Groen_stekje, het verhaal

Groen_stekje is het Instagramaccount van Tanja. Op haar account deelt Tanja foto’s van allerlei verschillende planten en bloemen. Tanja is al van jongs af aan bezig met groen en stekken. Ze wil graag een inspiratiebron zijn voor anderen op dit gebied. Dat ‘groen’ ook nog eens heel gezond is, vertelt Tanja kort in deze kennismaking en uitgebreider op haar Instagram. Maak kennis met Groen_stekje en het verhaal achter de naam.

 

Groen_stekje, even kennismaken

Mijn naam is Tanja, ik ben 26 jaar oud en werkzaam in het onderwijs. Ik ben woonachtig op de Veluwe, daar ben ik in mijn vrije tijd vaak te vinden. Als klein kind was ik al bezig met de natuur, zoals samen met mijn opa de groentetuin in, waar ik na zijn overlijden nu nog steeds mee bezig ben, zaaien en oogsten. Ik ben sinds mijn 18evegetariër, dit heb ik besloten naar aanleiding van een documentaire. Ik wil graag met dieren leven, maar niet meedoen om hun leven te beëindigen. Ik ben het niet eens met hoe ze nu behandeld worden, met name de massaproductie in de bio-industrie. Je kunt mij omschrijven als een enthousiaste en vrolijk persoon en ik sta nuchter in het leven.

 

Liefde voor groen en stekken

Ik was altijd al veel bezig met groen en ik wilde graag stekken, maar bij mijn ouders mocht ik niet de hele vensterbank vol zetten met spullen. Sinds anderhalf jaar heb ik een eigen huisje, dus kon ik lekker losgaan met mijn hobby. In het jaar 2018 ben ik begonnen met mijn Instagram-account. Ik vind het leuk om mijn hobby te delen met anderen.

 

Groen_stekje 2

 

Hobby als inspiratiebron

Ik vind het leuk om mijn hobby te delen en zo een inspiratiebron te zijn voor anderen. Op Instagram deel ik veel foto’s van allerlei verschillende planten en bloemen en ik deel veel tips om de plantjes te onderhouden, hoe je ze moet stekken. Wat ik wil uitstralen is liefde en passie voor mijn hobby en dat je dit makkelijk naast je dagelijkse leven kunt uitvoeren en het is belangrijk om er tijd voor te maken. Het is voor mij ook een stuk ontspanning. Ontspanning hebben mensen hard nodig in deze tijd en al dat groen is nog gezond ook.

 

Onderscheidingsvermogen met anderen

Ik heb niet veel doelen geëist, het is natuurlijk leuk om veel volgers te hebben, maar het is niet mijn doel. Mijn doel is om mensen enthousiast te maken over planten en ik denk dat ik hierin mij wel kan onderscheiden van anderen. Ik ben niet commercieel bezig.

 

Groen_stekje 3

 

Gezond genoeg voor Groen_stekje

Mijn huis zit vol met zuurstof, dat is gezond genoeg. Niet gelijk een plant weggooien als hij er ziek uit ziet, maar goed verzorgen, zodat hij weer gezond genoeg is en je eigen gezonde, niet bespoten, groente verbouwen! Gezond genoeg.

 

Waarom zouden mensen kennis met jou moeten maken?

Mensen mogen mij aanspreken op Instagram, maar als persoon wil ik niet in de aandacht staan, want daar gaat mijn Instagram account niet over. Ze kunnen bij mij terecht over advies of hun ervaringen delen, wat ik ook heel leuk vind.

 

Groen_stekje 4 

Successen voor Groen_stekje

Successen: de meeste mensen vinden maar één ding een succes op Instagram; dat is de hoeveelheid volgers. Ik vind het een succes als ik iemand kan helpen met een vraag of iemand kan blij maken met een stekje, maar ook hun reacties en steun vind ik een succes.

 

Groen_stekje en de toekomst

Mijn doel voor de toekomst is (als ik groter ga wonen) mijn hobby uitbreiden en een start kan maken met een eigen plantenasiel of een eigen biologische groentewinkel met verse producten, die ikzelf heb verbouwd. Hoe heerlijk is dat als je van je hobby je werk kunt maken en andere mensen gezonder kan maken.

 

Tot slot…

Maak tijd voor je hobby’s, maakt niet uit wat het is. Vul niet je hele week in met werk, maar ontspan en geniet van je hobby.

 

Bekijk hier de Instagram van Groen_stekje. Klik hier voor het volledige overzicht van alle verhalen in de serie ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg ‘Gezond Genoeg’ dan op Facebook en Instagram