Green Gypsy Spices, het verhaal achter de naam

Green Gypsy Spices, misschien zegt de naam je iets? In deze blog maken we kennis met het verhaal achter de naam van één van de bekendere kruidenmixmerken die je als consument kunt kopen. Kim Overgaag vertelt in deze blog iets over de familiegeschiedenis en het ontstaan van Green Gypsy Spices. Op social media van Green Gypsy Spices deelt Kim vooral foto’s van gerechten en recepten en op haar persoonlijke account vooral tips en video’s. In deze blog lees je meer over het hoe, wat en waarom achter Green Gypsy Spices!

 

Kennismaken met Kim

Ik ben Kim Overgaag van @kimovergaag en @greengypsyspices. Voor @kimovergaag geef ik veel tips voor Ibiza, omdat ik daar gedeeltelijk woon, of deel ik korte filmpjes die hopelijk grappig zijn. Op @greengypsyspices deel ik veel recepten of dingen die met eten te maken hebben.

 

Familiegeschiedenis

Jaren terug, toen Nederlanders nog alleen maar koffie, mosterd en zout aten, zat mijn opa in de specerijen. Hij importeerde koffie, mosterd en zout, maar kon steeds iets uitbreiden, naarmate wij exotischer gingen eten. Zo’n 10 jaar geleden, opa was er inmiddels helaas niet meer, stond de fabriek op het punt van faillissement. Mijn moeder en tante vonden dat zonde. Zij hadden immers jaren besteed aan het vullen van potjes knoflook in hun jeugd, dus besloten zij een herstart te maken en mij daarbij te betrekken. Na acht jaar was het welletjes geweest: de markt was veranderd en maakte het niet meer uit wat er in de mixen ging, als het maar goedkoop was. ‘Goedkoop, goedkoper, goedkoopst’ was het motto van de industrie.


Green Gypsy Spices Chai


Green Gypsy Spices, de start

Wij konden daar niet meer achter staan en hebben om die reden de fabriek verkocht. Specerijen zaten in ons hart, doordat we zagen wat voor mooie dingen je daarmee kunt doen waardoor je minder zout en vette sauzen nodig hebt, ook als hobbykok. We besloten door te gaan, maar dan alleen voor de consumentenmarkt.

Dat is het punt waarop we Green Gypsy Spices zijn begonnen; we verkopen nu 100% pure kruidenmixen, de ene nog creatiever dan de ander: Funky Pasta, Choco Loco, Spice it Up. Geen dag spijt van onze beslissing gehad!

 

Drijfveren? Met kruiden en specerij is elke maaltijd lekker!

Iedereen probeert gezonder te worden. Ik zie sommigen dan diëten en zichzelf straffen, terwijl je met kruiden en specerijenmixen geen vette sauzen hoeft te gebruiken én elke maaltijd lekker kunt maken zonder dat je daarvoor gestudeerd moet hebben. Ikzelf ben namelijk ook echt geen keukenprinses, maar je maakt zo een blik bonen met wat courgettini en zongedroogde tomaten lekker! Waarom met Green Gypsy Spices kennismaken? Ik hoop omdat we voor een glimlach zorgen. We proberen dat te doen met losse plaatjes, gezellige teksten en leuke filmpjes (hopen we).


Green Gypsy Spices overlay


Recepten en vooral speelsheid

Ik deel alleen maar recepten van 10 minuten of minder. En daar probeer ik dan natuurlijk knappe plaatjes van te schieten. Ik vind het belangrijk om ‘no-nonsens’ en vrolijkheid uit te stralen. Iedereen vertelt je al wat je wel en niet mag eten. Ik probeer het zo normaal mogelijk te houden, omdat ik helemaal niet geloof ik restricties, maar in balans. Verder mag het allemaal wat speelser van mij. Dat zie je ook terug op onze social media en in onze producten. Ons grootste product is ‘Hoer op de Grill’, een kruidenmix die écht bij alles van de grill past.

 

Gezond Genoeg voor Green Gypsy Spices

Ik vind dat het ook om plezier draait. Je hoeft niet altijd wijn te laten staan, bitterballen, noem maar op. Dat kan ook prima, als je maar zorgt dat je niet te veel stress hebt, goed slaapt, voldoende water drinkt en genoeg groenten en fruit binnenkrijgt. Het is dus helemaal niet zo spannend en helaas bestaat er geen wondermiddel, waardoor je krijgt wat je wilt zonder moeite. We onderscheiden ons hierin van anderen online, doordat we veel werken met kleuren en zeggen de dingen zoals het in ons hoofd opkomt. Zonder nette vertaling of spamfilter.

 

Hoogtepunten en successen

Als mensen tegen wie ik opkijk zeggen dat ze ons kennen; dat gevoel went nooit. Eigenlijk als wie dan ook zegt dat ze ons kennen. Dan denk ik altijd: huh?! Waarom wij, hoe kan dat nou?

Verder hebben we wel in veel tijdschriften gestaan en willen veel influencers graag met ons samenwerken of onze producten gebruiken en daarover schrijven, ik voel me dan ook altijd zo vereert!


Green Gypsy Spices olijf


Dromen en wensen voor de toekomst

Wij geloven heel erg in de kracht van beeld, dus zouden we nog meer met video willen doen. We hebben nu al elke week een video, maar ik zou er nog wel meer willen doen, ook omdat ik het heel leuk vind om te doen. Ook zou het wel lekker zijn als de draaidagen iets gestroomlijnder zouden gaan, we hebben nog genoeg te leren.

 

Tot slot

Wees jezelf! Niet denken dat je een baan met status moet hebben, elke dag naar de sportschool moet, meedoen aan een voedselhype omdat het hoort en je schuldig voelen als je even verzaakt. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt; er komen dan vanzelf mensen om je heen die er hetzelfde over denken.

Wat dat dan ook is he, of je je nou graag als pop verkleed, niet wilt mee roddelen op werk, voor jou gevoel iets te dik bent, wat dan ook. Doen waar je je goed bij voelt en anderen lekker laten!

 

Meer lezen over ‘Green Gypsy Spices’? Neem dan eens een kijkje op haar website of Instagram! Klik hier voor het volledige overzicht van ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg Gezond Genoeg dan op Instagram, Pinterest of Facebook.