Gezond Ondernemen: What a Wonderful

What a Wonderful… drie webshops waar je de mooiste decoratie vind voor je bruiloft, een (verjaardags)feestje of kerstversiering. De webshops worden gerund door Geert en Marieke. Waar ze blij van werden? Mooi gedecoreerde bruiloften! Het ondernemersleven begon als videograaf op trouwerijen. Maar het hebben van een webshop sprak Geert en Marieke aan. Creatief bezig zijn en ondernemen is voor hen beide een mooie combinatie! Lees het verhaal van ondernemers Geert en Marieke en hun ondernemingen ‘What a Wonderful Webshops’. 

 

Wie zijn jullie en hoe heet jullie bedrijf?

Wij zijn Geert en Marieke en samen runnen wij de ‘What a Wonderful Webshops’. Bij ‘What a Wonderful Wedding’ vind je de mooiste trouwdecoratie volgens de laatste bruiloft trends, bij ‘What a Wonderful Day’ shop je alles voor jouw (verjaardags)feestje en bij ‘What a Wonderful Christmas’ verkopen we prachtige kerstversiering voor de mooiste tijd van het jaar!

 

Geert en Marieke

 

Waarom zijn jullie gestart met een eigen onderneming?

Ons ondernemersleven begon als trouw videograaf. Dat ontstond eigenlijk per ongeluk. We maakten al langere tijd bedrijfsfilms en hadden daarvoor een bedrijf opgericht. Toen onze vrienden vroegen of we voor hen een trouwfilm wilden maken, vonden we het zo leuk om te doen, dat we ons volledig zijn gaan richten op de trouwbranche.

Na vijf jaar trouwfilms maken, hadden we zin in iets nieuws om in het laagseizoen aan te pakken. Omdat het hebben van een webshop ons erg aansprak en we altijd super blij werden van mooi gedecoreerde bruiloften, besloten we die twee samen te voegen. Al snel liep het volledig uit de hand! Binnen een halfjaar besloten we – als kerstgekken – ook ‘What a Wonderful Christmas’ te openen en niet veel later kwam daar ‘What a Wonderful Day’ bij. Inmiddels zijn we gestopt met het maken van trouwfilms, omdat het simpelweg niet meer te combineren is.

 

Wat zijn jullie drijfveren?

We hebben ontdekt dat we zowel het creatief bezig zijn als het ondernemen geweldig vinden. Bij onze webshops kunnen we beide dingen combineren. Het klinkt cliché, maar wij hebben echt een passie voor het ondernemen. We vinden zowel de trouwbranche als de kerstbranche zo ontzettend leuk!

Het geeft echt een kick als je blije berichten krijgt van bijvoorbeeld bruidsparen, die door jouw producten hun droombruiloft hebben gecreëerd! We doen echt alles om onze klanten blij te maken en ja, dat gaat soms best ver. Onze vrienden begrijpen er soms niks van als we om 22.00 uur ’s avonds nog aan de lijn hangen met een klant om diegene te helpen. Maar ons streven is om iedere klant de best mogelijke service te geven en dan hoort dat erbij.

 

Rustic Country Range Shot Landscape V2

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jullie en jullie onderneming?

Met onze producten maak je de mooie momenten in het leven nóg mooier en feestelijker! Daarbij worden ze in onze webshops zo gepresenteerd dat je gemakkelijk zelf die Pinterest wedding kunt creëren. Zo hebben we al onze producten al onderverdeeld in bepaalde thema’s, zodat je zeker weet dat alles prachtig bij elkaar past.

Ook vind je bij ons de laatste bruiloft trends. We importeren daarvoor met heel veel zorg de tofste producten van over de hele wereld. Onze decoratie komt uit o.a. Amerika, Engeland, Frankrijk en Polen.

 

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie en jullie ondernemingen Gezond Genoeg blijven zodat jullie kunnen doen wat jullie nu doen?

Het belangrijkste vinden wij dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Als je echt plezier hebt in je werk en goed op je plek zit, voelt werk meer als een hobby. We vinden het onwijs belangrijk dat je elke dag met plezier naar je werk gaat en zin hebt in een nieuwe dag!

 

Hoe hebben jullie geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Wij zijn wel ondernemers die erg houden van dingen uitproberen in de praktijk om er zo achter te komen wat wel en niet werkt. Je kunt je helemaal suf analyseren (en dat doen we uiteraard ook voor een deel), maar uiteindelijk draait het om de praktijk en je kunt nooit precies van tevoren inschatten wat er gaat gebeuren. Door het uitproberen van veel verschillende dingen kom je erachter wat voor jou en je bedrijf wel en niet werkt. Wij leren dus vooral graag in de praktijk en passen ons daar live op aan.

 

Rustic Christmas Range Shot - Landscape

 

Wat zijn jullie (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jullie zelf en jullie ondernemingen Gezond Genoeg te blijven houden?

Ons streven is altijd om zo efficiënt mogelijk te werken. Niet alleen door onze werktijd zo efficiënt mogelijk in te delen qua ‘to do list’, maar ook letterlijk door bij het inpakken van de bestellingen zo efficiënt mogelijk door het magazijn te lopen. Zo kunnen we in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk doen en blijft er ook tijd over voor ontspanning. We merken op dit moment wel dat we tegen een grens aanlopen en er gewoon te weinig uren in een dag zitten om alles wat we willen voor elkaar te krijgen. Hoog tijd voor uitbreiding dus! Dat is ons doel voor het komende jaar.

 

Nieuwsgierig geworden na het lezen van het ondernemersverhaal van Geert en Marieke naar de ‘What a Wonderful Webshops’? Klik hier voor ‘What a Wonderful Wedding’. ‘What a Wonderful day’ meer iets voor jou? Klik dan hier! Alles voor een Wonderful Christmas vind je door hier te klikken. Meer ondernemersverhalen lezen? Deze vind je hier