KalligrafievanWilli, het verhaal achter de naam

‘KalligrafievanWilli’ is het Instagram-account van de jonge onderneemster Willianne. Zij ontwerpt exclusieve (trouw)kaarten en is daarnaast kalligraaf. Voor Willianne zijn details, lintjes, mooie (handgeschreven) letters en papier de materialen waar ze een uniek eindproduct van maakt. Dit alles omdat het volgens haar kan bijdragen aan het prachtfeest! In deze blog maken we kennis met het verhaal achter de naam ‘KalligrafievanWilli’ en komen we meer te weten over de drijfveren van Willianne. Lees snel verder!

 

Even voorstellen!

Ik ben Willianne, jong ondernemend persoon van 19 jaar en ik kom van het platteland. Altijd heb ik al een grote liefde voor creatief bezig zijn. Een hele tijd terug ben ik een Instagram-account begonnen voor mijn hobby en daar werd ik zo door gestimuleerd, dat ik hierin veel verder ben gegroeid. Mijn account nu is @kalligrafievanwilli en mijn website is www.kalligrafievanwilli.com. Ik ben in juni getrouwd. Doordat ik het zo heerlijk vind om van mijn eigen bruiloft echt een prachtfeest te maken ben ik gaan inzien dat het ook zo ontzettend leuk is om dit voor anderen te doen.

 

Ontwerpen voor bruiloften

Ik mocht voor mijn schoonzus een trouwkaart maken wat ik helemaal leuk vond. Dit heb ik met alle energie gedaan, maar ik had niet zoiets van: dit moet ik doorzetten. Toen mijn nicht een poos later kwam vragen of ik niet voor haar van alles wilde maken voor hun bruiloft begon het toch wel iets te kriebelen. Ik vond het zo ontzettend leuk om dergelijke steentjes bij te dragen aan de bruiloft van mijn nicht, dat ik mezelf echt ging afvragen waarom ik niet eens wat meer hiermee ging doen. Ik heb toen heel wat slapeloze avonden gehad en overwoog vervolgens om gewoon naar de Kamer van Koophandel te gaan en mij daar te laten inschrijven. Niet geschoten is altijd mis dacht ik maar zo.

 

Kalligrafie van Willi 2

 

De complimentjes en leuke reacties

Van jongs af aan ben ik al creatief in mijn hoofd en vingers. Toen ik een Instagram-account aanmaakte en daar mijn hobby deelde, waren de meeste reacties echt zo ontzettend leuk dat ik er ook echt energie van kreeg. Als mensen mij aanspraken, was het altijd: ‘Oh jij bent dat meisje wat zo prachtig kan tekenen’. Dat vond ik echt heel erg leuk om te horen. Ik moet het ook echt hebben van de complimentjes die ik krijg en de leuke reacties.

Mijn werk als kalligraaf is prachtig en ik ontwerp hele unieke en persoonlijke kaarten die ik graag laat zien. Als nooit iemand daar een compliment over zou geven dan, zou de moed mij in de schoenen zakken denk ik. Natuurlijk zijn er veel meer drijfveren zoals mijn eigen energie en kriebels die ik van alle prachtige details krijg. Ik vind het echt heerlijk om achter mijn bureau te zitten en van alles op papier te zetten om zo weer klanten blij te maken.

 

KalligrafievanWilli deelt producten en een kijkje achter de schermen

Ik probeer zo veel mogelijk producten te delen zodat mensen zien wat ik maak. Dit vind ik belangrijk omdat dat tenslotte is wat je wilt. Je wilt dat mensen zien wat je maakt, enthousiast worden en vervolgens de brochure opvragen om zo in contact te komen en evt. de samenwerking aangaan.

Ook deel ik veel over mijn eigen werk, het werk achter de schermen, mijn favoriete dingentjes die ik op een dag doe etc. Niet omdat ik per se wil delen met de sociaal media wat ik nou echt leuk vind, maar eigenlijk meer omdat ik wil dat mensen ook enthousiast van mij worden. Vroeger waren mensen niet echt bezig met zichzelf laten zien, maar het is echt de toekomst dat je als ondernemend persoon laat zien wie je zelf bent. Mensen willen weten met wie ze te maken hebben en daarom vind ik het heerlijk om zo nu en dan eens te delen wie de echte ‘Willi’ is en waarom ze die is. Het is altijd erg leuk om de verschillende reacties hierop te lezen en te horen.

 

Exclusief zijn

Ik heb een onderneming waarin ik heel erg exclusief wil blijven. Naast het ontwerpen van persoonlijke trouwkaarten is mijn echte vak kalligraferen. Veel trouwkaarten kun je online helemaal zelf ontwerpen wat natuurlijk ook heel leuk is, maar ik wil hier heel graag buiten blijven. Ik vind het belangrijk om uit te stralen dat ik exclusief ben en dat ik kan verzekeren dat een bruidspaar een exclusieve, unieke trouwkaart krijgt.

Ook vind ik het belangrijk om uit te stralen dat ik met alle energie mijn werk doe en oog heb voor details. Ik hoop ook dat mensen zien dat ik hier veel mee bezig ben.

 

Kalligrafie van Willi 3

 

Hoe onderscheid jij je hierin van anderen?

Zoals ik net al zei: veel mensen hebben bijvoorbeeld een webshop, een collectie trouwkaarten die je dan kan kiezen in verschillende kleuren en ga zo maar door. Ik wil graag exclusief blijven en focus mij daarom erg op exclusief papier, handgemaakte linten, handgeschreven kalligrafie enzovoorts. Zo blijven kaarten echt uniek. Ook zorg ik dat ik de hele decoratie van bruidsparen tot in de puntjes kan verzorgen zodat alles één stijl heeft. Dat is helemaal in tegenwoordig en eigenlijk bijna niet meer weg te denken.

 

Wat is Gezond Genoeg voor jou met wat jij doet?

Als het gaat over wat gezond genoeg voor mij is in mijn onderneming dan is dat dat ik werk en privé probeer gescheiden te houden. Omdat mijn onderneming aan huis is heb ik snel de nijging om ’s avonds nog even te gaan werken aan mijn onderneming maar ik probeer dit zo min mogelijk te doen en zo ook nog van mijn eigen privé te genieten.

 

Waarom zouden mensen kennis met jou moeten maken?

Omdat het persoonlijk contact alleen al erg leuk is. Samen gaan zitten voor een ontwerp zodat echt DE trouwkaart uit de samenwerking rollen en dat ook nog eens met echte kalligrafie. Ik vind het belangrijk om de wens van de klant echt zo goed mogelijk te bespreken zodat het bruidspaar helemaal gelukkig wordt van het idee alleen al.

 

Hoogtepunten van KalligrafievanWilli

Dat ik de kaart voor mijn nicht mocht maken vond ik helemaal te gek. Dit was voor mij een hoogtepunt en hier werd ik ook echt gelukkig van. Helemaal toen ik doorzette en steeds meer aanvragen kreeg, toen voelde ik wel even wat zenuwen maar het is me tot op vandaag de dag nog geen één keer tegengevallen.

Ik werd ook gevraagd voor grote workshops enzovoorts, dit zag ik ook echt als een hoogtepunt. Zo leuk hoe kinderen je helemaal zien als een ervaren echte handletter-juf en alle ontzag voor je hebben.

 

Dromen van KalligrafievanWilli

Mijn grote droom is om dit werk helemaal full time te gaan doen. Om elke dag kaarten af te leveren aan klanten die helemaal in de wolken zijn van elkaar en van de ontworpen kaarten. Om elke dag prachtige dingen te maken die ik weer kan delen met mijn medemens. Er zijn zoveel prachtdetails die eigenlijk veel dichterbij zijn dan dat wij denken. Ik droomde zelf ook van een hele unieke kaart met een hele koninklijke stempel maar dacht dat dit voor mij niet weggelegd was omdat dit veel te duur en te luxe zou zijn, maar ik heb mijn droom waar gemaakt en ik wil mensen die net zo zijn als dat ik was hierin helpen. Ik wil dromen realiteit maken en de details die vaak vergeten worden in het daglicht zetten zodat die details het juist doen, prachtig.

 

Benieuwd naar het werk van Willianne? Neem dan eens een kijkje op haar website of Instagram. Klik hier voor het volledige overzicht van ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg Gezond Genoeg dan op Instagram of Facebook