FoodbyCo, het verhaal

We maken kennis met Co en haar verhaal achter de naam ‘FoodbyCo’. Co heb ik ontmoet tijdens een persreis van Love my Salad in najaar 2018. Vol energie, verhalen en ideeën heb ik Co leren kennen die dag. Maar ik ben nog nieuwsgieriger naar haar verhaal achter ‘FoodbyCo’. Co heeft niet altijd een gezonde relatie gehad met eten. Hier vertelt ze meer over. Lees snel verder!

 

FoodbyCo, Haagse levensgenieter

Hoi ik ben Co, een Haagse levensgenieter met een frisse dosis humor en de energie van zes kleuters die net taart hebben gegeten. Ik ben naast mijn baan als manager, helemaal verzot op eten en koken. Je kunt mij dan ook inhuren als privé-kok. Ik verzorg dan een hele avond voor je. Van borrel tot aan chique diner,  (bijna) alles kan én mag. Overigens organiseer ik ook open diners in samenwerking met andere ondernemers. Gezellig aan een tafel met mensen die je niet kent, genieten van een heerlijk diner.

 

FoodbyCo gerechtje

 

Zelf invloed hebben

Mensen zien genieten van eten en gelukkig maken met mijn creaties vind ik fantastisch. Ik ben ooit begonnen met zelf koken vanwege mijn achtergrond met een eetstoornis. Zelf invloed hebben, op wat er in je maaltijden zit was -en is- voor mij heel erg belangrijk. Nu richt ik mij vooral op (chique) gerechten, die qua smaken goed bij elkaar passen, lokale, eerlijke producten om mee te werken en daarmee verschillende belangrijke aspecten in de samenleving te belichten. Wat ik hiermee bedoel is het volgende. Ik woon dichtbij Scheveningen en ben gek op Noordzeevis. Vis uit onze achtertuin waarvan 80-90% geëxporteerd wordt naar het buitenland. Dat is toch bijna te gek voor woorden? Daarnaast begrijp ik heel goed de struggle van meiden en vrouwen m.b.t. verkeerd zelfbeeld en een (ongezonde) relatie met eten.

 

Foodbyco styling

 

Gezond voelen en gezond zijn

Ik vind je gezond voelen en gezond zijn, ín en mét je omgeving heel belangrijk. Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar één. En doe dit ook met je omgeving, koop de juiste producten, steun lokale ondernemers en koop seizoensproducten. Dit is wat ik met FoodbyCo graag duidelijk wil maken in combinatie, met dat chique eten, helemaal niet moeilijk hoeft te zijn! Dus eten, koken én erover schrijven zijn mijn drie grootste passies!!

 

Foodbyco bord

 

FoodbyCo dromen

Als we het hebben over dromen zou ik dolgraag vertegenwoordiger zijn van de bovenstaande onderwerpen. Schrijven vind ik fantastisch en doe ik nu ook al op diverse online platforms voor verschillende kanalen, de belangrijkste natuurlijk mijn eigen FoodForThought op Foodbyco.nl

Daarnaast wil ik FoodbyCo graag groter maken als exclusief cateringbedrijf en foodblog! Je kunt mij vinden op Instagram als FoodbyCo, daarnaast schrijf ik ook voor HaagseSchatten en zitten er leuke nieuwe dingen in de pijplijn met andere online platformen. Mijn eigen website FoodbyCo.nl heeft drie focuspunten; boeken van mijn diensten als privekok, hersenspinsels op FoodForThought, en recepten.

 

Foodbyco dessert

 

Houd FoodbyCo in de gaten

Ik ben ongeveer 1,5 jaar geleden begonnen met een blog op WordPress en sinds april 2018 meer en meer bezig met koken, eten en bloggen. Dit allemaal na mijn deelname aan het programma The Chef’s Line op 24Kitchen. Waarom je mij in de gaten moet houden? Omdat ik met een frisse dosis humor dagelijkse zaken onder de aandacht breng. Taboes probeer te doorbreken en dat allemaal onder het genot van heerlijk eten.

Ik ben ermee begonnen omdat ik een tijdje niet kon eten vanwege een kaakbreuk. Alle gedachtes en herinneringen aan mijn eetstoornis kwamen toen terug en ik wilde daar graag op een positieve manier een draai aan geven.

 

Neem een kijkje op de website, Instagram of Facebook van FoodbyCo. Meer verhalen lezen in de reeks ‘Gezonde Kennismaking?’ Klik dan hier! Wil jij zelf meedoen, dan kan dat natuurlijk ook. Stuur mij dan een bericht via contact en we kijken hoe we kunnen samenwerken!