‘Een Goed Verhaal’, het verhaal achter de naam

‘Een Goed Verhaal’ hebben producten die op een milieuvriendelijke, een faitrade wijze of op een bijzondere wijze zijn gemaakt, volgens Mirjam Hart. Haar plan was om te beginnen met een webshop waar zij deze producten zou gaan verkopen. Het bloggen over duurzaam wonen en leven geeft haar al zoveel voldoening, dat het opzetten van een webshop nog steeds op haar wensenlijst staat. Op haar blog en social media neemt ze haar lezers mee in hoe zij samen met haar gezin iedere dag op zoek zijn naar manieren om nog duurzamer te leven. Een blog vol tips en inspiratie waarbij Mirjam wil uitstralen dat duurzaam leven juist heel hip en leuk kan zijn! In deze blog maken we kennis met Mirjam en het verhaal achter ‘Een Goed Verhaal’.

 

Kennismaken met Mirjam

Mijn naam is Mirjam Hart. Ik ben moeder van drie en samen met mijn vriend wonen we in Zwaag (Noord-Holland). Ik ben dol op schrijven en fotograferen. Deze twee hobby’s komen goed van pas bij mijn blog ‘Een Goed Verhaal’. Op mijn blog deel ik graag verhalen over duurzaam wonen en leven, maar ook interieurinspiratie, leuke DIY’s, recepten en uitjes.

 

Een Goed Verhaal quote

 

Spullen met ‘Een Goed Verhaal’

Mijn plan was om een webshop te beginnen waar ik producten zou verkopen die milieuvriendelijk/fairtrade zijn of die op een bijzondere manier gemaakt zijn. Spullen met een goed verhaal dus. Ik werkte in die tijd voor een tekstbureau als SEO-tekstschrijver, dus snapte ik als geen ander dat een blog bij een webshop een must is. Omdat ik nog niet precies wist hoe ik de webshop zou opzetten begon ik alvast met bloggen. Omdat ik al redelijk actief was op social media, kwamen er al snel meer en meer lezers en bleek ik mijn ei volledig kwijt te kunnen in alleen bloggen. En er gaat meer tijd in zitten dan ik van tevoren had verwacht! Hopelijk komt die webshop er ook ooit nog.

 

Drijfveren achter ‘Een Goed Verhaal’

Ik geloof heilig in: ‘Een beter milieu begint bij jezelf’. Als gezin zijn wij iedere dag nog op zoek naar manieren om onze ecologische afdruk te verkleinen. Ik vind het tof om mijn lezers hierin mee te nemen en om tips te delen. We hoeven het niet allemaal perfect te doen, maar als we allemaal in ieder geval ergens beginnen, kunnen we al heel wat bereiken!

 

Een Goed Verhaal gezin

 

Duurzaamheid kan juist hip en leuk zijn

Op mijn blog lees je veel over duurzaam leven, interieur en kinderen. Mijn Instagram feed staat voornamelijk vol met kleurrijke foto’s van ons huis, mijn kinderen en onze uitstapjes. Positiviteit vind ik belangrijk om uit te stralen! Heel veel mensen associëren duurzaamheid nog steeds met saaie geitenwollensokken, maar ik wil graag laten zien dat bewuster leven juist ook heel leuk en hip kan zijn. Ik houd de drempel laag, als het om onderscheidingsvermogen met andere blogs gaat. Mijn doel is vooral om mensen die nog zoekende zijn op weg te helpen in een duurzame lifestyle. Ik ga niks opleggen en ik oordeel ook niet. Waar ik vooral in wil uitblinken is het combineren van sterke, informatieve en vermakelijke verhalen met mooie beelden. Het oog wil ook wat, toch? Als mensen ook milieubewuster willen leven, maar niet weten hoe, dan help ik ze graag een handje. Maar ook jonge gezinnen en interieurliefhebbers kunnen bij mij hun hart ophalen!

 

Wat is Gezond Genoeg voor jou met wat jij doet?

Door bewuster te kijken naar onze ecologische voetafdruk, gaan we ook veel bewuster leven in het algemeen. We nemen niets meer voor lief en we vieren ieder succes. En wat ik ook zo leuk vind: Een Goed Verhaal is nu een gezamenlijk project geworden van mij en mijn vriend. Ik ben verantwoordelijk voor het creatieve gedeelte, de verhalen, de fotografie en de marketing. Mijn vriend is mijn computernerd en boekhouder. Wij zijn compleet verschillend, maar dit is iets waar we samen veel plezier aan beleven.

 

Hoogtepunten en successen van ‘Een Goed Verhaal’

Regelmatig krijg ik berichten van lezers/volgers die succesverhalen willen delen. Als ik lees dat ze door mij geïnspireerd zijn geraakt om bijvoorbeeld anders boodschappen te doen, de jaarlijkse vliegvakantie eens in te ruilen voor een autovakantie en zelfs producten die plastic bevatten uit een webshopassortiment te halen, ben ik maar wat trots! Maar een interview met Nu.nl laatst, waar ook Marieke Eyskoot van ‘Dit is een goede gids’ voor was gevraagd, voelde wel als de kers op de taart.

 

Een Goed Verhaal boeken

 

Dromen en wensen van ‘Een Goed Verhaal’

Ooit hoop ik nog een webshop te openen met allemaal mooie producten met een goed verhaal. Ik ben inmiddels zoveel mooie initiatieven tegengekomen, die ik graag verder zou willen helpen. Een stenen winkeltje lijkt mij ook leuk, maar dan liever als de kinderen wat groter zijn. Voor nu vind ik het een luxe om vanuit huis te kunnen werken.

 

Meer lezen over ‘Een Goed Verhaal’? Neem dan eens een kijkje op haar website of Instagram! Klik hiervoor het volledige overzicht van ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg Gezond Genoeg dan op Instagram, Pinterest of Facebook.