Jolijn Berghuis, het verhaal

Jolijn Berghuis volg ik al enige tijd op Instagram. Maar nog niet eerder heb ik mij verdiept in het verhaal achter haar account. Een mooie gelegenheid om Jolijn te vragen voor de serie ‘Gezonde Kennismaking’. Jolijn blogt over voeding en voedselintoleranties. Op haar Instagram deelt ze onder anderen haar recepten met haar volgers. Daarnaast deelt Jolijn informatie over voedselintolerantie en neemt ze je mee in hoe zij hiermee om gaat. In deze blog vertelt Jolijn haar drijfveer achter haar (Instagram)naam en neemt ze ons mee naar de kern van haar blogactiviteiten. 

 

Kennismaking met Jolijn

Mijn naam is Jolijn Berghuis (@jolijnberghuis) en ik ben de blogger achter jolijnberghuis.nl. Twee jaar geleden ben ik mijn blog begonnen (samen met mijn vaste SEO-specialist) en sinds een half jaar werk ik hier fulltime aan. Ik ben opgeleid in Media en heb mezelf in Social Media gespecialiseerd. Ik heb eigenlijk altijd een passie voor voeding gehad. Met het starten van mijn blog heb ik deze twee passies eigenlijk samengevoegd tot mijn eigen bedrijf.

 

Gezondheidsklachten als bron

Ik heb zelf erg veel te maken gehad met gezondheidsklachten en voedselintoleranties. De meeste klachten waren voor mij gerelateerd aan voeding. Ik ben dus op jonge leeftijd begonnen met mezelf genezen door middel van voeding. Ik had het geluk dat mijn moeder orthomoleculair voedingsspecialiste is. Van haar heb ik veel geleerd. Ik heb al haar boeken gelezen en met haar opleidingen mee gespiekt. Ongeveer twee jaar geleden realiseerde ik me dat ik niet de enige ben met gezondheidsklachten gerelateerd aan voeding. Ik zag dat erg veel mensen ziek zijn of klachten hebben die eventueel met voeding verholpen kunnen worden. Toch hebben maar weinig mensen de kennis om dit te doen. Dus begon ik met het delen van mijn kennis en recepten. In het begin vooral gerelateerd aan voedselintoleranties (dit zijn de meest voorkomende problemen), maar inmiddels breid ik me toch wat meer uit richting voeding in het algemeen.

 

voedselintolerantie_vakantie

 

Grootste drijfveer van @Jolijnberghuis

Mensen helpen. Dat is mijn grootste drijfveer. Ik geloof oprecht dat voeding een medicijn kan zijn. Natuurlijk is er een plaats en een tijd voor een dokter, maar vaak kun je met voeding al een heel eind komen.

Daarnaast wil ik inspireren. Je hoort zo vaak dat gezonde voeding saai is, veel restricties heeft en dat het allemaal moeilijk is. Men gaat opzoek naar cheatdays, binge eten of juiste de anorexia kant op. Dit hoeft helemaal niet waar te zijn en is ook niet nodig. Ik wil iedereen laten zien dat gezonde voeding leuk, makkelijk en vooral erg lekker is. En natuurlijk wil ik ook de resultaten van gezonde voeding aan het licht brengen. Het gaat niet alleen om afvallen maar om het gevoel van gezond zijn. Dat is iets waar geen hamburger tegenop kan. Zodra je gezond eet, volgens een patroon dat werkt voor jou zul je merken dat cheatdays of binge eten helemaal niet meer nodig is en je daar ook geen behoefte meer aan hebt.

 

Inspiratiebron voor veel recepten

Inspiratie. Ik ben gek op koken. Op mijn website en Instagram vind je dus voornamelijk veel recepten. Deze recepten zijn allemaal glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Daarnaast zijn deze recepten gewoon makkelijk. Ik weet dat bijna niemand tijd heeft om uren in de keuken te staan, ik heb die tijd als zelfstandig ondernemer ook niet. Dus vind je eigenlijk vooral recepten die snel, lekker en makkelijk zijn. Daarnaast zitten ze vol voedingstoffen om jouw lichaam te geven wat het nodig is.

 

Jolijn Berghuis recept

 

Het delen van informatie over voedselintolerantie

Verder vind je veel informatie over voedselintolerantie, buikpijn en gezond eten in het algemeen. Hieraan gerelateerd heb ik zelf een verleden met flinke PDS-klachten. Dit beheerste letterlijk mijn leven. Naast voeding heb ik deze klachten ook met supplementen opgelost. Ik was uiteindelijk zo blij met het resultaat dat ik heb besloten met het bedrijf samen te werken wat deze supplementen produceert. Deze supplementen vind je nu in onze webshop. Ook vind je in onze webshop het glutenenzym. Dit is een enzym dat helpt bij de vertering van gluten voor mensen met glutensensitiviteit. Superhandig voor onverwachte situaties of wanneer je even lekker zonder zorgen uit eten wilt.

 

Onderscheidingsvermogen

Ten eerste onderscheid door me op voedselintoleranties in het algemeen te focussen en niet op 1 van deze intoleranties (zoals gluten of lactose). Daarnaast heb ik een hele duidelijke visie over voeding die niet voortkomt uit trends, maar uit bijna 10 jaar zelfstudie en eindeloos experimenteren met mijn eigen lijf. Als laatste erken ik dat voeding maatwerk is. Wat voor mij werkt en voor mij gezond is, werkt niet voor iedereen.

 

Gezond Genoeg voor @Jolijnberghuis

Ik focus me niet te veel op gekke poedertjes of superfoods, maar zorg ervoor dat ik in de basis vooral veel groente en fruit eet. Gewoon wat de natuur ons gegeven heeft en niet te ingewikkeld. Ik heb wel superfood poedertjes. Gewoon omdat ik het leuk vind om ermee te experimenteren maar het is niet de basis voor mijn gezondheid. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk om genoeg te eten. Je ziet duidelijk een trend waarin erg op MACRO’s wordt gelet en vooral op niet te veel eten. Ik vind het belangrijker wat je eet en dat je daar genoeg van eet om voldoende vitamine en mineralen binnen te krijgen. Voor mij werkt dit enorm goed. Ik voel me onvermoeibaar en sta me vijf keer per week zonder problemen uit te sloven in de sportschool. En eigenlijk gun ik dat gevoel iedereen.

 

Hoogtepunten

Het feit dat jolijnberghuis.nl nu echt een bedrijf is en ik hier fulltime aan werk. Dit is echt een hoogtepunt waarvan ik altijd heb gedroomd. Daarnaast vind ik het feit dat ik oprecht mensen help een hoogtepunt!

Ik wil onze webshop enorm uitbreiden en een eigen magazijn hieraan koppelen. Op deze manier kan ik ook kleine bedrijfjes/merken in de webshop verkopen en misschien wat eigen producten op de markt zetten. Verder droom ik ervan om een kleine lunchroom op te starten.

 

recept Jolijn

 

Maak kennis met @Jolijnberghuis

Ik ben geen afgestudeerd voedingsspecialist maar ik denk dat ik wel veel mensen op het goede pad kan helpen. En natuurlijk hoop ik dat ik veel mensen met mijn recepten kan inspireren. Positiviteit en heel veel energie vind ik belangrijk om uit te stralen.

 

Wil je een kijkje nemen op de website van Jolijn? Klik dan hier! Jolijn kan je volgen op Instagram. Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs? Volg mij op Instagram en/of Facebook. Alle andere verhalen in deze serie vind je hier