een kijkje op de website door hier te klikken. Wanneer je nog meer ondernemersverhalen wilt lezen, klik dan hier en je ziet het volledige overzicht van de blogs!