Glutenvrij, het verhaal

Glutenvrij is het account van de 25-jarige Marit, woonachtig in Zwolle. Sinds 2017 is Marit gestart met een eigen blog omdat haar Instagram uit de hand begon te lopen. Op ‘Maak het Glutenvrij’ inspireert Marit maandelijks meer dan 27.000 mensen met tips voor glutenvrije producten, restaurants en recepten. Zowel op haar Instagram als op haar website deelt Marit deze tips met anderen die ook te maken hebben met coeliakie. Marit rekent zichzelf als een van de actiefste glutenvrije bloggers van Nederland. Ik ben heel benieuwd naar haar verhaal en drijfveren achter de naam Glutenvrij. Lees snel verder om meer te weten te komen!

 

Glutenvrij, de start van een zoektocht

Sinds januari 2014 weet ik dat ik de auto-immuunziekte coeliakie heb, wat inhoudt dat mijn lichaam geen gluten verdraagt. Op dat moment begon automatisch mijn zoektocht naar de lekkerste glutenvrije producten, recepten en restaurants. In oktober datzelfde jaar besloot ik om anderen te inspireren en ze mee te nemen in mijn zoektocht via Instagram. Later kwam daar mijn blog bij. Ik ben dit gestart, omdat ik het zonde vond om tips voor mezelf te houden.

 

Drijfveer achter Glutenvrij

Door mijn coeliakie moét ik dagelijks met eten bezig zijn, of ik dat nou wil of niet. Door om te denken en er een feestje van te maken, ben ik dat al snel leuk gaan vinden. Mijn inspiratie met anderen delen geeft me veel voldoening.

 

Wat deel je op Glutenvrij?

Daar kan ik natuurlijk kort over zijn: glutenvrij eten. Maar wel in de breedste zin van het woord; van producttips tot recepten, de lekkerste restaurants in een bepaalde stad, een overzicht van het beste glutenvrije brood en ga zo maar door.

Maak het glutenvrij 2


Glutenvrij leven: makkelijk en lekker

Wat ik wil uitstralen is positiviteit. Ik laat mensen inzien dat glutenvrij leven makkelijk en lekker kan zijn. Vooral op die eerste leg ik veel nadruk. Op mijn platformen vind je geen ingewikkelde recepten, maar juist praktische tips. En ja, ook van pakjes en zakjes uit de supermarkt. Ik wil mensen aansporen om nieuwe dingen uit te proberen en ze laten durven opkomen voor hun glutenvrije dieet.

 

Actief maar dicht bij mijzelf blijven

Ik reken mezelf tot een van de actiefste glutenvrije blogs van Nederland. Doordat ik dicht bij mezelf blijf, komt mijn content echt over. Ik denk vaak terug aan de periode waarin ik net wist dat ik coeliakie had. Wat had ik toen nodig? Hoe voelde ik me toen? Naar welke informatie was ik echt op zoek? Dat probeer ik uit te werken in artikelen en tips op social media. Door bijvoorbeeld regelmatig video’s op Instagram Stories te plaatsen, maak ik mijn online verschijning persoonlijk. Oh! En ik zal al-tijd op een mail of DM van je reageren. Ik waardeer het enorm als volgers me laten weten dat ze wat aan mijn tips hebben en help ze graag indien er vragen of dilemma’s zijn.

 

Glutenvrij 2

 

Een goede reden om kennis te maken

Inmiddels heb ik mijn weg helemaal gevonden in de glutenvrije wereld. Hoe moeilijk het soms in het begin (en nog wel eens) is. Ik zou het zonde vinden als mensen het wiel opnieuw gaan uitvinden of urenlang onnodig op zoek zijn naar informatie. Het klinkt misschien gek, maar inmiddels heb ik antwoord op bijna elke glutenvrije vraag. Als ik het antwoord niet heb, weet ik in ieder geval waar mensen wel moeten zijn.

 

Hoogtepunten van Glutenvrij

Allereerst de oprichting van mijn blog. Iets wat ik al jaren wilde, maar er tijdens mijn studie niet van kwam. Ten tweede toch wel keer op keer het online contact met glutenvrije mensen. En ja, ook de eerste betaalde samenwerking was wel een mijlpaaltje hoor!

 

Dromen voor de toekomst voor Glutenvrij

In de toekomst zou ik meer met onlinevideo willen doen. Een eigen YouTube kanaal? En het lijkt me heel gaaf een eigen glutenvrije productlijn te hebben met een groot Nederlands merk.

 

Morgen is er weer een dag

Hoe lastig het soms ook is om te leven met een allergie of intolerantie, het is niet het einde van de wereld. Op momenten dat je het even niet meer ziet zitten, denk dan altijd: het is maar eten. Morgen is er weer een dag. Een dag die je wel moeiteloos doorkomt, een dag waarop mensen wel rekening met je houden, een dag waarop uit eten gaan wél goed gaat!

 

Neem een kijkje op de website van ‘Maak het Glutenvrij’ door hier te klikken. Klik hier voor Instagram. Wil je op de hoogte blijven voor de laatste blogs? Volg mij op Instagram of Facebook. Lees hier meer blogs met ‘Gezonde Kennismakingen’.