Happyhealthylieke, het verhaal

Happyhealthylieke is het Instagramaccount van Lieke van Heumen. In 2015 startte Lieke met de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Terugkijkend noemt Lieke dit een ‘fitgirltrend’ waar ze aan deelnam uit onvrede over haar lichaam. Het geluk heeft Lieke niet gevonden in crashdiëten. Ze plaatst foto’s die voor haar betekenis hebben en waarbij ze uit haar comfortzone stapt. In deze blog vertelt Lieke meer over haar Instagramaccount en het verhaal achter de naam Happyhealthylieke. 

 

Kennismaking met Happyhealthylieke

Mijn naam is Lieke van Heumen, 21 jaartjes jong en ik studeer Pedagogiek. Twee jaar geleden ben ik begonnen met @happyhealthylieke op Instagram. Officieel ben ik in 2015 begonnen met mijn account op Instagram. Toen noemde ik mezelf nog @liekebbg, omdat ik die tijd begon met de Bikini Body Guide (BBG) van Kayla Itsines. De fitgirltrend was toen gaande en ik wilde daar graag aan deelnemen. Ik was destijds ontevreden over mijn lichaam en zat slecht in mijn vel. Ik besloot voor mezelf om dat meisje te worden die een super goede progressie zou gaan boeken met het sporten en gezond eten. Sporten deed ik niet voor mijn plezier en de verschillende crashdiëten hield ik niet vol. Er ging een hele tijd voorbij voordat ik me besefte dat ik eigenlijk goed ben zoals ik ben. Ik ontdekte een hele nieuwe Lieke die ik eigenlijk veel leuker en positiever vond. Mijn naam op Instagram veranderde ik naar @happyhealthylieke, plaatste foto’s met een hele andere betekenis en durfde het aan om vaker uit mijn comfortzone te stappen.

 

Happyhealthylieke strand

 

Instagram als hobby

Instagram is voor mij een hobby waar ik steeds meer tijd in steek, maar waar ik nog altijd veel plezier aan beleef. Voor mij werkt het tevens als een uitlaatklep voor mijn creativiteit en gevoelens. Die gevoelens uit ik in mijn teksten of stop ik gewoon in een bakje havermout en eet dit dan lekker op haha.

 

Foodfoto’s maar ook persoonlijk

Op mijn Instagram deel in voornamelijk foodfoto’s, maar ook post ik foto’s met een persoonlijk tintje. Er gebeurt zoveel meer op één dag dan dat ene ontbijtje die ik gegeten heb. Dat beschrijf ik dan in mijn post, lekker op mijn eigen manier. De recepten en foto’s maak ik niet langer meer in mijn eentje. Mijn zusje Anouk helpt me hier regelmatig bij en komt vaak met de lekkerste recepten. Ideaal en ook erg gezellig om samen aan iets moois te werken! Mensen zouden kennis met me moeten maken, omdat ik gezonde, maar ook lekkere recepten deel die voor iedereen te volgen zijn. Daarnaast ben ik gewoon lekker mezelf en maak ik graag een praatje over de DM.

 

Happyhealthylieke burger

 

Gelukkig en gezond leven is meer dan…

Met Happy Healthy Lieke wil ik laten zien dat gezond en gelukkig leven niet alleen draait om gezond eten en een goed figuur hebben. Voor mij staat gezond leven en tevens Gezond Genoeg voor genieten en balans. Dit betekent dat je echt wel eens mag gaan voor een stuk taart, of twee. Van jezelf dingen verbieden wordt je heus geen gelukkiger mens. Gezond zijn is al een mooi geschenk.

 

Hoogtepunten van Happyhealthylieke

Dit jaar kent voor mij vele hoogtepunten rondom Happy Healthy Lieke. Zo werd ik uitgenodigd voor een eerste pers-event en daarna volgde al snel meerdere. Dit vond ik in eerste instantie doodeng, maar het heeft mij zoveel moois gebracht. Aangezien ik graag mijn recepten wilde delen, ben ik een Facebook pagina begonnen. Ook ben ik meerdere leuke samenwerkingen rijker waar ik erg trots op ben.

 

Happyhealthylieke koekjes

 

Wensen voor de toekomst

Als ik kijk naar de toekomst van Happy Healthy Lieke, wil ik graag nog een blog beginnen. Momenteel heb ik hier weinig tijd voor, maar ik hoop hier snel verandering in te brengen. Stay tuned! Daarnaast hoop ik mijn HBO-diploma Pedagogiek te behalen en hier een mooie baan in te vinden. Als ik dit kan combineren met Happy Healthy Lieke zou dit tof zijn.

 

Wil je Happyhealthylieke volgen op social media? Klik dan hier en je komt op haar Instagram en/of Facebook. Lees hier meer verhalen in de reeks ‘Gezonde Kennismaking’. Wil je graag samenwerking? Neem dan contact op via het contactformulier