As cooked by Ginger, het verhaal

Laurence, ook wel bekend als ‘As cooked by Ginger’, vertelt in deze blog haar verhaal achter de naam. In haar zoektocht naar wat gezonde voeding voor haar is en welke betekenis dit voor haar heeft, neem zij haar volgers mee. Op ‘As cooked by Ginger’ vind je gerechten die vooral passen binnen de evenwichtige levensstijl van Laurence. Maar je vindt er niet alleen gezonde gerechtjes. Af en toe iets zoet of comfortfood kom je ook tegen! Lees meer over het hoe, wat en waarom in deze blog.

 

Kennismaking met ‘As cooked by Ginger’

Ik ben Laurence, ik ben 27 jaar, getrouwd en ik heb een zoontje van 6 maanden. Ik ben het gezicht achter de foodblog ‘As cooked by Ginger’. Dit is ook mijn naam op Instagram en Facebook. Ik kon vroeger absoluut niet koken en een spiegeleitje bakken was voor mij al een grote uitdaging. Toen ik alleen ging wonen, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in gezonde voeding en wat dat voor mij betekende. Aangezien ik sterk geloof dat gezonde voeding niet voor iedereen hetzelfde is en niet iedereen zich even goed voelt bij dezelfde voedingsmiddelen, ben ik meer te vinden voor een voedingspatroon op maat. De gerechtjes op ‘As Cooked by Ginger’ geven mijn eigen pad binnen een evenwichtige levensstijl weer. Het is een website met enorm veel variatie, waar je veel gezonde gerechtjes op zal terugvinden maar niet zonder af en toe een zoete zonde of een bordje comfortfood tegen te komen.

 

As cooked by ginger 2

 

Het posten van foto’s als start

Ik ben gewoon begonnen als Laurence Bemelmans en ik postte regelmatig foto’s van mijn gerechtjes op Instagram. Toen er steeds vaker gevraagd werd naar de recepten van mijn gerechtjes, ben ik eraan begonnen om ze te bundelen op één plek. Dat in combinatie met het feit dat ik nood had aan een creatieve uitlaatklep, heeft me ertoe doen beslissen een eigen foodblog te beginnen. Ik veranderde mijn naam naar ‘As cooked by Ginger’. De combinatie van content creatie, fotografie, schrijven, stylen,… vind ik echt geweldig. Het is ondertussen een project geworden waar ik deels mijn werk van heb kunnen maken en waar ik ontzettend gelukkig mee en erg fier op ben.

 

Drijfveren achter ‘As cooked by Ginger’

De berichtjes die ik krijg van anderen dat ze een gerechtje gemaakt hebben van de blog en dat ze het superlekker vonden, dat is eigenlijk de essentie voor mij. Dat is waarom ik het doe. Als ik een foto toegestuurd krijg van één van mijn gerechtjes, dan word ik helemaal warm van binnen. Ik zal ook van alles altijd een screenshot maken. Ik heb een mapje aangemaakt met foto’s en leuke berichtjes die ik krijg van anderen over mijn gerechtjes, foto’s, de website en af en toe blader ik erdoor om mezelf eraan te herinneren dat dit eigenlijk is waarom ik het allemaal doe. Daarbuiten, word ik gewoon ook gelukkig van koken en mooie gerechtjes in elkaar steken.

 

Wat deel jij op Instagram?

Eten, eten en nog eens eten. Het draait allemaal om een combinatie van gezonde gerechtjes met veel groentjes in de hoofdrol, afgewisseld met zoete zondes en af en toe een bordje comfortfood. Ik deel ongeveer zo’n 2 gezonde(re) receptjes per week en elke zondag komt er een zoetigheid online voor ‘Zondag Bakdag’. Buiten mijn receptjes, deel ik af en toe ook meer persoonlijke dingen. Zo heb ik een categorie ‘Het leven zoals het is’ waarin ik soms wat vertel over mijn leven of over andere leuke topics. De lezers vinden het echt een toffe rubriek.

 

As cooked by ginger 3

 

Uitstraling op social media

Positiviteit, enthousiasme en goedlachs zijn vind ik belangrijk om uit te stralen. Ik geef overal waar ik maar kan mee dat je moet leren lachen in het leven. Met jezelf, met situaties,… Ik lach enorm graag en enorm veel en probeer als een enthousiast persoon in het leven te staan. Blij zijn met zowel grote als kleine dingen. Als ik zie dat mijn zoontje dat goedlachse van mij geërfd heeft, dan word ik zo intens gelukkig. Heerlijk!

 

Hoe onderscheid jij je hierin van anderen?

Goh, ik probeer me zo weinig mogelijk te vergelijken met anderen, omdat ik oprecht geloof dat je hier minder gelukkig van word. Ik ben wie ik ben en verder kan ik alleen maar hopen dat de mensen me ook willen nemen zoals ik ben. Ik probeer vooral echt en eerlijk te blijven op mijn social media. Al ben ik niet de persoon die meteen heel open is over de moeilijkere dingen in het leven. Ik hou een paar zaken ook graag privé. Mijn social media is voor mij een plek waar ik positief en gelukkig wil zijn en ook ben.

 

Waarom zouden mensen kennis met jou moeten maken?

Oh, ik leer eigenlijk heel graag nieuwe mensen kennen en ben ontzettend sociaal. Ik kan zelfs een steen aan het praten krijgen. Waarom mensen ‘As cooked by Ginger ‘zouden moeten leren kennen? Voor de toffe gerechtjes, leuke schrijfstijl en mooie foto’s met af en toe een persoonlijke toets. Waarom mensen mij zouden moeten leren kennen? Goh, moeilijke vraag…. Omdat ik graag plezier maak en niets liever doe dan een potje hartelijk lachen.

 

As cooked by ginger 4

 

Hoogtepunten van ‘As cooked by Ginger’

Ik heb eind 2017 de Belgische Foodblog Award voor Best Overall Foodblog gewonnen. Dit heeft mijn carrière echt een duwtje in de rug gegeven. Verder ben ik sinds kort dagelijks te zien op TV in het programma Lekker Lokaal, waar ik elke maand een nieuw gerechtje maak met een Belgisch hoeveproduct. Heel tof om te doen!

 

Dromen, wensen en doelen

Eén van mijn grootste wensen is mijn eigen kookboek. Ik brainstorm zeer vaak over welke kant ik daarmee uit wil, maar zolang ik nog niet 100% een visie heb daarover, blijf ik nog even verder brainstormen. Ik wil pas een boek uitbrengen als ik het concept echt steengoed vind.

 

Tot slot…

Ik zou nog graag het volgende willen meegeven: Leef graag, lach elke dag minstens een paar keer, kook lekker, geniet van elkaar, laat anderen weten dat je ze graag ziet en probeer het leven niet altijd te serieus te nemen.

 

Neem een kijkje op de website van ‘As cooked by Ginger’ of op Instagram.  Klik hier voor het volledige overzicht van alle verhalen in de serie ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg ‘Gezond Genoeg’ dan op Facebook en Instagram