Het Groene Broertje, het verhaal achter de naam

Het Groene Broertje kwam ik tegen tijdens mijn online zoektocht naar foodbloggers op Instagram. Ik was meteen nieuwsgierig, want wat zou het verhaal achter deze naam zijn? In deze blog lees je het verhaal achter de naam ‘Het Groene Broertje’. Maak kennis met Sytse en zijn persoonlijke kijk op voeding en lifestyle.

Hoi, ik ben Sytse van ‘Het Groene Broertje’. Ik blog al jaren, maar toen ik een specifieke richting uitging, namelijk veganisme en duurzaamheid, besloot ik dat een nieuwe naam en een nieuw domein een goede vervolgstap waren. Op mijn Instagram en website deel ik plantaardige recepten, duurzame tips, schrijf boekrecensies, vertel over plantaardige hotspots en deel zo nu en dan een productreview.

Het Groene Boertje Sytse

Laagdrempelig

De mensheid behandeld de aarde alsof het een onuitputtelijke bron is. Dat is echt niet zo. Daarnaast worden dieren behandeld als producten. Dat staat mij heel erg tegen en ik probeer met mijn Instagram en blog een tegengeluid te laten horen en mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met duurzaamheid en veganisme.

Elke stap is een goede stap

Dat duurzaamheid en veganisme helemaal niet eng maar juist vet chill zijn. Daarnaast ook dat niemand perfect is. Zelf ben ik ‘overnight vegan’ geworden. Veel mensen, waaronder mijn vriend, doen dat stap voor stap. Ik geloof dat elke stap een goede stap is in de goede richting is en toegejuicht moet worden.

Het Groene Broertje: persoonlijk

Ik ben vooral heel persoonlijk. Ik schrijf echt vanuit mezelf. Wat ik vind, welke keuze ik maak en hoe ik dingen zie. Het is een niche blog met een heel duidelijke persoonlijkheid. Waarom zouden mensen met jou kennis moeten maken? Mensen moeten helemaal niets. Dat als eerste. Hahah! Nee, even serieus. Ik vind dat iedereen veganisme een kans moet geven. En dan bedoel ik niet, een keer een kleffe veganburger happen, maar het serieus een maand of langer proberen. Ik laat je zien dat het heel lekker maar vooral ook heel gemakkelijk is!

Gezond Genoeg voor ‘Het Groene Broertje’

Bij mij staat veganisme op één. Daarna kijk ik naar de andere kwaliteiten van voeding. Tuurlijk eet ik wel eens pizza, patat of een lekkere vette veggieburger. Wat ik eigenlijk al zei: nobody is perfect. Wanneer je achter je eigen keuzes staat en de gevolgen accepteert, is het oké. Zelf sport ik sinds korte tijd 4 keer per week omdat een ongezonde levensstijl me in de weg ging zitten. Vegan is dus niet per definitie gezond. Ooit gehoord van VJFB (vegan junkfood bar)? Wist je dat Oreo’s vegan zijn? Of die kikkers en muizen in de sinterklaasperiode? Croky chips? The list continues. Zo zie je ook meteen dat je als vegan echt niets hoeft te missen. Mijn focus ligt nu heel erg op mijn lichaam voeden in plaats van vullen. Dat is soms nog best lastig (Hallo vegan Cornetto’s en pure chocolade). Maar je best doen, that’s the key.

Het Groene Boertje maaltijd

Mijn hoogtepunten

Mijn mailbox wordt overspoeld met vragen over samenwerkingen. Iets dat ik nooit had durven dromen. Daarnaast had ik een streven: Ik wilde 10.000 unieke bezoekers per maand. Dat is inmiddels gelukt. Ik leg de lat wel steeds hoger. Ik wil mensen inspireren en hoe meer bezoekers, hoe meer mensen ik misschien mag inspireren en motiveren om betere keuzes te maken.

Dromen en doelen

Ik hoop zo dat ik nog meemaak dat veganisme normaal is. Ze zeggen wel eens: ‘Vlees eten is het nieuwe roken’. Mijn droom is dat dat echt uitkomt in de toekomst. Dat niemand meer dierlijke producten consumeert en dat alle dieren vrij zijn en een lang, gezond en vooral gelukkig leven mogen leiden. Wat betreft mijn persoonlijke doelen… Ik zei net dat de lat steeds hoger leg hè? Mijn doel is om te groeien als blogger. Ik stel steeds hogere eisen aan mezelf en mijn artikelen. Maar een ultiem hoogtepunt voor mezelf zou zijn als ik consistent 50.000 unieke bezoekers per maand zou zien verschijnen op www.hetgroenebroertje.nl Wie weet lukt dat ooit!

Go Vegan!

Go Vegan! Hahah, nee hoor! Maar denk er wel eens over na. Wat voor mij de doorslag gaf: Mijn katten zie ik als familie, varkens, koeien en kippen waar ik het karakter niet van kende, die at ik op. Terwijl varkens net zo slim zijn als kinderen van 4 jaar jong. Dat kon ik gewoon niet meer aan mezelf verkopen. Op m’n blog vind je heerlijke recepten die echt iedereen kan maken. Daarnaast is een plantaardig dieet (los van natuurlijk al die rollen Oreo’s en andere snoeperij) het gezondste dieet dat je kan hebben. Plantaardige voeding heeft namelijk geen cholesterol en met een plantaardig dieet heb je dus de minste kans op hart en vaatziekten. Joepie!

Meer lezen van ‘Het Groene Broertje’? Ga naar de website en klik hier. ‘Het Groene Broertje’ kan je ook volgen op Instagram. Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs op Gezond Genoeg? Volg mij dan op Instagram! Meedoen aan een van mijn series kan ook. Stuur dan een berichtje via het formulier op de pagina ‘Contact‘.