Bijzonderplekje, het verhaal

Bijzonderplekje is een account waar Marleen Brekelmans haar volgers meeneemt naar bijzondere plekken in Nederland. Marleen deelt haar tips voor een dagje uit, nachtje weg of voor een vakantie. Daarnaast heeft Marleen ook een passie voor fotografie. Inmiddels heeft Marleen al enkele boeken geschreven. In deze blog maken we kennis met haar en het verhaal achter Bijzonderplekje. 

 

Kennismaking met Marleen

Ik ben Marleen Brekelmans, de persoon achter @Bijzonderplekje. Sinds 2010 verzamel ik op mijn website Bijzonderplekje.nl de leukste tips voor een dagje uit, nachtje weg of je vakantie. Dit ben ik gestart vanuit een eigen behoefte. In mijn voormalige baan als Afrika- & Midden-Oosten deskundige kwam ik op de mooiste plekken ter wereld. Die ging ik ook dichter bij huis zoeken. Tevergeefs… Na een paar eerste ontdekkingen besloot ik mijn tips online te gaan delen.

 

Bijzonderplekje: ervaringen en tips

Ik ben in eerste instantie gestart met mijn Instagramaccount omdat ik dol ben op fotograferen. Ik kan echt een kick krijgen van het ‘perfecte’ plaatje en vond het leuk om te experimenteren met de verschillende filters. Tegenwoordig zie ik Instagram echt als dé manier om mijn ervaringen en tips te delen als ik onderweg ben. Ik kom op zoveel bijzondere plekjes, dan kriebelt het om die mooie plekjes ook aan andere te laten zien. Ik hoop daarmee anderen te inspireren om eropuit te gaan, om te gaan ontdekken hoe mooi de wereld is, ook dicht bij huis.

 

Bijzonderplekje Marleen brekelmans schrijft

 

Mooi, maar niet té

Ik deel bijzondere adressen. Mijn tips voor een bezoek aan een stad, het perfecte logeeradres, een bijzondere theetuin, een toffe plek voor je kopje koffie. Ik houd van fris, helder en eerlijk. Ik houd van fotograferen, dus wil graag dat mijn foto’s goed zijn. Het moet mooi zijn, maar niet té mooi. Ik zal dan ook nooit photoshoppen voor het perfecte plaatje. Dit vind ik belangrijk om uit te stralen.

 

Onderscheiden met Bijzonderplekje

Lastig, ik volg mijn hart en ga op mijn gevoel af. Van daaruit ontstaan mooie dingen. Ik ben kritisch op wat ik plaats, je vindt op Bijzonderplekje.nl een persoonlijke selectie. Of ik heel onderscheidend ben? Dat probeer ik!

 

Bijzonderplekje en Gezond Genoeg

Voor mijn werk voor Bijzonder Plekje kom ik bij de mooiste en lekkerste plekken. Eten is een heel groot onderdeel van mijn dagelijkse werk. Vaak word ik welkom geheten met koffie en huisgemaakt lekkers, uitgenodigd voor een lunch of diner, test ik een high tea op een bijzonder plekje of ga ik eten bij de nieuwste hotspots. Het is af en toe zoeken naar het juiste evenwicht. Hoe blijf ik gezond genoeg tussen alle taartjes, dinertjes en proeverijen?

 

Bijzonderplekje boeken


Waarom kennismaken?

Omdat ik het allerleukste werk van de wereld heb… 😉 En omdat ik van mijn droom mijn werk heb gemaakt. Ik hoop anderen te inspireren te genieten van de kleine dingen in het leven. Om er vaker op uit te trekken, om tijd vrij te maken voor elkaar.


Hoogtepunten en successen

Het uitgeven van een boek was tot nu toe wel het allermooiste wat ik zakelijk heb gedaan. In 2014 verscheen het eerste Bijzonder Plekje boek. Dit jaar heb ik 4 boeken (Guur, Koud, Fris & Zwoel) geschreven, ‘Beleef de seizoenen’ met tips voor elk seizoen. 

Daarnaast probeer ik regelmatig stil te staan bij al het moois wat door Bijzonder Plekje op mijn pad komt. De bijzondere ontmoetingen met plekje-eigenaren, de luxe dat ik overal mag/kan komen, de reacties van bezoekers/lezers, bezoekersaantallen, weer 100 nieuwe volgers op Instagram…

 

boeken bijzonder plekje

Dromen

Mijn droom is een vrijstaand huisje op het platteland, met achter in de tuin een extra huisje, voor gasten, familie, vrienden… Met een oneindig uitzicht zodat ik elke dag de wolkenluchten kan zien. Een eigen Bijzonder Plekje dus.

 

Wil je weten welke mooie en bijzondere plekken Marleen met jou wilt delen? Neem een kijkje op haar website door hier te klikken. Bijzonderplekje is ook te volgen op Instagram en Facebook. Lees andere verhalen uit de reeks ‘Gezonde Kennismaking’ door hier te klikken.