Gezond Ondernemen: Van Rups tot Vlinder

Jennifer Weerman is creatief verlies- en rouwpedagoog bij haar eigen bedrijf ‘Van Rups tot Vlinder’. Tijdens het schrijven van haar scriptie over ‘Rouwverwerking bij kinderen’ voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker, kwam zij erachter dat ze jarenlang haar eigen emoties had opgekropt. Schrijven gaf op dat moment meer ruimte en Jennifer besloot om met deze ervaring wat te gaan doen. Lees in deze blog het bijzondere verhaal van onderneemster Jennifer en haar bedrijf!  

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Ik ben Van Rups tot Vlinder gestart vanwege vele verlieservaringen die ik in mijn leven heb meegemaakt. Al op zeer jonge leeftijd kwam ik in aanraking met verschillende vormen van verlies. Er werd toen niet of nauwelijks over gepraat over de gevoelens en emoties die een verlieservaring teweegbrachten. Ik kropte daardoor als kind zijnde, later als jongere en zelfs als volwassene zijnde vaak mijn gevoelens en emoties op. Totdat uiteindelijk de ‘bom’ barstte en er een overvloed aan gevoelens en emoties loskwam.

In 2007 begon ik met het schrijven van mijn eindscriptie voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker niveau 3. Ik koos toen als onderwerp ‘Rouwverwerking bij kinderen’. Door het schrijven van deze eindscriptie kwam ik erachter dat ik jarenlang veel gevoelens en emoties had opgekropt. Door te schrijven, voelde ik een opluchting en tegelijkertijd voelde ik dat ik hier wat mee wilde gaan doen.

Ik wilde het taboe op spreken over gevoelens en emoties ten gevolge van verschillende verlieservaringen doorbreken. Ik wist alleen nog niet goed hoe. Het hoe heeft me ruim acht jaar gekost om er vorm aan te geven. In 2016 ben ik uiteindelijk mijn praktijk ‘Van Rups tot Vlinder’ gestart.

 

Van Rups tot Vlinder


Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en 
Van Rups tot Vlinder’?

Uit eigen ervaring weet ik dat wanneer je een verlieservaring hebt meegemaakt in het verleden, dat dit een grote impact kan zijn op hoe je ontwikkelt in je latere leven. Ik hoop met mijn praktijk mensen hier bewust van te laten worden door lezingen, workshops en online cursussen aan te bieden.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en ‘Van Rups tot Vlinder’ Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Om gezond te blijven als onderneming vond ik het belangrijk om een plan te hebben. Dit plan heb ik zodanig uitgeschreven dat dit haalbaar zou moeten zijn. Mijn plan is om in de eerste vijf jaar mijn reguliere baan erbij te houden, zodat ik in ieder geval die financiën heb om mijn praktijk draaiende te houden. Na vijf jaar wil ik mijn reguliere baan heel langzaam gaan afbouwen. Hiervoor heb ik wederom vijf jaar uitgetrokken.

 

Begraafplaats

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

De tegenslagen die ik heb gehad met het opzetten van mijn eigen onderneming wil ik niet per se tegenslagen noemen. Aangezien ik ervan overtuigd ben dat iedere tegenslag die je tegenkomt ook weer zorgt voor je volgende succes om je praktijk naar een volgende level te kunnen brengen. 

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en ‘Van Rups tot Vlinder’ Gezond Genoeg te blijven houden? 

Voor in de toekomst wil ik mezelf meer verdiepen in de boekhouding. Nu op dit moment laat ik dit doen, maar als zelfstandig ondernemer vind ik het toch wel belangrijk om zelf ook te weten waar ik over praat als het om de cijfers gaat.

 

Neem eens een kijkje op de website van Jennifer door hier te klikken. Je kunt Jennifer ook volgen op Instagram

Wil je als ondernemer meedoen aan deze reeks of wil je een gastblog schrijven? Neem dan contact met mij op door een bericht te sturen via het contactformulier en klik hier