Annewoesjh, het verhaal

Annewoesjh is een van de Instagramnamen die ik per toeval op het spoor kwam toen ik wat aan het snuffelen was op Instagram. Na het bekijken van het profiel van ‘Annewoesjh’ was ik meteen nieuwsgierig. Wat zou het verhaal achter dit account zijn? Vol enthousiasme schreef Anne-Loes mij haar verhaal. Met daarbij de opmerking dat ik best mag inkorten. Niet nodig, want ik vind het mooi hoe enthousiast en gedreven Anne-Loes bezig is. Een echte duizendpoot met heel veel creativiteit! Maak kennis met Annewoesjh.

 

Kennismaking

Ik ben Anne-Loes, een 25-jarig Twents meisje die sinds 2016 fulltime onderneemt. Op al mijn sociale kanalen ben ik te vinden onder de naam Annewoesjh, een naam die ooit liefkozend is bedacht door een vroegere vriend van mij. Hierdoor wek ik vaak de suggestie dat mij naam Anne is, echter komt er nog wat achter aan ;-).Ik woon sinds vorig jaar samen met mijn vriend en hebben wij twee hele lieve kattenbaby’s, welke hun eigen Instagramaccount hebben (@depoesvanloes). Er staan namelijk nog lang niet genoeg kattenfoto’s op het internet.

 

Annewoesjh poezen

 

Creatieve onderneemster

Ik ben na mijn afstuderen meteen begonnen als ondernemer. Tegenwoordig ben ik aan de slag als grafisch vormgeefster, handletteraar en social media strategist. Dit houdt in dat ik eigenlijk alles doe wat ik erg leuk vind. Zoals het ontwerpen van logo’s, websites, maar ook de lokale krant en uitnodigingen. Daarnaast ben ik online erg actief en help ik diverse opdrachtgevers bij hun social media. Dit kan zijn het ontwikkelen van een strategie, maar ook het maken van content. En als Instagram verslaafde vind ik vooral dat laatste erg leuk.

 

Creatieve hobbyist

Het handlettering is een uit de hand gelopen hobby. Ooit begon als een jaarproject (elke dag één illustratie), maar inmiddels verkoop ik handgeletterde producten. Alles wat door mij persoonlijk is gemaakt. Mijn webshop beheer ik dan ook met veel liefde. Ik neem deel aan enkele fairs per jaar, waar ik mijn producten dan verkoop. Daarnaast zijn mijn producten in enkele winkels in omgeving Twente te koop.

Annewoesjh handlettering

Het begin van Instagram

In een ver verleden begon ik met Instagram omdat iedereen het had. Ik was erg benieuwd naar het platform en besloot er maar gewoon mee te beginnen. Het begon ooit met een bikini foto met zo’n beetje elk filter er overheen wat maar kon, maar ik deelde destijds van alles. Tot selfies, foto’s van mijn hond, vakantiefoto’s. Eigenlijk de standaard foto’s die iedereen wel plaatst ;-).

Totdat ik begon met afstuderen (begin 2016). Ik kwam terecht bij een ontzettend leuk en klein bedrijf, waar ik de Social Media voor ging doen. Qua studie heb ik een grafische/marketing achtergrond, dus een logische stap. Op dat moment werd ik ook een stuk bewuster van wat ik plaatste op mijn feed, ik begon hetzelfde filter te gebruiken en de kwaliteit werd een stuk hoger.

In oktober van 2016 schreef ik mij in bij de KVK en besloot ik naast persoonlijke content ook content te delen welke relevant zijn aan het ondernemerschap. Wel alles met een persoonlijke touch, ik ben tenslotte een eenmanszaak. Toen Instagram begon met het lanceren van stories ben ik meteen weggegaan bij Snapchat. Lang leve minder kanalen!

 

Drijfveren van Annewoesjh

Ik vind Instagram vooral een erg tof forum, iedereen is nog erg lief voor elkaar er is weinig strijd en het is een mooi medium om andere ondernemers te leren kennen. Ik heb sinds dat ik begon met ondernemen erg veel leuk andere ondernemers ontmoet, waar ik dagelijks nog mee in gesprek ga. Dit is dan ook de grootste drijfveer die ik heb. Daarnaast wil ik goed vindbaar zijn op Instagram voor potentiële opdrachtgevers. 

Daarnaast vind ik dat iedereen moet kunnen zijn hoe realistisch ondernemen nou eigenlijk is. Het is niet alleen maar mooie projecten, toffe opdrachtgevers, maar ook projecten die veel te lang duren, administratiezaken en bijvoorbeeld opdrachtgevers die niet betalen. Dit soort content deel ik in mijn feed, maar ook veel in mijn stories. Soms heb je nou eenmaal dagen dat niks gaat zoals je wilt en je het liefste in bed wil liggen met een bak ijs.

 

Annewoesjh bullet

Het delen van belevenissen

Alles wat met het ondernemerschap te maken heeft en dan met name het creatieve ondernemerschap. In mijn stories deel ik wat ik beleef op een dag, wat mijn to do’s zijn voor die dag maar ook wat privézaken. De mensen die mij al erg lang volgen weet ik dat ik een paar hele belangrijke passies heb en dat is: creatief zijn, eten (het maken en verorberen) en dieren. Mag ik Netflix ook nog toevoegen aan dit lijstje? 😉

Stories vind ik op dit moment het allerleukste aan Instagram. Sneller plaatsen, sneller contact met volgers. Daar word ik blij van!Ik deel mijn werk – voor potentiële opdrachtgevers. Daarnaast ben ik een enthousiaste bullet journaling volgeling, waar ik ook graag content van deel. Ik heb er een webshop bij en eens in de zoveel tijd plaats ik nieuwe producten, producten waar ik bezig ben en tag ik de winkels waar mijn producten te koop zijn.

 

Wat ik doe vind ik leuk

Dat ik het vooral erg leuk vind waar ik op dit moment mee bezig ben. Ik geniet elke dag van het ondernemerschap en ben nog elke dag dankbaar dat ik deze keus heb gemaakt. Ik wil daarom laten zien hoe leuk het is om te ondernemen, zelfs voor mij als introvert. Die het liefst belafspraak negeert en de hele dag thuis werkt in haar pyjama. Als muurbloempje kan je een succesvolle ondernemer zijn. Ik heb van het introvert zijn mijn kracht gemaakt.

Oh en dat je niet constant je gezicht hoeft te laten zien op Social Media 😉 #selfieoverkill

  

Een eigen stijl

Mijn content stijl is redelijk druk, creatief, erg roze en zeker niet minimalistisch (wat mijn werk dan weer wel is). Iets wat een mooie afwisseling is in je feed 😉 Daarnaast deel ik wat er bij mij speelt op een dag. Heb ik een productieve dag met veel to do’s? Deel ik.

Zolang het de realiteit is. Waarom zou ik het mooier maken dan het is? Heb ik de hele dag op de bank gehangen met de katten terwijl ik F.R.I.E.N.D.S kijk? Deel ik ook. Samen met waarschijnlijk een stuk of vijf kattenfoto’s.

 

Annewoesjh en Gezond Genoeg

Mijn focus ligt op de successen en de leukste kanten van het ondernemerschap. Een enthousiaste opdrachtgever na een telefoongesprek, complimenten na een goed gelukte Facebookpost. Een review van een happy customer op mijn Instagram of webshop.

Het belangrijkste is dat ik er gelukkig van word. Word ik dat niet meer? Dan is de kans groot dat ik er mee stop, want dan haal ik er niet uit wat ik eruit zou kunnen halen. Tijd die ik beter kan besteden aan projecten die bij mij passen.

 

annewoesjh 2


Waarom je kennis moet maken met Annewoesjh

Ik heb een duidelijke eigen stijl en ga tot het uiterste tot niet alleen jij tevreden bent, maar ik ook. Ik ben gewoon ontzettend enthousiast, waar het ook om gaat. Of het nou een websiteontwerp is, een nieuwsbrief of een logo. Ik zet ideeën makkelijk om in ontwerpen. Heb jij een idee waar ik nog geen ervaring mee heb? Leer ik graag! Een mooie uitdaging om mij te ontwikkelen sla ik nooit af.

Als ondernemer kan je zo veel voor elkaar betekenen. We moeten geen concurrenten zijn, maar we moeten elkaars krachten nog sterker maken. Een ontmoeting kan uitlopen tot meer dan een samenwerking. Wellicht starten we samen een nieuw project op?

Op dit moment ben ik samen met een medeonderneemster bezig met een kerstpakkettenactie. Iets wat ik alleen nooit voor elkaar had gekregen. We hebben elkaars krachten gebundeld en hebben nu dit supergave project lopen.Daarnaast is het natuurlijk gewoon heel gezellig om een keer samen thee te drinken. Appeltaart erbij?

 

Hoogtepunten

Een poosje geleden stond ik op een fair en kwam er een dame naar mij toe die enthousiast riep: ‘Dus jij bent Anne-Loes! Wat leuk om je eindelijk eens te ontmoeten, ik heb al je kaartjes bij Nienke’s (cupcakewinkel in Enschede) al gekocht! Heb je alweer nieuwe?’ Dat mijn werk wordt herkend is toch wel echt heel erg gaaf. Daarnaast krijg ik vaak de vraag wanneer er weer een nieuwe collectie komt en dat doet een mens heel goed.

Mensen die via via contact met mij opnemen omdat haar dochter zo positief over mij had gepraat. Of op aanraden van een andere ondernemer. Dat is zo gaaf!

 

annewoesjh kop

Dromen

Ik speel al een tijdje met het idee om workshops over handlettering te geven. Gezellig bij mij thuis in een kleine groep. Het lijkt mij heel tof om meer ervaringen daarvan te delen, maar ook op mijn Instagram. Nu deel ik vrijwel alleen de eindresultaten, maar ik zou later graag tutorials willen plaatsen. Dan wel video, dan wel in blogvorm. Sowieso het bloggen, wil ik ook al jaren mee beginnen. Nu nog tijd vinden.

Tot slot

Twijfel of je moet gaan beginnen met ondernemen? Bloggen? Video’s maken? Gewoon doen! Wat heb je te verliezen? Als jij er plezier aan beleefd is het altijd een goede keuze.

 

Meer weten van Anne-Loes? Neem een kijkje op haar website door hier te klikken. Volg @Annewoesjh op Instagram. Op de hoogte blijven van de laatste blogs? Volg mij dan op Instagram of Facebook. Heb je tips voor leuke accounts? Laat het mij weten via het contactformulier onder het kopje ‘Contact‘.