Geenblaadjesla, het verhaal

Geenblaadjesla.nl is de blognaam van Kirsten, woonachtig in Brabant. Op haar website en Instagram deelt Kirsten vegan recepten en artikelen over haar leven als vegan. Zo wil Kirsten mensen laten kennismaken met veganistische recepten. In deze blog lezen we meer over hoe Kirsten is gestart met haar blog geenblaadjesla.nl, wat haar verhaal is achter de naam en wat ze verder als doel heeft met haar blog. Tot slot deelt Kirsten nog met ons een recept van haar! Lees snel verder om meer te weten te komen. 

 

Kennismaken met Kirsten

Hoi, ik ben Kirsten van geenblaadjesla.nl! Woonachtig in het immer gezellige Brabant en naast blogger ook aan het werk als (eind)redacteur voor verschillende mediamerken. Op Geen Blaadje Sla deel ik vegan recepten en artikelen over m’n leven als vegan. Ik wil mensen op een lekker positieve, toegankelijke manier kennis laten maken met veganistische receptjes. Niet al te moeilijk, nuchter, beetje humor d’r bij, want zo ben ik zelf ook als persoon.

 

Andwijvie

 

Hoe geenblaadjesla.nl is begonnen

Toen ik zo’n drie jaar geleden vegetariër werd, sloeg ik lekkere vegetarische recepten op in mijn notities of ik schreef zelfverzonnen recepten op. Toen een broer dus uiteindelijk ook vaker vegetarisch wilde eten, vroeg hij of ik die recepten in een Google Drive bestandje wilde zetten zodat hij ze ook kon zien. Mijn andere broer wilde toen ook graag toegang. En mijn vriendinnen ook. De collega van mijn broer ook, de buurvrouw van mama ook en de huisgenoot van een vriend ook. Buiten dit documentje trokken ook steeds meer andere vrienden bij mij aan de bel als ze een vegetarisch receptje zochten. Ik vond het superleuk om deze mensen te helpen en inspireren, dus toen is eigenlijk het idee van een lekker toegankelijke vega(n) foodblog gaan broeien. Toen ik ook nog eens 100% vegan werd, besloot ik dan ook maar meteen de stoute schoenen aan te trekken en ben ik een site gaan bouwen. De naam is gebaseerd op het stereotype dat er heerst over veganisten: die eten alleen maar blaadjes sla. En wortels. Valt dus reuze mee als je geenblaadjesla.nl checkt!

 

Drijfveren achter geenblaadjesla.nl

Ik vind het superleuk om te doen en daarnaast vind ik het natuurlijk belangrijk dat veganisme meer mensen bereikt – hoe minder dierenleed in de wereld hoe beter. Veganisten worden vaak ook nog gezien als geitenwollensokkentypes, wat ik overigens best begrijp, want eerlijk is eerlijk: volgens mij keek ik zo ook een beetje tegen veganisten aan toen ik nog vlees at. Tijd om daar (op een leuke manier) verandering in te brengen, dus!

 

Plaattaart 2

 

Wat Kirsten deelt op haar Instagram

Op mijn site deel ik voornamelijk recepten, maar ook artikelen over waarom ik vegan ben geworden, wat er allemaal achter dierlijke producten schuilgaat en tips over hoe je als vegan kan overleven op een festival, op vakantie, tijdens uiteten, etc. Op mijn Instagram deel ik dit dus ook, en daar kun je nog veel meer extra tips en leukigheden vinden. Wat vind jij belangrijk om uit te stralen? Dat veganistisch eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat je zeker ook niks hoeft te missen! En dat als ik – een boerenpummel uit een bourgondisch Brabants gat – het kan, iedereen het kan!

 

Hoe onderscheid jij je hierin van anderen en waarom kennismaken met jou?

Ik denk met humor! Ik wil leuk zijn om te volgen, en niet een standaard: hoi, ik heb dit gemaakt, was lekker-account zijn. Come take a look, peeps. Waarom kennismaken met mij? Ten eerste ben ik natuurlijk hártstikke leuk. Daarbij post ik heule lekkere recepten en handige tips voor als je een keertje vaker plantaardig wil eten!

 

Wrap2

 

Hoogtepunten en successen van geenblaadjesla.nl

Gastredacteur bij Lekker Vega Magazine, uitgenodigd voor superleuke evenementen en in een best korte tijd meer dan 4.000 volgers gekregen! Maar eigenlijk het voelt elke keer als een succes als iemand mijn recepten maakt of als iemand me een berichtje stuurt dat ik ze mee heb geholpen om de stap naar vegan te maken. Klinkt een beetje nat, maar is echt zo.

 

gevulde avocado 2

 

Dromen en wensen voor de toekomst

Ik hoop dat ik met Geen Blaadje Sla nog veel groter mag worden, zodat ik nog veel meer mensen (en bedrijven) kan inspireren om eens een dagje zonder vlees of andere dierlijke producten te doen!’

 

Tot slot..

Mag ik ook een receptje meegeven? Elke friet-met-stoofvlees-lover moet deze vegan versie geproefd hebben. Echt. Morgen sporten we het er wel weer af. Klik hier om naar het originele recept op de website te gaan.

 

Stoofvlees

 

Recept

 

Wil je meer weten over geenblaadjesla.nl? Kijk dan eens op de website of op Instagram. Voor meer verhalen in de reeks ‘Gezonde Kennismaking’ klik dan hier. Niks missen? Volg Gezond Genoeg dan Instagram