Gezond Ondernemen: Het Verhalenpakhuis

Verhalenpakhuis is het bedrijf van Claudia Verhey. Het Verhalenpakhuis (binnenkort heet het Claudia Verhey – Ondernemen zonder Bullshit) helpt ondernemers die vastlopen in zaken rond hun eigen bedrijf. Als ondernemerscoach helpt Claudia die ondernemers het ondernemen simpeler, effectiever en leuker te maken. In deze blog maken we kennis met het ondernemersverhaal van Claudia en komen weer te weten over haar bedrijf.

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Waarom bijna niet, zou ik willen zeggen? Ik kon mijn ei niet meer kwijt in loondienst. Waar ik van aan ga, is resultaat behalen, dingen in beweging zetten, doorbraken realiseren, zaken concrete maken, kwartjes laten vallen… Snel schakelen en niet eeuwig debatteren en compromissen sluiten. Ik wil een besluit nemen en dat dan ook direct handen en voeten geven. Niet nog drie maanden wachten tot iedereen daar overheen heeft geplast. Dat klopte niet meer met een baan in loondienst.

Het resultaat dat ik nu behaal met klanten, daar kan niks tegenop. Er is niks mooiers dan het beste uit een bedrijf of ondernemer naar boven toveren. Vaak ligt er goud verstopt en ziet de ondernemer dat zelf niet. Er is niet veel dankbaarder dan dat naar boven mogen toveren.

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Het Verhalenpakhuis?

Ik zie heel veel ondernemers die verzuipen in ‘the game’ die ondernemen heet. Alles moet perfect voorbereid zijn, niets is ooit goed genoeg, marketing die zijn of haar werk niet doet en ondernemers die zich dag na dag niet goed genoeg voelen. Wie zit er nou op mij te wachten? En dan jeuken mijn handen, want vaak slaan ze de simpelste en meest effectieve stappen over. Ik laat ze zien wat er sneller, effectiever en makkelijker kan. Dezelfde dag nog. Als ze dat gaan doen, maken ze ineens wel klanten en kunnen ze rondkomen van hun omzet. Dan kan je je af vragen hoe ik dat weet. Nou drie keer raden. It takes one to know one.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Het Verhalenpakhuis ‘Gezond Genoeg’ blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Dat is nog best een dingetje. Werken voelt sinds ik ondernemer ben niet meer als werken. Maar dat wil niet zeggen dat je niet af en toe op de stopknop moet drukken. Wat ik vaker zou kunnen en moeten doen, maar ik doe het wel. Het belangrijkste is dat ik heel veel tijd vrijmaak om te werken AAN mijn bedrijf. Iedere maand werk ik een dag zij aan zij met mijn businessbuddy. We houden elkaar bij de les, scherpen elkaar aan door issues met elkaar te bespreken en peppen elkaar op. Het is een mooie dag om aan nieuwe content of producten te werken. Verder houd ik de boel in ‘balans’ – mijn klanten moeten nu vast lachen als ik dit woord gebruik – door mijn tijd zo flexibel mogelijk te gebruiken: af en toe ‘s avonds werken is niet erg, maar ik ga net zo goed op een keurige dinsdagochtend uitgebreid naar de kapper.

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Eerlijk? Van de tegenslagen en dingen die niet lekker lopen leer je het meest! Klanten met wie het niet geweldig loopt, niet betaalde rekeningen… Dat gaat zo schuren dat je er wel wat mee moet. Negeer je het, dan komt het namelijk als een boemerang weer terug. Wat – of liever wie – is mijn eigen businesscoach? Veronique Prins van ‘Je zaak voor elkaar’. Zij zet mij aan, drukt op precies de juiste knoppen, en begrijpt mij soms beter dan ik kan verklaren. Ik zou het fantastisch vinden als ik mijn eigen klanten op eenzelfde manier aan kan zetten. Dat is echt goud waard!

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en Het Verhalenpakhuis ‘Gezond Genoeg’ te blijven houden? 

Consistentie. Ik ben nogal van de pieken en dalen. Voor een deel hoort dat bij me, voor een ander deel zijn met name de dalen soms onhandig. Het zou mooi zijn als die dalen wat minder scherp worden ;).

Het allerbeste wat ik jou kan adviseren is; durf te investeren! Als je op wat voor manier dan ook in jezelf durft te investeren, komt dat altijd in veelvoud weer bij je terug.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website van Het Verhalenpakhuis door hier te klikken. Lees meer verhalen van ondernemers uit mijn reeks ‘Gezond Ondernemen’ door hier te klikken