Basic puur genieten, het verhaal

Basic puur genieten, het account van Monique waar zij recepten deelt met haar volgers. Op advies van een mesoloog is Monique vijf jaar geleden een tijdelijk dieet gaan volgen dat vrij was van suiker, lactose, tarwe en rijst. Monique ging experimenteren met eten en maakte veel zelf. Zo ook de taarten die binnen het dieet waren toegestaan. Het dieet is een levenswijze geworden en met veel plezier deelt zij nog steeds haar recepten! Voor haar dochtertje maakt zij ook graag fijne recepten vanwege een allergie. Maak in deze blog kennis met Monique en haar verhaal achter Basic puur genieten.  

 

Even voorstellen

Ik ben Monique, 32 jaar en ben actief onder de naam Basic puur genieten. Vijf jaar geleden ben ik bij een mesoloog geweest wegens darmklachten. Op advies van de mesoloog heb ik tijdelijk een dieet gevolgd wat vrij was van suikers, lactose, tarwe en rijst. Dit was een pittig dieet, vooral omdat er toen weinig alternatieven op de markt waren, laat staan verkrijgbaar in de grote supermarkten. De biologische winkels waren voor mij een uitkomst. En ik maakte veel zelf: weg met de pakjes en zakjes. Ik vind het leuk om te experimenteren met eten en maak veel zelf, zo ook taarten welke pasten binnen mijn dieet. Ik ben mij sindsdien bewust van wat ik eet en wat eten met mij doet. Het is inmiddels ook geen dieet meer maar een levenswijze.

 

Het ontstaan van Basic puur genieten

Basic puur genieten is ontstaan toen ik opdrachten kreeg voor het maken van lactosevrije taarten en andere zoete verleidingen, dit deelde ik op Facebook. Dit deed ik naast mijn fulltimebaan. Toen ik zwanger raakte heb ik de opdrachten voor Basic puur genieten op een lager pitje gezet. Mijn dochtertje is geboren met een koemelkallergie, hier kwam ik gelukkig al binnen twee weken achter. Voor haar ben ik het bakken ook weer actief op gaan pakken, zodat zij ook kan genieten van een taartje, pannenkoek of cake. Dit alles is meestal vrij van geraffineerde suikers en ten alle tijden koemelkvrij.

 

Basic puur genieten dochter

 

Bakken geeft rust

Een halfjaar geleden ben ik het bakken wat meer op gaan pakken. Dit gaf en geeft mij rust en hiermee kan ik mijn gedachten verzetten. Ik ben de creaties gaan delen op Instagram en kreeg hier veel leuke reacties op. Om de recepten te bundelen heb ik ook mijn website online gezet.

 

Drijfveren achter Basic puur genieten

Voedselallergieën en -intoleranties komen steeds vaker voor, of worden steeds meer erkend. Ik wil laten zien dat je ook met pure ingrediënten, vrij van geraffineerde suikers en koemelk mooie en lekkere dingen kunt maken. En dat dit helemaal niet moeilijk hoef te zijn. Ik vind het leuk om met eten bezig te zijn en dit te delen met anderen. Wanneer iemand een recept heeft uitgeprobeerd, of ik diegene kan helpen met een alternatief geeft mij dat een goed gevoel.

 

Basic puur genieten taartje

 

Wat Monique zoal deelt

Recepten die ik zelf bedacht heb, mooie foto’s van eten wat ik gemaakt hebt zoals taarten, smoothiebowls of quiche. Maar ook leuke hotspots waar ik ben geweest. Ik hoop dat mijn foodfoto’s mensen ertoe verleiden om ook aan de slag te gaan met mijn recepten. De recepten probeer ik op een makkelijke manier op te schrijven zodat het toegankelijk is. Ik vind het belangrijk dat men ziet dat het account om eten draait en dan met name gezond eten waarvan je geniet.

 

Onderscheidingsvermogen

Ik heb mijn account opgezet vanuit een passie welke ik graag deel met anderen. Ik richt mij vooral op suiker- en lactosevrije baksels. De recepten bedenk ik zelf. Deze zijn niet ingewikkeld, en vaak snel klaar. Met een paar ingrediënten zet je wat lekkers op tafel. Ik deel vooral ontbijtjes, taarten en zoete snacks.

 

Basic puur genieten pompoen bowl

 

Gezond Genoeg voor Basic puur genieten

Ik vind jouw account erg interessant, omdat je je volgers inspireert, je zet ze aan het denken. Je deelt een passie; gezonde voeding. Maar je gaat ook dieper in op ondernemen: wat is gezond ondernemen. Je biedt een podium biedt aan anderen.  O ja, en ik vind je story met de balansplanner erg inspirerend! Deze staat dan ook op mijn wensenlijstje.

 

Waarom kennismaken met jou?

Basic puur genieten draait om eten, toegankelijke recepten en ik hoop dat de foto’s voor zich spreken. Wanneer je bewust met eten bezig bent en altijd op zoek bent naar inspiratie nodig ik je graag uit om mijn account te bezoeken.

 

Basic puur genieten woezel en pip

 

Jouw hoogtepunten en successen

Met Basic puur genieten heb ik al wat mooie successen mogen behalen. Inmiddels ben ik ruim 6 maanden online, heb ik ruim 1000 volgers en staan er meer dan 50 recepten online. Ik heb mee mogen doen met verschillende food challenges. Ook  ben ik  uitgenodigd voor gastblogs, onder andere deze, en dat vind ik ook een hele eer. En de eerste samenwerking is ook een feit. Maar het grootste compliment is wanneer iemand een recept heeft gemaakt en ze van de taart of het gerecht genoten hebben.

 

Dromen en wensen voor de toekomst

Ik hoop dat Basic puur genieten blijft groeien zodat ik nog meer mensen mag inspireren. Wie weet komt er een lunchroom of kan ik meer mensen kennis laten maken met mijn taarten door deze te verkopen. Het lijkt me in ieder geval leuk als ik dit ook op professioneel vlak kan combineren. Momenteel ben ik mij aan het oriënteren op eventuele vervolgstappen. ‘A dream without a goal is just a wish’.

 

Een kijkje nemen op de website van Basic puur genieten? Klik hier en je komt gelijk op de website. Monique is ook te volgen op Instagram en Facebook. Meer verhalen lezen in deze serie? Klik hier voor het volledige overzicht.