Food Journey and Happiness, het verhaal achter de naam

Food Journey and Happiness is de blognaam van Kim (40 jaar), woonachtig in Elst. Op haar blog deelt Kim veganistische recepten. Zo’n twee jaar geleden is zij overgestapt op een plantaardige levensstijl. Ze voelt zich gezonder en zit lekkerder in haar vel. In deze blog maken we kennis met Kim en haar verhaal achter de naam van Food Health and Happiness.

 

Kennismaking met Kim

Mijn naam is Kim, ik ben 40 jaar en woon in Elst, tussen Arnhem en Nijmegen. Ik woon hier samen met mijn man en onze poezen Venna en Zanne! Ik heb een opleiding in het Toerisme afgerond en heb daarna 13 jaar op een reisbureau gewerkt. Doordat ik 5,5 jaar geleden een paar maanden thuis heb gezeten, had ik ineens tijd… heel veel tijd. Zo is mijn liefde voor eten ontstaan (ik kon daarvoor nog geen aardappels koken haha). Ik ging alles zelf maken en ontdekte hoe makkelijk het eigenlijk is om zoveel lekkers en gezonds zelf te maken. Geen pakjes en zakjes meer, maar zelf koken en bakken met verse ingrediënten. Ik geniet erg van een avondje uiteten in een goed restaurant met een lekker wijntje erbij. Maar ook koken voor vrienden vind ik heel erg leuk om te doen. Verder sport ik graag en doe ik aan yoga.

 

Het delen van recepten

Twee jaar geleden ben ik overgestapt op een plantaardige levensstijl, nadat ik zo’n 8 jaar vegetariër was en ik ben hier zo blij mee. Behalve dat ik het gevoel heb iets ‘goeds’ te doen voor de dieren, het klimaat en de wereld, zit ik lekkerder in mijn vel en ik voel me gezond. Het was even opnieuw de weg vinden, zowel in de keuken als met het boodschappen doen (lees: ik was drie keer zolang bezig in de supermarkt en check alle nieuwe verpakkingen en producten op ingrediënten, haha) en ik vind het dan ook leuk om mijn recepten te delen op mijn blog. Daarnaast vind ik fotograferen ontzettend leuk, dus voilà… mijn blog! 

 

Food Health and Happiness healthy snickers

 

Drijfveren om dit te doen

Ik wil graag laten zien dat Vegan eten echt niet moeilijk is! Als mensen horen dat je plantaardig eet krijg ik soms de vraag ‘Oh maar wat eet je dan nog wel?’ Nou alles, maar dan nét even anders! En dat wil ik laten zien!

 

Food Journey and Happiness

Ik deel op mijn blog Vegan recepten. Van gezonde Vegan Bowls tot heerlijke Guilty Pleasures! Ik ben gek op koken en bakken en ben dan ook dagelijks in de keuken te vinden. Mijn schap staat vol met heerlijke Kookboeken waar ik af en toe lekkere gerechten uit maak maar ik kan ook heel erg blij worden als ik zelf een nieuw recept gemaakt heb en dat dit dan ook een succes is! Dit deel ik op mijn blog maar ook zie je restaurants voorbijkomen waar ik heerlijk heb gegeten, samenwerkingen en reviews en heerlijke Ontbijtjes! Vegan Food en koken en bakken is inmiddels mijn passie en niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven! Happiness zie je op mijn blog ook voorbijkomen: dat zijn natuurlijk mijn twee sphynx-poezen, de roadtrips die ik met mijn man maak met ons campertje in de zomer, skireisjes in de winter en bezoekjes aan fijne hotspots in leuke steden met vriendinnen!

 

Plantaardig eten is meer dan een blaadje sla

Ik vind het leuk om te laten zien dat plantaardig eten uit meer bestaat dan alleen een blaadje sla en een wortel! Er is, zeker nu, zoveel plantaardig aanbod in de supermarkt. Denk aan de vleesvervangers, yoghurt, tofu, melk etc. Dus het hoeft absoluut niet moeilijk te zijn! En het is zo fijn en lekker om met verse ingrediënten en heerlijke groente te koken!

 

Food Health and Happiness trip

 

Blijf jezelf

Je moet jezelf blijven, je gevoel en je passie volgen en doen wat jij leuk vindt! Daarin onderscheid ik mij van anderen. Ik werk daarnaast als catering-medewerker op een middelbare school en daar ben ik verantwoordelijk voor de Gezonde Schoolcatering. Het is ontzettend leuk om te zien dat ook scholen, leerlingen en leraren bezig zijn met gezonde voeding en bewuste keuzes maken. Ik werk parttime en veel van mijn overige tijd besteed ik aan het bedenken, maken en fotograferen van lekkere Vegan recepten! Maak kennis met Food Journey and Happiness zodat je kan zien hoe makkelijk en lekker de plantaardige keuken is!

 

Hoogtepunten van Food Journey and Happiness

Ik kan heel blij worden van een leuke reactie van iemand die een recept van mij heeft gemaakt! Maar een hoogtepunt is ook zeker de mensen die ik via Instagram heb leren kennen, geweldig waar dit toe kan leiden! En natuurlijk mooie samenwerkingen met bedrijven!

 

Dromen en doelen van Food Journey and Happiness

Ik hoop dat ik mensen kan blijven inspireren en laten zien hoe lekker en leuk de plantaardige keuken is!

 

Meer lezen over ‘Food Journey and Happiness’? Neem dan eens een kijkje op haar website of Instagram! Klik hier voor het volledige overzicht van ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg Gezond Genoeg dan op Instagram, Pinterest of Facebook.