Gezonde Dutchies, het verhaal

Gezonde Dutchies, zo noemen Mirella en Denise zich. Twaalf jaar geleden werden zij collega’s van elkaar. Hier bleef het niet bij: er ontstond een hechte vriendschap. Naast hun hechte vriendschap ontdekte Mirella en Denise dat zij ook een gedeelde passie, visie en missie hadden op het gebied van gezond koken. In deze blog maken we kennis met het verhaal achter de naam van Gezonde Dutchies en hoe het ooit is begonnen. 

 

Kennismaking met Gezonde Dutchies

Onze naam is Gezonde Dutchies. Achter deze naam zitten Mirella en Denise. Beide zijn wij moeder, maar nog zo veel meer! Onze passie is gezond koken en af en toe cheaten, want dat mag ook zeker wel. Mirella woont met haar gezin in Zwaag, Denise met haar gezin in Assendelft.

 

Gezonde Dutchies

 

Hoe Gezonde Dutchies begon

Twaalf jaar geleden begonnen we als collega’s en dit werd een hechte vriendschap, zo ook de start van ons bedrijf samen Gezonde Dutchies vanwege de gedeelde passie, visie en missie. We hebben ieder ons eigen verhaal als het gaat om het punt waarop we besloten bewuster bezig te gaan voeding. Duidelijk was wel dat we ons er een stuk beter door gingen voelen, we vielen zelfs kilo’s af, maar werden gewoonweg gezonder en fitter.

 

Een realistisch beeld  

Wij willen op laagdrempelige wijze laten zien dat gezond koken, maar ook zeker een algehele gezonde levensstijl volgen zo moeilijk niet is. Juist ook met een gezin! Je moet beginnen bij een basis en die goed vast weten te houden. We delen daarom graag ter inspiratie onze foodfoto’s met recepten. Maar laten ook zien dat we sporten, rust nemen en zeker ook genieten van het leven. Soms lukt het even niet en dat is ook goed. Dat willen we meegeven, een realistisch beeld. Door dit te doen voel je je fit, heb je meer energie en verzorg je jezelf van binnenuit. Dat is onze boodschap.

 

Gezonde Dutchies vrolijk

 

Iedereen kan het!

Laten zien dat iedereen, hoe klein de verandering ook is, dit kan! Tegenwoordig zien we allemaal mooie beelden wat perfectie of ideaal zou moeten zijn. Wij willen laten zien dat elke Nederlandse vrouw, man en gezin gezond kan leven en eten. Dat het niet gaat om een perfect uiterlijk, maar goed voor jezelf zorgen. We willen inspireren en informeren, maar daar wel een keus in laten. Iedereen een stukje gezonder maken, maar vooral bewuster.

 

Foodfoto’s en recepten

We delen vooral foodfoto’s en recepten. We schrijven ook reviews over producten en geven daar onze eerlijke mening over, daarbij ook wat de effecten zijn. Tevens laten we onszelf zien, door persoonlijke foto’s te posten of blogs te schrijven. We hebben een kookboek geschreven met 50 simpele en gezonde recepten die verkopen wij via onze website.

 

Kookboek Cover

Wat vinden jullie belangrijk om uit te stralen?

Dat we zijn wie we zijn! Twee Nederlandse vrouwen met een gezin en druk bestaan die een passie hebben voor gezond eten en leven. Dat het voor iedereen mogelijk is bewust gezond, simpel en lekker te eten.

 

Gezonde Dutchies recept

 

Onderscheidingsvermogen van Gezonde Dutchies

Vooral de nuchterheid, realistisch en oprechtheid in alles mee te nemen wat we doen of maken. Door een mix van recepten, foodfoto’s, blogs, persoonlijke achtergrond laten zien en interactie. We zijn twee totaal verschillende vrouwen, met verschillende smaken. Zo kunnen we hopelijk zoveel mogelijk mensen interesseren.

 

Gezond Genoeg voor Gezonde Dutchies

De 80-20 regel toepassen. Ontzeg je zelf niet alles wat ”niet goed” voor je is. Geniet ook op zijn tijd zonder schuldgevoel. En dat niet alleen wat betreft eten, maar ook in je dagelijkse leven. Denk om voldoende rust, blijf actief bewegen, zeg eens nee tegen iemand, plan momenten van niks doen of juist leuke dingen echt bewust voor jezelf en je gezin in de agenda. En nogmaals lukt het een keer niet? Vallen en weer opstaan hoort bij het leven, blijf positief en pak het weer op.

 

Waarom kennismaken met jullie?

Omdat genieten van lekker eten bij ons voorop staat en dat het nog eens gezond en haalbaar is ook! Verder zijn we lekker normaal 😉 We maken het niet mooier dan het is en willen je vooral inspireren door onze manier van koken en bakken.

 

Taartje

 

Hoogtepunten

Ons kookboek uitbrengen was een droom die uit kwam en deze wordt ontzettend goed ontvangen, dat is zeker een succes te noemen. We hebben kortgeleden live in de uitzending van Tijd voor MAX gestaan en mochten onze favoriete recepten klaarmaken en ons kookboek promoten. Dit jaar waren we genomineerd en finalist bij de Foodblog Awards dit was ook zeker een hoogtepunt. Eigenlijk hebben we echt al zo veel mogen doen en staan er nog meer leuke dingen op de agenda. Langdurige samenwerkingen met bedrijven vinden we zeker ook een hoogtepunt. Hier halen wij zo veel energie uit! Alles wat ons verrijkt, beter maakt, scherper maakt en energie geeft zien we als een succes.

 

Dromen en wensen

We willen uiteraard nog meer mensen bereiken, bewegen en inspireren. Want als we onze volgers niet hebben kunnen we onze missie niet uitvoeren en dat doen we het liefst! We spreken over een tweede kookboek, activiteiten met onze volgers, workshops, er is echt nog een wensenlijst. Maar onze echte droom? Dat is denk ik dan wel ons eigen kookprogramma op tv haha.

 

Gezonde Dutchies lekkers

 

Tot slot…

Blijf bij jezelf. Laat je inspireren door anderen, maar doe wat bij jou past. Een gezonde levensstijl is in kleine stappen veranderingen te bereiken. Ga voor een gezond en fitte jij! Hier heb je je leven lang profijt van. Geniet ook in het hier en nu.

 

Meer lezen en weten over Gezonde Dutchies? Neem een kijkje op hun website, Instagram of Facebook! Klik hier voor het volledige overzicht van alle verhalen in de serie ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg ‘Gezond Genoeg’ dan op Facebook en Instagram