Kokerellen, het verhaal

Kokerellen is de foodblog van Ellen van Gool. Ellen heeft een passie voor koken die zij graag deelt met de wereld. In 2018 bracht zij haar eerste kookboek uit: ‘The Breakfast Club’. Op social media en op haar eigen foodblog deelt Ellen recepten die snel gemaakt zijn en waar je ook nog eens weinig afwas van hebt! Met haar recepten wil Ellen haar lezers en volgers inspireren om eens te experimenteren met andere smaken. Ik ben benieuwd naar haar verhaal achter de Kokerellen. Je leest er meer over deze blog! 

 

Kennismaken met Ellen

Ik ben Ellen Van Gool en startte vier jaar geleden met mijn foodblog Kokerellen waarmee ik focus op gezonde, snelle (max. 8 ingrediënten) en gemakkelijke recepten. Je kan mij ook onder die naam op social media vinden! Ik ben een 28-jarige Antwerpse (en sinds kort ook mama), die haar passie voor koken graag deelt met de wereld. Daarnaast bracht ik vorig jaar ook mijn eerste kookboek uit, The Breakfast Club, met als focus  – je raadt het al – ontbijtrecepten!

 

Kokerellen, een online platform

Toen ik startte met mijn foodblog wilde ik een platform voor mezelf opstarten om de recepten die ik maakte structureel bij te houden. Echter bleek er al snel door veel andere lezers interesse in mijn recepten en groeide de blog snel uit tot een online platform waarop dagelijks honderden mensen mijn recepten bezoeken. Ik vind van mezelf niet dat ik bijzonder goed kan koken, dat maakt de recepten dan ook heel gemakkelijk! Ik wil mijn lezers inspiratie bieden om eens met andere smaakcombinaties te gaan experimenteren zonder dat ze daarvoor langer in de keuken moeten staan of moeilijke tools hoeven te gebruiken. Ook kook ik heel vaak met restjes uit mijn koelkast en wil ik aan mijn lezers laten zien dat zij dat ook gemakkelijk kunnen.

 

Kokerellen boek

 

Drijfveren achter Kokerellen

Ik krijg heel vaak volgende redenen te horen waarom mensen niet (graag) koken: 1) ik heb geen tijd, 2) het is zoveel werk en afwas, 3) ik heb geen inspiratie en 4) ik kan het niet goed. Met mijn recepten wil ik op Kokerellen laten zien dat iedereen kan genieten van koken en gezellig samen eten, want dat is waar het om draait. Ik voorzie recepten (inspiratie = check), die je heel snel kan klaarmaken (geen tijd = check), met zo weinig mogelijk afwas (eenpansgerechten = check). Ikzelf heb geen enkele opleiding of cursus gevolgd dus wat ik kan, kan iedereen!

 

Wat Ellen zoal deelt

Op mijn blog deel ik voornamelijk recepten, maar ook leuke hotspots die Kokerellen-proof zijn. Daarnaast schrijf ik ook over duurzaam leven, mijn gezin en tips & tricks om je leven net wat eenvoudiger te maken. Op Instagram deel ik uiteraard ook veel food foto’s, maar daarnaast geef ik mijn volgers ook een kijkje achter de schermen en in mijn privéleven.

 

Uitstraling

Ik wil vooral dat mijn volgers weten dat ik de persoon ben achter Kokerellen en dat ze ook mij leren kennen. Zij weten wie ik ben en waar ik voor sta, ook als ik met merken samenwerk. Dit doe ik omdat Kokerellen ook mijn job is en ik daarom dus ook centjes moet verdienen. Mijn volgers weten dat als ik een samenwerking aanga, authenticiteit altijd mijn nummer 1 waarde blijft en ik nooit iets zal promoten waar ik niet achter sta. Voor echtheid kunnen ze dus zeker bij mij terecht! Geen verbloemde, altijd perfecte online persoonlijkheid, maar gewoon een meisje dat haar leven deelt. 🙂

 

Kokerellen recept

 

Hoe onderscheidt Kokerellen zich?

Doordat ik trouw blijf aan mezelf en aan mijn eigen manier van werken, denk ik dat ik me automatisch onderscheid van anderen. De mensen die mij volgen voor mij hebben een persoonlijke klik met wie ik ben als persoon en willen daarom graag meer weten.

 

Waarom kennismaken met Kokerellen?

Ik denk dat mensen het zichzelf soms heel moeilijk maken en vaak stressen om onbelangrijke dingen (ik ook nog vaak hoor!). Ik wil laten zien dat koken alvast géén stressfactor hoeft te zijn en dat je echt plezier kan hebben in het ‘kokerellen’ en gezellig samen eten.

 

Hoogtepunten

In 2018 vierde ik mijn vierde blogverjaardag. Al een mooie verdienste op zich vind ik! Bovendien groeit mijn lezersaantal nog altijd, waar ik natuurlijk héél erg blij mee ben. Mijn grootste succes van dit jaar (werk gerelateerd dan toch, want mijn dochtertje staat natuurlijk op nr. 1) moet dan toch wel mijn eerste kookboek zijn dat ik van begin tot eind zelf geschreven heb!

 

Doelen en wensen

Ik zou dolgraag blijven doen wat ik nu doe en dat steeds meer op grotere schaal. Misschien dat een tweede kookboek ooit wel leuk zou zijn! 😉


Tot slot

Gezond en lekker eten hoeft écht niet moeilijk te zijn! Door een paar kleine aanpassingen of originele veranderingen kan je een maaltijd zo transformeren zonder smaak te moeten inleveren.

 

Neem een kijkje op de website en/of Instagram van Kokerellen. Lees hier meer verhalen in de reeks ‘Gezonde Kennismaking’. Wil je graag samenwerking? Neem dan contact op via het contactformulier