FoodLove, het verhaal achter de naam

In deze blog maken we kennis met Stefanie en haar eigen zaak FoodLove. Stefanie wil anderen stimuleren en inspireren om gezonder te eten. In deze blog vertelt ze hoe ze dit doet. Daarnaast ontwikkelt Stefanie recepten en maakt ze ook graag als foodfotografe foto’s. En als kers op de taart bracht zij in juni 2019 haar allereerste boek uit! We gaan voor deze Gezonde Kennismaking naar ons buurland toe om te ontdekken wat Stefanie verder nog doet en waarom ze dit doet. 

 

Kennismaken met Stefanie en FoodLove

Ik ben Stefanie Baert, en een vier jaar geleden heb ik mijn zaak FoodLove opgericht (@foodloveblog op IG en FB). Ik wil mensen stimuleren en inspireren om gezonder te eten, door hen te tonen hoe gemakkelijk & lekker het kan zijn. Dit doe ik door het organiseren van kookworkshops en healthy food tours in Gent. Daarnaast ben ik ook receptontwikkelaar en food fotografe, en host ik food fotografie en Lightroom workshops.

In juni kwam mijn eerste boek uit: Ready, Set, Go! Een boek voor iedereen die een druk leven leidt en toch gezond wil eten. Met tips over mealprepping, freezer-friendly food, snelle eenpansgerechten en sweet treats die je op voorhand kan maken. Zo win je energie én tijd voor alles wat jou gelukkig maakt.


FoodLove Detox workshop

Detox workshop


Het visuele aspect

In een food business is het visuele aspect erg belangrijk. Een mouthwatering picture zet aan tot actie: een recept koken, een workshop volgen, een teambuilding boeken… Het leek me het ideale kanaal om te communiceren met klanten, foodies en partners over de FoodLove filosofie en agenda.


FoodLove

Fotografie door: The Fresh Light


DroomjobIk hou heel erg van mensen én van eten. Beiden kunnen combineren tot mijn droomjob is een fantastisch gevoel. Het geeft ongelooflijk veel voldoening wanneer je anderen de kennis, de tools en het zelfvertrouwen geeft om gezonder te koken.


FoodLove 2

Fotografie door: The Fresh Light


Wat Stefanie deelt op FoodLoveOnline deel ik verschillende zaken:

  • FoodLove activiteiten die op de agenda staan
  • Keukenexperimenten
  • Foto’s en recepten die ik voor klanten maak
  • Mijn reizen, die meestal grotendeels uit food avonturen bestaan
  • Mijn ideeën, plannen en projecten, as long as they have to do with food 🙂

Eigen recepten deel ik zelden online, daarvoor kan je naar een workshop komen of mijn boek kopen 🙂


FoodLove Linzendahl


Authenticiteit

Ik vind authenticiteit erg belangrijk om uit te stralen. Het is een woord dat soms verloren gaat in de online wereld. Je kan pas mensen (opr)echt inspireren wanneer je authentiek bent. Doordat mijn zaak niet afhankelijk is van bloginkomsten, kan ik de samenwerking met merken heel goed monitoren en énkel werken met merken die 100% passen bij mijn verhaal, mijn food filosofie en mijn publiek.

Wat ik daarnaast ook graag wil uitstralen is dat gezond koken écht leuk en helemaal niet moeilijk of time-consuming is. Ik geef vaak tips over mealprepping, over hoe je met één basis meerdere gerechten kan maken en over al het lekkers dat je perfect in de diepvries kan bewaren.


FoodLove mealprep


Gezond Genoeg voor FoodLove

Ik probeer heel goed te luisteren naar mijn lichaam, en te kiezen voor wat mij (fysiek en mentaal) energie geeft. Hierin vind ik balans erg belangrijk: a lot of good things and a little bad. Door te streng te zijn voor jezelf, geef je jezelf onnodige stress, wat opnieuw energie wegneemt. Energie die je zo hard kan gebruiken voor zaken die jou wél echt gelukkig maken!

Deze energie zoek ik ook in projecten die ik opstart, klanten die ik aanneem en de mensen waarmee ik me omring. Ook al zou een opdracht goed betalen, als ik geen klik heb met het merk, niet vrolijk word van de communicatie met het bedrijf of stress krijg van hun onredelijke eisen, dan hoeft het niet voor mij.


FoodLove 3

Fotografie door: The Fresh Light


Waarom zouden mensen kennis met jou moeten maken? Bijna iedereen heeft het ongelooflijk druk. En tegelijkertijd weten we dat we onze busy agenda enkel aankunnen indien we goed slapen, gezond eten en zorg dragen voor ons lichaam. Omdat tijdstekort geen excuus mag zijn voor ongezond eten, inspireer ik mijn volgers en de lezers van mijn boek met healthy tips & praktische tricks. Ik toon aan hoe je toch een voorsprong kan nemen op de drukke week zodat je batterijen altijd goed opgeladen zijn.


FoodLove boodschappen

Fotografie door: The Fresh Light


Hoogtepunten van FoodLove

Ik ben eigenlijk best blij met mijn FoodLove parcours, de keuzes die ik gemaakt heb en de richting die ik uitga. Na mijn studies Handelsingenieur en een (gedeeltelijke) doctoraatstudie in Consumer Behavior, besloot ik om mijn échte passie te volgen: gezond eten. Ik gaf mezelf twee jaar de tijd om een rendabel business idee uit te werken, en daarin slaagde ik! Ik vind het heerlijk om elk jaar nieuwe ideeën uit te werken en nieuwe activiteiten op poten te zetten. Wat begon als een pure kookworkshopbusiness is uitgegroeid tot iets veel gevarieerder, iets wat me echt gelukkig maakt en waar ik mezelf volledig in kan ontplooien.  Met als kers op de taart mijn eerste kookboek 🙂

 

Dromen en wensen van FoodLove

Volgend jaar wil ik nieuwe activiteiten toevoegen aan de FoodLove agenda. Ik wil bijvoorbeeld inzetten op video content, een medium dat mij ongelooflijk intrigeert. Een tweede boek sluit ik zeker ook niet uit, maar wat het exacte thema zal zijn, daar ben ik nog niet aan uit!

 

Meer lezen over ‘FoodLove’? Neem dan eens een kijkje op haar website of Instagram! Klik hier voor het volledige overzicht van ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg Gezond Genoeg dan op Instagram, Pinterest of Facebook.