FabandFitonabudget, het verhaal

FabandFitonabudget is het Instagramaccount van Ellen. Ellen deelt op haar account en website dat wat haar passie is: koken, het bedenken van recepten en creatief zijn in de keuken voor een klein budget. Naast haar blogactiviteiten heeft Ellen ook een eigen bedrijf in eventplanning & ondersteuning. In deze blog maken we kennis met het verhaal achter de naam FabandFitonabudget. 

 

Kennismaking met FabandFitonabudget

Ik ben Ellen, 40 jaar, woonachtig in Arnhem en sta ook bekend als FabandFitonabudget. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf in eventplanning & ondersteuning. Ik ben ook heel actief op Instagram en met mijn eigen blog. En merk ik steeds meer dat daar m’n passie ligt. Lekker koken, recepten bedenken en creatief in de keuken zijn en dat alles voor een klein budget. Want een eigen bedrijf hebben, betekent wisselende inkomens. Helaas loopt het op dit wat minder. Maar ik klaag niet hoor!

 

Instagram als steuntje in de rug

In 2009 werd ik ernstig ziek, de jaren erna was ik het vertrouwen in m’n lijf daardoor een beetje kwijt en zorgde ik er niet zo goed voor. Het gebrek aan energie wijdde ik aan de chronische vermoeidheid die ik had overgehouden aan de behandelingen. In het begin van 2014 ging ik op vakantie, toen ik terugkwam was m’n energielevel zo laag dat ik vooral in m’n bed of op de bank lag. Toen ik de foto’s van mijn vakantie terugkeek schrok ik zo van één foto. Wow…geen wonder dat m’n energielevel zo laag was. Kort daarna ben ik m’n Instagram account begonnen, vooral als steuntje in de rug om af te vallen.

 

Drijfveren achter Fabandfitonabudget

Nouja, in eerste instantie waren m’n drijfveren vooral om dus af te vallen maar toen ik zag hoe leuk mensen het vonden als ik m’n boodschappen deelde en regelmatig de vraag kreeg: ‘Hoe doe je dat toch voor zo weinig geld en dan toch gezond eten?’, vond ik dat zo leuk om meer te gaan delen. Een healthy lifestyle hoeft ook echt niet duur te zijn en dat wil ik mensen laten inzien. Dus veranderde m’n instanaam van Fattofitonabudget naar Fabandfitonabudget. Om te laten zien dat je nog steeds een fabulous en fit leven kan hebben ook als je niet zo’n groot budget hebt.

 

De feed van Fabandfitonabudget

Ik deel per dag drie foto’s. Meestal is dat mijn ontbijt, lunch en avondeten. Maar ook vaak reviews van producten, foto’s die te maken hebben met een persoonlijke blog of gewoon over een healthy lifestyle. Ik vind het belangrijk om uit te stralen dat een healthy lifestyle echt niet duur hoeft te zijn. En vooral ook balans. Want ja, je kan ook gewoon nog een pizza of chocolade eten, dus post ik ook gewoon zulk soort foto’s.

FabandFitonabudget feed

 

Onderscheiden van anderen

Ik krijg vaak te horen dat ik zo eerlijk ben. Ik deelde heel open en eerlijk mijn verhaal over mijn borstverkleining en liposuctie van mijn onderkin. Maar ik geef ook gewoon eerlijk antwoord als mensen mij vragen over samenwerkingen of over mijn budget. Daarnaast heb ik zelfspot. Ik denk dat dat het belangrijkste is. Ook dat heb ik wel eens teruggekregen, dat mensen dat waarderen. Hoewel ik de likes of het aantal volgers natuurlijk leuk vindt, vind ik het leuker dat mensen mij volgen omdat ze het ook echt leuk vinden wat ik plaats en wie ik ben als mens. Daarnaast denk ik dat de toevoeging van het budget ook echt iets is waardoor ik niet gewoon een foodaccount ben, maar ook laat zien hoe ik dat doe door middel van weekmenu’s en mijn weekboodschappen te plaatsen met daarbij het bedrag. Toen ik daar een tijdje mee gestopt was, kreeg ik opeens de vraag: ‘Waarom…?’ Dat vonden mensen juist zo leuk. Daar ben ik weer wekelijks mee begonnen.

 

Gezond Genoeg voor Fabandfitonabudget

Balans. In alles in je leven. Ik merk dat ik dat steeds meer leer. Waar ik vroeger vaak eetbuien had, heb ik dat inmiddels onder controle. Een hele zak Haribo wegeten als ik gestresst ben helpt niet, maar af en toe een lekker stukje chocolade of koekje als je er zin in hebt moet ook gewoon kunnen. Hetzelfde als sporten. Als ik geen klussen heb staan streef ik naar vijf keer in de week. Vooral ook om mijn dag structuur te geven. Maar als ik mij even een dagje niet goed voel, blijf ik die dag gewoon op de bank liggen met een fijn boek of een serie. En ook zeker met Instagram of bloggen. Als ik en dagje te druk ben, plaats ik gewoon niets of alleen in mijn stories en met bloggen streef ik naar drie per week. Soms is de inspiratie gewoon even op en dan neem ik een break. Juist daardoor krijg ik weer meer energie en vanzelf weer zin om de keuken in te gaan en aan de slag te gaan om weer wat leuke recepten te bedenken.

 

Waarom kennismaken met jou?

Omdat ik superleuk ben natuurlijk…hahahaha, nee grapje. Ik heb echt geen idee, ik ben nog steeds verbaasd bij elke nieuwe volger die ik erbij krijg. Blijkbaar doe ik dan toch iets goeds.

 

Jouw hoogtepunten

Ik ben echt heel trots op de leuke samenwerkingen die ik heb. Toen het marketingbureau van Albert Heijn mij benaderde dacht ik ook echt: ‘Waarom?’ En dat heb ik nog steeds als mensen mij benaderen voor een leuke samenwerking. Maar ook op alle volgers, dat had ik echt nooit kunnen bedenken toen ik begon met Instagram. Daarnaast ben ik ook trots op mezelf dat ik eindelijk na m’n ziekte weer langzaam het meisje van vroeger wordt. Die brutaal genoeg is om te gaan voor wat ik wil. En natuurlijk ook wel een beetje op mijn gewichtsverlies. Ik heb er hard voor gewerkt en toen ik laatst onder een foto een comment kreeg dat het echt zo’n ‘kijk naar mij’-foto was, dacht ik…ja dus, why not? Ik heb me jarenlang niet heel happy gevoeld, dus dat ik dat nu wel doe, deel ik dat graag met mijn volgers.

 

Dromen en wensen

Ik ben met een heel leuk project bezig waar ik nog niet al te veel over durf te zeggen maar waar ik wel alles voor ga doen om het te verwezenlijken. Voor de rest ben ik eigenlijk best wel happy met mijn leventje zo…ja de jackpot winnen zou mooi zijn. Maar goed, dan moet ik ook mijn Instagramnaam gaan veranderen, en dat is ook weer zo’n dingetje.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website van FabandFitonabudget of volg Ellen op Instagram of Facebook. Meer verhalen in de reeks ‘Gezonde Kennismaking’ vind je hier